Råsteka potatis
Visst funkar la de p steka rå mjölig potatis?
Visst funkar la de p steka rå mjölig potatis?
Vill också veta vilken sort som är bäst...tycker det är dösvårt att råsteka potatis...bara fastnar...
Ja, råstekt potatis är jättegott. Jag lyckas dock aldrig med det. Min pappa brukar steka i mycket fett, och det vill jag inte göra. Har för mig att man ska spola av potatisen i kallt vatten, men ändå funkar det ej för mig.
Man ska ha mycket smör för att det ska bli god smak
Sen ska man steka potatisen på 3:an eller 4:an och ha ett lock på stekpannan.
Blir smaskens
Hoppas att Ni får till det nu
Berätta gärna hur det gick att steka mjölig potatis.. själv skulle jag nog använda fast
Ngt som är riktigt gott är att steka råriven potatis med lite purjolök i. Gillar man vitlök kan man pressa en klyfta i det med
När jag råsteker potatisen så brukar jag börja steka den på låg värme för att det inte ska bränna fast.
När potatisen börjat få lite färg så höjer jag värmen
ja råstekt potatis med purjolök och morötter är super....2 på plattan i början rör ofta sen när dom börjar bli mjuka så höjer man....
De gick finfint å steka mjölig potatis...å jag hade mycket smör i. Tog såklart längre tid, men jag kommer helt klart fortsätta å steka rå potatis än kokt potatis.
kan inte tänka mej att d e nån skillnad på å steka rå mjölig potatis än rå fast potatis.
Alltså, river ni potatisen innan då eller? Jag fattar inte riktigt... Är potatisen hel när ni steker den?
Just det, skalar ni potatisen då också?? Är inte så bra på matlagning men vill gärna prova
Du bara tärnar potatisen...el ja, skär ner råa potatisar i bitar Skalad potatis...å sen steker
du kan koka potatisen först å sen steka...men tycker de blev godare när potatisen va rå innan. Men d tar då längre tid å steka.
Det går bra att steka både i bitar och riven! Just nu gör jag ofta en "wok" med potatis, morot och vitkål i strimlor som jag råsteker, mums.
Jag råstekte skivad potatis, gick jättebra det också. Det var en fast potatissort. Hade teflonpanna och en hel del smör.
Skala potatisen och skär de i tunna skivor. Lägg sedan potatisen i kallt vatten. Genom att de får ligga i vatten går en del av stärkelsen ur potatisen, vilket gör att de blir lättare att steka då de inte fastnar så lätt. Skölj av potatisen och stek de på hög värme med mycket smör och olja, salt och peppar. När potatisen fått fin färg, lägger man de i en ugnssäker form och så in i ugnen. Ca 45 min senare är potatisen mjuk och delikat.
Jag testade med tärnad råpotatis och det blev jättegott! La ner lite purjulök. morot och rödlök, mums