Kan man göra nåt på makrill i tomatsås?
Har några burkar i skafferiet som jag skulle vilja göra nåt med,men vad??
Har du nåt tips?
Har några burkar i skafferiet som jag skulle vilja göra nåt med,men vad??
Har du nåt tips?
Ingen aning, men en pastasås kanske? På ngt sätt :)
Min man äter det bara som det är på macka/varm macka... Jag är annars inget makrillfan...
Blanda en burk med en stor matsked majonäs och lite kaviar, lägg på macka, bred ost över och in i micron. Inte så mycket till mat, men mätt blir man, lätt är det och gott så man kroknar!
Om du inte vill ha varm macka, så ät det som det är som pålägg. Otroligt gott det med, gärna på nåt vitt bröd typ baguette.
Jag har själv bara ätit det som pålägg blandat med lite majonäs..
s.
Jag gjorde en sökning och det kom upp: makrilllåda.
Gör så här
Ska nog gå och göra mig en macka nu... en varm med ost. =)
Jag brukar göra varmamackor med makrill i tomatsås! Tillsammans med ost och tomat blir det kanongott
Min mamma brukade alltid blanda makrill med lite creme fraishe eller majonnäs.
Sedan la hon rejält med sallad på en stor hönökaka, la på makrillfyllningen, kokt ägg i skivor och en annan hönökaka på det. Vardagssmörgåstårta kallade vi det, haha.
Själv älskar jag makrill i tomatsås men kan absolut inte tänka mig att äta det varmt. Det blir dock ofta pålägg på mackan till frukost eller lunch, som idag.
Pastasås: Värm makrillen (o såsen) i stekpanna med en skvätt grädde och massa svartpeppar, ev purjo.
Annars är makrill gott som det är på en skiva grovt bröd
Marinera räkor i chili, limejuice och lite vitlök.
Stek hackad babyspenat i valfritt matfett, häv på makrillen och tomatsåsen, värm upp tillsätt en skvätt grädde och krydda efter eget tycke och smak med salt och peppar.
Rör om och tillsätt de marinerade räkorna eller använd dem som topping.
Servera med valfri pasta, nudlar eller ris.
Varma mackor. Lägg på bröd (ev rostat innan) krydda med oregano eller basilika och sen riven ost över, In i ugnen tills osten smält och fått lite färg. Gott som tillbehör till soppa eller som lätt rätt med en sallad till.
Fyllda paprikor i ugn:
För en person:
Fräs en hackad lök och vitlök med en tsk gurkmeja.
Blanda med en portion ris och en burk makrillfile.
Salta och peppra efter smak.
Fyll fyra paprikahalvor med blandningen, strö riven ost över och
in i ugnen 225 grader i ca 20min eller då paprikorna är lite mjuka.
Servera med sallad och ev en god sås.
Fyllda paprikor i ugn:
För en person:
Fräs en hackad lök och vitlök med en tsk gurkmeja.
Blanda med en portion ris och en burk makrillfile.
Salta och peppra efter smak.
Fyll fyra paprikahalvor med blandningen, strö riven ost över och
in i ugnen 225 grader i ca 20min eller då paprikorna är lite mjuka.
Servera med sallad och ev en god sås.