Inlägg från: Pellerbom |Visa alla inlägg
  • Pellerbom

    Ni som är duktiga på att baka bröd - hjälp en nybörjare!

    För att slippa jästsmaken; blanda ner lite lite socker i degen. Brödet blir inte sött, sockret går åt i jäsningen.
    När jag bakar matbröd är brödet gott den dagen det är nybakat, men blir smuligt och tråkigt sen.
    Fast de här bullarna brukar bli bra:

    Skållade grahamsbullar
    6 dl grahamsmjöl
    6 dl kokande vatten

    - häll vattnet över mjölet, rör ihop och låt stå och svalna tills det är 37-gradit (cirka)

    Lös upp 50 g jäst i 3 dl vatten (ljummet)

    Blanda ner i degen
    Blanda sedan ner 2,5 tsk salt och 10 dl vetemjöl (lite socker, kanske en tsk)
    - arbeta ihop till en smidig deg
    - låt jäsa under duk 40 min.
    -knåda degen och dela i ca 25 bitar
    rulla till bullar och lägg på plåt.
    - låt jäsa ca 30 min.
    - grädda mitt i ugnen 250 grader irka 12 minuter
    -låt bullarna svalan på galler under duk
     Lycka tll!

Svar på tråden Ni som är duktiga på att baka bröd - hjälp en nybörjare!