Inlägg från: FrokenJo |Visa alla inlägg
  • FrokenJo

    Precis fått reda på att vi väntar tvillingar i maj 2011!!!

    Love: Gött med F-kassan! Gratulerar! Jag är livrädd... :(
    Håller tummarna för tappen och att du inte behöver bli inlagd.

    Vi ska på första tvillinggrupp/kursen hos BM ikväll! Ska bli mycket intressant!

    Kram!

  • FrokenJo

    Oh, vi pratade förlossningar idag... de två olika varianterna. Det blev så verkligt på något vis. De ska verkligen ut också... :) Det var trevligt men tyvärr var vi bara två par så det blir inga jättediskussioner. Nästa gång ska vi på besök på en förlossningsavdelning.

    Love: Vad bra! Vila på då! :) Bra att de kollar ofta.

    annelian: Jag har haft halsbränna men just för tillfället är det ganska lugnt (kan kanske bero på att jag inte har så värst mycket aptit heller?!). Det är riktigt obehagligt alltså - och inget hjälper. Har inte testat några "mediciner" iofs.

    Jag har jättebekymmer (eller, ja... det lät ju. Men iaf svårt att välja.)  med vagn. Vad ska ni ha?

  • FrokenJo

    Hej hej!

    Underbar mage Love! Jag tänker precis som du, hur ska magen orka i 12 veckor till? (eller 10, jag räknar med 38 v istället.... :) )

    Jag mår rätt bra nu och njuter av rörelser och stooora magen. Imorgon är det den dagen spm sonen föddes på (27+6) så på tisdag "går jag över tiden" - hehe.
    TUL på torsdag vilket jag ser myyycket fram emot! Undrar hur stora de är för magen är gigantisk!

    Jenpuh, vilken MVC går du hos? Jag bor ju också i Stockholmsområdet och går på UltraGyn på Odenplan.

    Kram på er!

  • FrokenJo

    Annelian: vilka bilder! Vad kul!

    Vi behöver också byta bil.. jättesvårt! Dags att provköra lite snart kanske... Nu när jag har gått över dagen som Nils kom på så känns allt lugnt, de kan mycket väl komma 2 maj! Som vilken graviditet som helst! :)

    Och namn är både roligt och svårt. Vi vet ju att det är 2 flickor så det gör ju det hela något enklare iallafall!

    Imorgon ska vi på tillväxtultraljud vilket ska bli superkul och spännande! Ska be BM dubbelkolla könen innan vi blir alldeles för inställda på det. Ska också få tappkoll och "vanlig" BM-koll när jag ändå är där.

    Ha det bra!

  • FrokenJo

    Den stora dagen i siffror:
    v. 28+2
    2 flickor alldeles säkert! De beräknas väga 1381 resp 1384 gram (!!) och ligger 6 resp 6,2% över "normalkurvan" för enlingar... Haha! Ingen fara om de skulle kika ut lite tidigt iaf... Fast det får de inte ändå!
    BM sa dessutom vädligt tydligt att även om de är så jämnstora nu så är det inte alls säkert att de är det resten av tiden, eller att det fortsätter att vara "så stora". Men det känns bra iallafall!
    Ettan ligger med huvudet långt ner och tvåan med huvudet uppåt. Yin och yang...

    Blodtryck 120/65 och hb 112.
    Hjärtljud tv1 140 och tv2 150. Fast vi skrattade lite åt ettan som inte alls ville bli lyssnad på, sparkade och levde runt. Hon är den vilda...
    Livmodertappen lång och sluten, tyckte hon sa nåt om 5 cm.

    Så, jag känner mig glad och lugn! Här blir det 40 v! :)

  • FrokenJo

    Jäntan: det ser ju också mycket bra ut! Kul!


    Läste någonstans att fr o m tredubblar barnet sin vikt till förlossningen.. Hjälp, 4,1 kg st isf. Haha!

    Sjukskrivning är verkligen dubelt, jag håller med er annelian och Love. Det är verkligen väbehövligt av en massa anledningar, men svårt att inte få göra allt och inte orka. Men, vi lär ju få fullt upp att göra om några veckor så!!

    YasminH: Tack och väkommen hit! Vi har en lista som du gärna får skriva in dig i: www.familjeliv.se/Forum-11-352/m56233972.html

    Trevlig helg!

  • FrokenJo

    Love: Fint att bebisarna växer och verkar mår bra! Men skitjobbigt att vara orolig för tappen och att det ska sätta igång! :( Hur mkt kan man vila egentligen?! Och det där med kortisonet verkar ju urknasigt - det är klart att de borde ge dig det! Om jag har förstått det hela rätt så är det två doser man ska få antingen inom 24 timmar eller med 24 timmars mellanrum.. Ring imorgon och fråga, det hade jag gjort!

    Ang sovplats och så så har vi också tänkt att de får sova i samma säng till en början, så länge de får plats. Sedan får de dela rum tills vi ev flyttar någon gång i framtiden. 

    Jag håller med; Yasmin - gud vilken energi! :) Härligt! Vi håller på att fixa med sonens nya rum, men det är min man som står för det. Jag har iaf tvättat upp en massa småkläder och lakan och så. Det orkar jag någorlunda. En tvätt varannan dag... 
    Idag har jag varit yr och känt mig lite konstig, men jag tror att det är trötthet mest. Och att de små busungarna lever runt som gymnaster där inne, mest hela tiden. :) Underbart, men också lite påfrestande när man vill ha lugnt och vila. 

    30e veckan inleds idag. Det känns som en dröm!
    Kram på er!

  • FrokenJo

    Åh vad härligt mugglesfan! Riktigt goda nyheter! Tycker att du är klok som ska lyssna på läkarna, det vore ju "onödigt" att något händer när allt gått så bra hittills! Jag får fortfarande rysningar (positivt alltså när jag tänker på det.. :)

    Det är så mysigt och gulligt med minikläderna! Jag har tvättat och vikt lite men det liggerr i plastpåsar än så länge. Nils nya rum inkl garderob måste blir klart så att tjejernas grejer an flyttas in i byrån. Längtar!

    Vi letar skötbord till toaletten på nedervåningen för vi har tänkt samma tanke. Käckt att ha på båda våningarna. Men vår toa är pytteliten så det blir ett vägghängt, helst från Brio.

    Sitter med papperen från försäkringskassan och blir alldeles paralyserad, hur formulerar man sig?! Det är ju jättesvårt att säga exakt vad det är som gör att man inte kan jobba. Det är ju delvis en säkerhetsåtgärd. I förebyggande syfte menar jag mot för tidig födsel. Men, de måste in om jag ska få några pengar nån gång! Hur har ni andra skrivit?

  • FrokenJo

    Tack för er hjälp! Jag skriver rakt uppochner hur det är, att jag inte kan stå eller gå längre stunder och måste vila! Och sen håller jag tummarna!

    Love: jag blev alldeles fån-glad när du skrev att jag är såpass långt gången. Tänk va!? Det är så himla häftigt! Jag kan nästan inte fatta det! Vilket bra svar du fick tycker jag, ang kortisonet. Hoppas att trycket och sammandragningarna ger med sig!

    Ja, och det här med förlossningen... Jag vill jättegärna föda vaginalt den här gången. Nils kom ju med urakut snitt i v 27+6 så det blev ingen tid för någon förberedelse alls.Men som någon skrev kan man ju inte bara bestämma det, det beror ju på hur de mår och ligger. Vår etta (vänster) har legat med huvudet långt ner ända sedan åtmistone 19 januari, men det kan tyvärr ändras än. Jag gissar att det här är min sista graviditet så det vore en upplevelse att få ha provat en vanlig förlossning en gång, men går det inte så går det inte! Om 2 veckor ska vi på besök på en förl.avd. Den där jag helst vill föda dessutom. Spännande!

Svar på tråden Precis fått reda på att vi väntar tvillingar i maj 2011!!!