Inlägg från: gibto |Visa alla inlägg
  • gibto

    Folk som inte hälsar på jobbet? Vad är problemet?

    Hej.

    På vissa jobb jag haft har vissa haft tendensen att inte säga "hej" när dom kommer till jobbet. Många av dom hälsar i och för sig om man själv hälsar först, men dom tar då inget initiativ själv av någon konstig anledning. Dom som varken hälsar först eller hälsar tillbaka är väldigt få, och måste ju ha flera skruvar lösa där uppe.

    Jag vill inte låta bitter eller arg, men på mitt jobb är det nu 1 som hör till ena kategorin som aldrig hälsar först. Sånt här blir jag riktigt irriterad på, vad säger ni om detta? På en arbetsplats ska man ha god stämning, och man ska inte komma till jobbet med en sådana "arrogant" attityd om ni frågar mig...

  • Svar på tråden Folk som inte hälsar på jobbet? Vad är problemet?
  • gibto

    Jag respekterar helt din åsikt. Men samtidigt resonerar jag som så att man ska lämna det där "ni är inte mina vänner" och "jag vinner inget på det" hemma. Sluta blanda ihop din personliga sida med jobbet och försök att se på saken från ett annat perspektiv. På jobbet är alla (arbets)kamrater och man jobbar nästan alla för att båten ska gå i en viss rikning varje dag (det är också den här båten som DU har skrivit kontrakt för), och desto bättre stämning det är på den här båten, så får vi bland annat desto mer arbetsglädje, och båten når då oftast sina mål snabbare, vilket också DU i slutändan tjänar på.

    Det är också en formell regel på vårt företag att man SKA hälsa på varandra när man ser någon, och när man då struntar i det så tycker jag att man är oprofessionell och borde lämna sin personliga filosofi hemma och agera som en vuxen människa i arbetslivet. Men återigen, jag respekterar helt din åsikt, då man alla resonerar på olika sätt.

  • gibto

    Var lite irriterad när jag skapade den här tråden, men det passar ju sett till forumdelen. När det kommer till t.ex. om större och mindre företag så ser jag det som självklart att det skiljer sig angående vad som är rimligt. Har man hundratals anställda så behöver man inte heller hälsa på alla man möter. På mindre företag så borde det väl dock vara lite mer självklart, känns som sagt väldigt jobbigt om man kmr till jobbet och går helt tyst förbi en person som man vardagligt samarbetar med. På större företag så är det väl mer vanligt att man då hälsar mer på dom som jobbar inom samma avdelning/område.

    Skapade tråden för att försöka förstå sig på dom som inte hälsar, och jag får väl helt enkelt börja sluta ta den här hälsningsgrejen på för stort allvar. Dock ser jag det som väldigt trevligt om folk i alla fall försöker hälsa någon gång i veckan, jag kräver inte direkt att varje person ska vara en hälsningsmaskin och gå igenom arbetsplatsen varje dag och säga hej till alla, men man kan väl bjuda till lite och försöka vara social för att skapa en bra stämning på jobbet. Sedan finns det personer som inte bryr sig om eller påverkas så mycket av just sådana här grejor, men då får väl dom vara tysta då men jag kommer fortsätta hälsa. 

Svar på tråden Folk som inte hälsar på jobbet? Vad är problemet?