Inlägg från: Auctoritas |Visa alla inlägg
  • Auctoritas

    Vad tycker ni män om genus/jämlikhet?

    Quickman skrev 2011-02-03 21:10:41 följande:
    Varför är du inte förvånad? Är det på grund av att väldigt många resonerar som jag runt genus? Om det är så, så ställer jag mig motfråga: varför tror du så många har den uppfattningen om genusvetenskap?

    Genusvetenskap betraktas som en pseudo lära i stort sett hela världen. Jag kan inte se något som helst problem med att flickor leker med dockor och klär sig i rosa medan pojkar leker med bilar och leker med bilar.

    Jag tror att de sociala könsnormerna har sina rötter i biologin. Anledningen till varför rosa betraktas som en tjejfärg beror väl troligtvis på att tjejer under historiens gång har föredragit rosa i större utsträckning än vad killar har. Jag tvivar att grottmänniskornas spontana tanke när de råkade färga sitt vita tyg med rosblad var: "det här är en färg bara tjejer ska få använda"

    Genusvetenskapen har gått till enorm överdrift, vilket följande länkar bekräftar:
    www.aftonbladet.se/wendela/barn/article591015...
    www.aftonbladet.se/wendela/article8483610.ab

    ">

    " target="_blank">



    Jag förstår inte riktigt hur ni resonerar när ni skriver att det handlar om att ge barnen mer möjligheter. Hur kan man ge dem mer möjligheter när man begränsar deras leksaker, kläder etc. Det finns massvis med kvinnor som utbildar sig till mekaniker i vuxen ålder trots att de lekte med dockor som barn, och jag har inte träffat särskilt många om ens några som har ett problem med det. 

    Genusvetenskapen löser inga problem; den skapar dem. 

    Låt flickor vara flickor och pojkar vara pojkar. Svårare än så är det inte. 
    Hear, hear! Plus Plus Plus Plus Plus
    Argumentum ad rem
  • Auctoritas
    MammaG skrev 2011-02-16 13:50:18 följande:
    Det är märkligt, dels att folk bara är hysteriska när den är genusmedvetna? Att den här bruden är fanatisk på sin hörna, det kan du inte se?
    Jag respekterar inte ytterligheter på någon sida i den här frågan, och hon representerar den ena av dem, så hennes yttranden tänker jag inte ägna ens en tanke.

    Måste fråga en sak; nu har jag inte läst alla dina inlägg, så jag vet inte riktigt på vilken nivå du ligger: men ni män som benhårt hävdar skillnader mellan män och kvinnor: ni kommer väl aldrig på idén att hävda att ni är lika bra föräldrar som en mamma, eller hur? Enligt det tänkande som framförs i många trådar på FL i denna fråga finns ju all vårdnad och omtanke endast hos kvinnan, eller hur?
    Intressant, jag tycker att Tanja är en av de få sansade och vettiga i den här debatten.
    Argumentum ad rem
Svar på tråden Vad tycker ni män om genus/jämlikhet?