Ni som är duktiga på att baka bröd - hjälp en nybörjare!
För att slippa jästsmaken; blanda ner lite lite socker i degen. Brödet blir inte sött, sockret går åt i jäsningen.
När jag bakar matbröd är brödet gott den dagen det är nybakat, men blir smuligt och tråkigt sen.
Fast de här bullarna brukar bli bra:
Skållade grahamsbullar
6 dl grahamsmjöl
6 dl kokande vatten
- häll vattnet över mjölet, rör ihop och låt stå och svalna tills det är 37-gradit (cirka)
Lös upp 50 g jäst i 3 dl vatten (ljummet)
Blanda ner i degen
Blanda sedan ner 2,5 tsk salt och 10 dl vetemjöl (lite socker, kanske en tsk)
- arbeta ihop till en smidig deg
- låt jäsa under duk 40 min.
-knåda degen och dela i ca 25 bitar
rulla till bullar och lägg på plåt.
- låt jäsa ca 30 min.
- grädda mitt i ugnen 250 grader irka 12 minuter
-låt bullarna svalan på galler under duk
Lycka tll!