Benzaiten skrev 2011-11-20 16:08:52 följande:
när jag läste trådstarten såg jag att du skrev kanske med chili i... då kom jag o tänka på en som jag har i min drinkbok som jag faktiskt inte testat ännu... kanske för att det är lite förberedelse innan som krävs.... hehe
iaf
Chilimargarita (man kan även göra denna som en frozen om man mixar allt i en mixer ist för att shaka)
2cl tequila
1cl cointreau
4,5cl sourmix med chili***
några droppar tabasco
is
skaka allt i en shaker o sila ner i ett margaritaglas (15cl)
garnera med en limeskiva o en böjd röd chili
Hur du gör chilisour:
först gör du sourmix genom att blanda
3,5 dl sockerlag (hälften vatten2,5dl hälften socker2,5dl uppkok det ångat bort en del så det blir ca3,5dl) med
1,2dl färskpressad citron eller lime
en äggvita (kan uteslutas, ger lite skum till drinkarna)
du har nu sourmix (den håller i kylen ca 3 dagar)
för att göra en chilisour blandar du 1,2 dl sourmix och 4 färska röda (thai)chilis skurna i halvor (även kärnorna) rör om. Förvaras i kyl upptill 3 dagar. Så den kan förberedas i förväg.
Det låter ju mer meckigt än vad det är egentligen men det är ju inget man bara "slänger ihop" om man inte förberett chilisouren innan....
Har som sagt inte testat denna ännu men jag är väldigt nyfiken så jag måste nog göra det snart....
Kommer absolut att testas!
Chilicocktails är DA BOMB!