Inlägg från: Faber |Visa alla inlägg
  • Faber

    Vad tycker ni män om genus/jämlikhet?

    En genusforskare ville förändra fysikundervisningen på universitetet med hänvisning till att den gynnade män, den innehöll för mycket matematik och faklta...

    I rest my case.

  • Faber
    Nalliwer skrev 2011-02-04 08:52:41 följande:
    Dålig retorik tycker jag.
    Ska man förkasta alla kunskapsdicipliner för att det finns radikalister och idioter som slänger ur sig ogenomtänkta grejer så blir det inte mycket kvar.
     Istället för att lyssna till "män är djur" argument, mammor är riktiga föräldrar uttaladen och ändra mattematik/fysik/kemi/biologi/etc förslagen så kanske du skulle lägga några minuter på att försöka ta reda på vad genusvetenskapen, i sin icke radikaliserade form har att erbjuda. Sätt dig tex och titta lite på Yvonne Hirdmans resonemang istället så kanske du får en mer nyanserad hållning till genusperspektivet.
    Det är ju radikalisterna som anger tonen i det offentliga rummet, det är dem som har fått politiskt inflytande ivrigt påhejade av politiker som inte vågar komma med invändningar av rädsla för att förlora röster. I den privata sfären backas de upp av inställsamma killar som tror att det förbättrar deras chanser att ligga.

    Det handlar inte om någon vetenskap utan om en politisk idéologi och syftet är detsamma som med alla idéologier att vionna makt och inflytande åt den egna gruppen.
  • Faber
    Nalliwer skrev 2011-02-04 13:34:53 följande:
    Gillar verkligen din argumentation.
    Får nog erkänna att jag står upp ganska mycket för en strävan efter ett jämställdare samhälle. Ni som därigenom känner att ni vill hoppa i säng med mig kan väl maila över en bild och kontaktuppgifter........
    Tål du inte höra sanningen? Jag har aldrig sagt att jag är emot jämställdhet, det genusvetarna sysslar med har dock inget att göra med jämställdhet.
  • Faber
    Filoso Fisken skrev 2011-02-05 14:00:08 följande:
    Quickman - De som förstått genus rätt är ute efter att bredda rollerna, och.. så att säga öppna dem för alla. Att det inte BARA är flickor som ska få gilla rosa och dockor, och att det inte BARA är pojkar som tillåts att gilla bilar och blått. Samma sak i alla områden, när det gäller bemötande, tilltal, kompisar, utseende, lek,  etc. etc. etc.

    .. Sedan finns det de som inte fattat en jota av vad genus handlar om, och vad fan spelar det för roll hur många de är - när de har fel? Det finns många islamiska fundamentalister som dessutom oftast syns och hörs mest, vilket gör att det tyvärr är många som tror att islam är på det sättet. Fattar du liknelsen? Varför ska man lita mer på de som är dumma i huvudet bara för att de råkar vara dem som man ser mest av?

    Låter himla konstigt om man frågar mig.
    Islam är visst på det viset, du kan inte säga att den ena gruppen är mer legitim än den andra, på samma sätt kan du inte hävda att den sansade gruppen inom genusvetenskap är den rätta och att tokfeministerna inte hör hemma inom genusvetenskapen bara för att de är färre.  Varför tar då inte den moderata fraktionen avstånd från fanatikerna? Det gör de aldrig om de inte pressas till det i media och även då är det ofta bara läpparnas bekännelse.
  • Faber
    Nalliwer skrev 2011-02-05 14:36:54 följande:
    Jodå, gillar sanningen. Men, det enda du egentligen säger är att det du inte förstår gillar du inte heller.
    Det är den sortens tänkande som kommer att leda till att även mina söner kommer att betraktas som potensiella pedofiler och "nästan" män om dom skulle få för sig att vilja bli förskollärare eller dyligt när de blir äldre.

    Finns ingen som vinner på könssegration i längde och det är just mekanismera bakom det som är föremål för studier inom genusvetenskapen.
    "Hösten 2003 arrangerade den socialdemokratiska regeringen en konferens om kvinnohandel. Som huvudtalare hade man inbjudit ett antal internationella aktivister, bland andra Sheila Jeffrey. Hon är bland annat känd för att hävda den så kallade antipojkbarnslinjen som innebär att kvinnor med gossebarn måste uteslutas ur de kvinnoorganisationer som bekämpar kvinnoförtryck. Slutsatsen är att kvinnor som inte frivilligt väljer att göra abort när de är havande med ett gossebarn är osolidariska mot kvinnokampen.”

    Vår egen Margareta Winberg har ju gjort sig känd för att att delta i middagar där kampsånger om att män skall slitas i stycken glatt sjungs samt vilket är värre, beställa forskningsresultat för att stödja sin politik
     
    Jag tror jag förstår det jag behöver förstå.
  • Faber
    Nalliwer skrev 2011-02-05 16:30:01 följande:
    och åter igen försöker du göra en poäng genom att generalisera utifrån ytterligheterna. Som jag sa redan från början, försök ta till dig lite mer av normala kunskaper inom fältet istället. Lovar du skulle finna det både intressant och lärorikt.
    Poängen är att det är extremisterna som anger tonen i den offentliga  debatten, det är ju de som har politikernas öra. Vad hjälper det att det finns sansade genusvetare när lagarna stiftas utifrån tokfeministernas rekommendationer och perspektiv?
  • Faber
    Nalliwer skrev 2011-02-05 19:05:16 följande:
    Håller faktiskt inte med dig. Att det är ytterligheterna som hörs i debatten är väl knappast något unikt för genusdiskussionen. Men, vore det som du säger att det är ytterligheterna som lyckas påverka lagstiftningen skulle vi ju rimligtvis ha kvoteringar överallt, delad föräldraledighet, nya läroplaner överallt och ett omvadlat rättssystem vid det här laget.
    Att vi tagit de steg vi har i samhället med att göra om moderskapslagstiftningen till föräldralagar, grundlagsskyddat rätt till jämbördig ställning mellan könen med mera visar väl att det är en ganska vettig mellanväg som fått styra.
    Titta bara på reportaget Rubar gjorde, det visar tydligt på att extrema element hade den förra regeringens öra. Våran nuvarande jämställdhetsminister har ju lyckats få det till att det är pojkarnas fel att flickorna lär sig läsa snabbare och bättre.

    De matriarkala strukturerna kommer sakta smygande, samma sorts strukturer som feministerna anklagar männen för att ha byggt upp. De är inte ute efter jämlikhet.
  • Faber

    Jag tycker vi skall samla alla karlar i läger och gasa ihjäl dom, eftersom könet bara är en social konstruktion spelar det ju ingen roll då inget med tiden har förlorats.

  • Faber
    Dorian Ertymexx skrev 2011-02-12 14:21:31 följande:
    Inget som lustigkurrar va...
    Det är ju vad feministerna själva hävdar.
  • Faber
    Dorian Ertymexx skrev 2011-02-12 14:25:01 följande:
    Jasså? Menar du att genus på något vis är negativt för män?
    Inte nödväntigtvis, men den svenska statsfeminismen är det.
  • Faber
    Dorian Ertymexx skrev 2011-02-12 15:21:09 följande:
    Lustigt att jag aldrig hört detta då, efter många många år som feminist.
    Könet är ju en social konstruktion, biologin har noll betydelse. Fast det beror ju på vilken feminism du erkänner dig till.
  • Faber
    Dorian Ertymexx skrev 2011-02-12 15:21:34 följande:
    Nej, men det finns extremister och fundisar som försöker ta över feminismen.
    Extremisterna och fundisarna som du kallar dom tycker jag verkar vara tongivande i debatten och media i allmänhet, de verkar också ha beslutsfattarnas öra i högre grad än mera moderata element.

    Vi får fortsätta sen, nu är det lördagkväll, jag ska köpa en chokladask och förtrycka min flickvän lite ikväll.
  • Faber
    Dorian Ertymexx skrev 2011-02-12 15:44:09 följande:
    Onekligen är det så. Att för den sakens skull mobba ut all feminism är lika fånigt som att mobba ut all kristendom för att Åke Green syns mer än den där queerprästen jag känner.
    Man måste mota Olle i grind om man vill överleva som man, av gnetter blir det löss. Vem bestämmer föresten var gränsen går mellan fundamentalism och berättigade krav? Inte våra politiker hoppas jag.
  • Faber
    Nalliwer skrev 2011-02-13 16:08:33 följande:
    Menar du då att det redan gått för långt? Dags att backa bandet? Skulle Olle ha motats tidigare, var i så fall. Ska vi backa tillbaka och dra in rösträtten till kvinnorna och göra dem omyndigförklara dem igen? Eller, räcker det att vi plockar bort föräldraförsäkringen och återinför moderskapspengen? Låsa dörrarna till högre utbildningar för det (o)täkta könet igen? Hög tid att lagstifta för lönesegration kanske. Vad sägs om att vi ser till att lagstifta om att dina eventuella söner garanteras minst 27% högre lön än dina döttrar och får grundlagsskyddad rätt att aldrig behöva vara ensam och ta eget ansvar för sina barn mer än max 24/dagar i stöten.....

    Exakt inom vilket område är det du tycker vi behöver mota Olle inom?
    Kärringen skall studsa mellan knytnäven och diskbänken.
  • Faber
    Nalliwer skrev 2011-02-13 17:22:44 följande:
    Ok, då förstår jag varför du verkar så rädd för lite jämställdhet. Du är helt enkelt strykrädd.....
    Ja för fan
  • Faber
    MammaG skrev 2011-02-15 08:27:23 följande:
    Det där är samma resonemang som att påstå att islam utplånar vår kultur för att en helt svensk rektor i Fittja inte ville hissa svenska flaggan
    Skitsnack, det fhandlar inte om ett enskilt fall. Verkligheten skall omformas, följ med i media så ser du gott om exempel.

    tanjabergkvist.wordpress.com/

    Du blir tvungen att leta efter just det fallet men det finns gott om vansinne. Bloggaren är en professor i matematik så hon borde veta hur det förhåller sig i Universitetsvärlden just nu då det ju är hennes arbetsplats (Hon har nyligen bytt jobb).
  • Faber
    fallen angel skrev 2011-02-16 22:04:39 följande:
    HERRE GUD!!! genus är det sociala könet, alltså vilka roller könen har på olika platser.. den är olika vart man än befinner sig och går inte ut på att den ena är bättre än den andra.. inte försöker den heller sudda ut linjerna som skiljer könen åt!!!
    SCUM säger ju annat.
Svar på tråden Vad tycker ni män om genus/jämlikhet?