Inlägg från: lennartsdotter |Visa alla inlägg
  • lennartsdotter

    Vad tycker ni män om genus/jämlikhet?

    Quickman skrev 2011-02-03 15:52:05 följande:
    Jag anser att genus är en kvinnofientlig, kulturmarxistisk gren som bygger på att alla människor är skapta lika.
    Genus är en pseudo lära som inte hänsyn till att män och kvinnor är skapta olika både mentalt och biologiskt. Ut

    Genus försöker avskaffa gamla könsstrukturer, som de anser är skapta av sociala normer, med nya könstrukturer, som ironiskt nog även de är skapta av sociala normer.

    En kvinna får inte längre bära rosa, oavsett om hon vill eller inte. En kvinna får inte längre vilja vara passiv i förhållanden. En kvinna får inte gilla bad boys och hon får inte sälja sin kropp för då ät hon per automatik ett offer.

    Jag är för jämnställdhet, men att behandla folk lika är att behandla dem olika.
    Det där är ju raka motsatsen. Genusmedvetenhet handlar om att behandla människor individuellt och inte efter  vad de har mellan benen. Alldeles oavsett om det finns generella biologiska skillnader eller inte så är det ju så att många människor inte kommer följa gängse mall för hur "deras kön är". Någonting som inte spelar någon roll om man bemöter alla som individer istället för att fokusera på kön.

    Genusforskare och genusvetare försöker inte skapa nya könsstrukturer. De försöker bredda spektrar så att alla ska få plats.
  • lennartsdotter
    Quickman skrev 2011-02-03 21:10:41 följande:
    Jag förstår inte riktigt hur ni resonerar när ni skriver att det handlar om att ge barnen mer möjligheter. Hur kan man ge dem mer möjligheter när man begränsar deras leksaker, kläder etc. Det finns massvis med kvinnor som utbildar sig till mekaniker i vuxen ålder trots att de lekte med dockor som barn, och jag har inte träffat särskilt många om ens några som har ett problem med det. 

    Genusvetenskapen löser inga problem; den skapar dem. 

    Låt flickor vara flickor och pojkar vara pojkar. Svårare än så är det inte. 
    Kanske för att vi till skillnad från dig inte har fått lära oss att genusmedvetenhet handlar om att plocka bort leksaker eller kläder utan om att låta barnen få ta del av hela spektrat?

    Låt barn vara barn, svårare än så är det inte.Flört
  • lennartsdotter
    Quickman skrev 2011-02-03 21:57:00 följande:
    Ja, och det är något jag håller med om. Men svara mig då varför många förskolor i genusvetenskapens namn faktiskt tar bort leksaker från sitt sortiment, och enbart har "könsneutrala" saker. 
    När personalen på en förskola väljer att göra så handlar det ofta om ett tillfälligt bortplockande av leksaker för att bryta könsstereotypa mönster (något som många barn kommer med när de börjar förskolan). Sedan plockas leksakerna ofta tillbaks.

    På min sons förskola plockas alla leksaker undan ibland. Barnen har aldrig tillgång till alla leksaker på en gång eftersom de anses lätt bli distraherade av för många leksaker samtidigt. Dessutom blir de bortplockade leksakerna "nya" igen när de kommer tillbaks och barnen får en nytändning att leka med dem.
  • lennartsdotter
    Faber skrev 2011-02-04 00:00:58 följande:
    En genusforskare ville förändra fysikundervisningen på universitetet med hänvisning till att den gynnade män, den innehöll för mycket matematik och faklta...

    I rest my case.
    Jag tror fysikundervisningen skulle ha mycket att vinna på fler laborationer och mindre bränna blyerts. När jag läste fysik på universitetet var den väldigt laborativ och alla som läste kursen (ca 50-50 män och kvinnor) klarade kursen mycket bra.
Svar på tråden Vad tycker ni män om genus/jämlikhet?