Inlägg från: Quickman |Visa alla inlägg
  • Quickman

    Vad tycker ni män om genus/jämlikhet?

    Jag anser att genus är en kvinnofientlig, kulturmarxistisk gren som bygger på att alla människor är skapta lika.
    Genus är en pseudo lära som inte hänsyn till att män och kvinnor är skapta olika både mentalt och biologiskt. Ut

    Genus försöker avskaffa gamla könsstrukturer, som de anser är skapta av sociala normer, med nya könstrukturer, som ironiskt nog även de är skapta av sociala normer.

    En kvinna får inte längre bära rosa, oavsett om hon vill eller inte. En kvinna får inte längre vilja vara passiv i förhållanden. En kvinna får inte gilla bad boys och hon får inte sälja sin kropp för då ät hon per automatik ett offer.

    Jag är för jämnställdhet, men att behandla folk lika är att behandla dem olika.

  • Quickman
    Filoso Fisken skrev 2011-02-03 16:26:43 följande:
    Ojojoj! Här kan vi snacka missuppfattning. En rejäl sådan.

    /häpen men inte förvånad
    Varför är du inte förvånad? Är det på grund av att väldigt många resonerar som jag runt genus? Om det är så, så ställer jag mig motfråga: varför tror du så många har den uppfattningen om genusvetenskap?

    Genusvetenskap betraktas som en pseudo lära i stort sett hela världen. Jag kan inte se något som helst problem med att flickor leker med dockor och klär sig i rosa medan pojkar leker med bilar och leker med bilar.

    Jag tror att de sociala könsnormerna har sina rötter i biologin. Anledningen till varför rosa betraktas som en tjejfärg beror väl troligtvis på att tjejer under historiens gång har föredragit rosa i större utsträckning än vad killar har. Jag tvivar att grottmänniskornas spontana tanke när de råkade färga sitt vita tyg med rosblad var: "det här är en färg bara tjejer ska få använda"

    Genusvetenskapen har gått till enorm överdrift, vilket följande länkar bekräftar:
    http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article5910159.ab
    http://www.aftonbladet.se/wendela/article8483610.ab

    ">



    Jag förstår inte riktigt hur ni resonerar när ni skriver att det handlar om att ge barnen mer möjligheter. Hur kan man ge dem mer möjligheter när man begränsar deras leksaker, kläder etc. Det finns massvis med kvinnor som utbildar sig till mekaniker i vuxen ålder trots att de lekte med dockor som barn, och jag har inte träffat särskilt många om ens några som har ett problem med det. 

    Genusvetenskapen löser inga problem; den skapar dem. 

    Låt flickor vara flickor och pojkar vara pojkar. Svårare än så är det inte. 
  • Quickman
    lennartsdotter skrev 2011-02-03 21:25:11 följande:
    Kanske för att vi till skillnad från dig inte har fått lära oss att genusmedvetenhet handlar om att plocka bort leksaker eller kläder utan om att låta barnen få ta del av hela spektrat?

    Ja, och det är något jag håller med om. Men svara mig då varför många förskolor i genusvetenskapens namn faktiskt tar bort leksaker från sitt sortiment, och enbart har "könsneutrala" saker. 
  • Quickman
    Filoso Fisken skrev 2011-02-04 13:36:51 följande:

    Återigen.
    Att tolka genus via extrema fundamentalister (som oftast själva missuppfattat hela grundidén),
    är ungefär lika smart som att tolka Islam utifrån extrema fundamentalister. Same shit.
    Det ger liksom en snedvriden bild av vad som faktiskt kan vara något bra! Jora, ni hörde rätt. Något BRA.


    Fast hur många är egentligen de där "fundamentalisterna"? Som jag ser så är det inte direkt ett underskott på dem, och de lyckas ju ständigt få utrymme i media och många har till och med tagit sig in i den akademiska världen. Varför utgår du från att det är ditt sätt att definiera genus som är det normativa? Tro inte att alla definierar genus på samma sätt som du.

    I övrigt tycker jag John77 summerade det hela bra. Jag bryr mig liksom inte om en man går omkring i rosa klänning. Varje individ får liksom göra vad fan de vill med sina egna liv liksom.
  • Quickman
    Filoso Fisken skrev 2011-02-05 14:00:08 följande:
    Quickman - De som förstått genus rätt är ute efter att bredda rollerna, och.. så att säga öppna dem för alla. Att det inte BARA är flickor som ska få gilla rosa och dockor, och att det inte BARA är pojkar som tillåts att gilla bilar och blått. Samma sak i alla områden, när det gäller bemötande, tilltal, kompisar, utseende, lek,  etc. etc. etc.

    .. Sedan finns det de som inte fattat en jota av vad genus handlar om, och vad fan spelar det för roll hur många de är - när de har fel? Det finns många islamiska fundamentalister som dessutom oftast syns och hörs mest, vilket gör att det tyvärr är många som tror att islam är på det sättet. Fattar du liknelsen? Varför ska man lita mer på de som är dumma i huvudet bara för att de råkar vara dem som man ser mest av?

    Låter himla konstigt om man frågar mig.
    Jag förstår mycket väl din liknelse - frågan är dock: gör du det?

    Varför är din uppfattning av genus mer legitim än "fundamentalisternas"?
    Varför är de "snälla" muslimernas tolkning av islam mer äm fundamentalisternas?

    ".. Sedan finns det de som inte fattat en jota av vad genus handlar om"

    Ok, men du vet vad genus handlar om, och alla som inte tycker som du är helt enkelt dumma i huvudet?
  • Quickman
    Pentagram skrev 2011-02-07 16:51:45 följande:
    Jag erkänner att jag ständigt blir lika förvånad när jag stöter på kvinnor som argumenterar EMOT feminism och jämnställdhet...
    Jag ser förvånad när jag ser män argumentera för genus. Det är lite som att se invandrare argumentera för rasism. 
Svar på tråden Vad tycker ni män om genus/jämlikhet?