Inlägg från: vi och pyret |Visa alla inlägg
  • vi och pyret

    Ni som är duktiga på att baka bröd - hjälp en nybörjare!

    Var noga med att inte ha i för mycket mjöl.
    Degen får gärna vara liiite kladdig, dvs precis släppa från bakbordet inför första jäsningen.
    Knåda degen ordentligt första gången, ett antal minuter. När du sedan bakar ut brödet så knåda den inte alls, gör bara det som behövs för att degen ska anta den form du vill ha.

  • vi och pyret
    Sofi 79 skrev 2010-12-06 12:59:11 följande:
    Ha ha, insåg i natt att jag haft dubbelt så mycket jäst som man skulle (glömde dela paketet) så inte undra på att senaste laddningen smakade jäst och att all sirapssmak jäst bort.
    Nu återstår att testa om jag kan använda Vi och pyrets tips vid knådning för att få det mer luftigt.
    knåda påSkrattande
Svar på tråden Ni som är duktiga på att baka bröd - hjälp en nybörjare!