• Lena

    Ni som är duktiga på att baka bröd - hjälp en nybörjare!

    Det låter som för mycket mjöl

  • Lena
    Sofi 79 skrev 2010-12-04 21:57:36 följande:
    Brukar gå på känn vad som är kroppstemperatur. Vad är värst - att degvätskan är för varm eller för kall?
    Brukar lösa jästen i saltet, mest för att det är så roligt. Kan det påverka negativt? 
    Jag har för mig att jästen inte rikigt trivs med det.
  • Lena
    Sofi 79 skrev 2010-12-09 09:01:25 följande:
    MBert: TACK för utförligt svar. Vad inspirerad jag blev! I morgon kväll är det jag som häktar på degkrokarna på elvispen och ställer mig att göra frukostbröd!
    När jag har försökt kalljäsa i ugnen brukar det resultera i att bullarna "flyter ut". Beror det på att det är för varmt i ugnen (rumstemperatur)? Det är alltså i kylskåpet de ska vara?
    Jupp kalljäsning ska ske i kylskåpstemperatur.
Svar på tråden Ni som är duktiga på att baka bröd - hjälp en nybörjare!