• The75

    AVA klinik i Riga

    Inväntar start:

    På G:
    Tea75  2:a försöket  FET 10 nov
    Hinos syskonförsök FET troligen 23 nov
    Hösttjej ET 29 nov
    Memaja ET 6 dec
    Ruvare:

    Gravid:

    Födda:

    Blev det bra?
  • The75

    Hej
    och välkommen Memaja jag råka stava lite fel när jag la till dej på listan sorry :O) därför blev det två listor efter varandra.
    Kul för dej att du kommit igång,visst är dom trevliga i Riga det kändes bra så snart jag steg innanför dörrarna där,vilken läkare har du?


    FET 10 nov
  • The75

    God morgon :O)

    Memaja då har vi samma läkare tycker hon är jätte bra lustigt nog blev jag rekomenderad henne av en vän till mej som har gått hos henne och fick tvillingar på första försöket!
    OT det är lite skönt för oss som även behöver en spermie donator för vi behöver ju bara åka dit vid ett tillfälle vid själva ET och inte innan som dom som har män med egna spermier (skulle självklart ha haft en man med bra spermier men man kan ju nte få allt,han är toppen på alla andra sätt istället)


     


    Irma1 ja dom pratar engelska men jag har ett svagt minne av att jag hört att dr violet även pratar lite svenska men jag kan inte svära på det! och all info går ju via kordinatorn och jag tror inte någon av dom pratar svenska.
    Man betalar efter och jag tror att det är så att om det bara blir 1 ägg behöver man inte betala hela summen men jag är osäker,blir det inga ägg behöver du inte betala något.
    Det jag tyckte var bra med kliniken oxå är att man inte alls behöver åka dit förens det är dax,jag hade en läk här hemma som skrev ut medicinen jag behövde och så gick jag på vul och kollade slemhinnorna.
    Först sökte dom efter en donator som vi sedan tackade ja till sen kom behandlingsplanen och ett ungefärligt datum för ET jag tog sprutan gick till min läk maila svaret till Riga fick "mens" började äta tabl åt dom ca 10 dagar gick tillbaka till läk som mätte slemhinnorna igen mailade svaret fick då den exakta dagen för ET satt mej och mannen på båten över gick till kliniken som ligger nära hamnen gjorde "ingreppet" promenerade runt på stan åt en bit och gick tillbaka till båten och åkte hem...fråga på du bara det finns dom här som vet jätte mycket om allt möjligt vilket är skönt om man undrar något om mediciner symtomer blödningar mm


    FET 10 nov
  • The75

    Hej
    Nidra så tråkigt börjar bli lite nervös inför mitt FET hoppas du lyckas bättre nästa gång,hur många försök har du gjort? Lider med dej

    Hinos nu börjar det dra ihop sig här! jag ska till gyn idag hoppas slemhinnorna ser bra ut och nästa ons bär det av över de stora blå till Riga,hoppas slemhinnorna är mellan 8 och 9 då hinnor dom bli bra till nästa ons förra gången hade jag 11 vid insättningen (om jag minns rätt)

    Puh hur ska man orka jobba efter FET ? jag gjorde ju mitt första försök i sommras och då hade jag ju sem och nu måste man gå till jobbet känner mej lite nervös över detta...någon som har några tips?har ni sjukskrivit er eller jobbat hela tiden?


    FET 10 nov
  • The75

    Hej
    Nu har jag varit på gyn slemhinnorna var 9 mm så det var bra och dom har 8 dagar till att "växa" på sig så det bådar gott inför FET


    FET 10 nov
  • The75

    hej igen , undrar om ni gjort blastoyst odling och assisted hatching på era ägg ? på egv gör dom inte det. Vem har ni som kordinator? vem är det lättast att få tag på på kliniken och hur lång har vänte tiden varit för er?
    Vilka sorters mediciner får ni som gör ÄD och har ni någon lista så man kan se hur många som går där eller som plussar... ursäkta att jag frågar så mkt? men är desperat... kram o lycka till alla

    Milou67 Vi satt in 2 ägg vid vårt första försök ingen av dom var blastocystor 2 av dom fäste fast ett avstannade vid 7 mm och den andra blev MF v 8 jag tog Progyron 2mg 3ggr/dag och gör även det denna gång sen tog jag även cirone 8% 2ggr/dag och mitt på dagen utrogest 2st vaggisar,Dexamethason 0,5mg och Hjertemagnyl 75mg 1g/dag och elevit .
    Jag har Jelena som kordinator hon är jätte bra och svarar snabbt på mail och nu kan man även Skypa med dom oxå lite kul ;o) och jag har Violeta som läkare även hon jätte bra.
    Det tog ca 1 mån innan dom hittade lämpliga donatorer som stämmde in på våra önskemål sen tog det ett tag innan vi kom igång så kanske 3 månader från första samtalet till gynstolen


    Hur många som plussar vet jag inte riktigt men jag plussa på första försöket så nu hoppas jag att jag plussar även denna gång och att dom väljer att stanna hela 40 veckor,de två embryona jag satt in var 10 och 11 celliga.


    FET 10 nov
  • The75

    Hej Milou67 listan är inte så uppdaterad kanske alla har inte lagt in sej än eftersom jag gjorde den förra veckan men den kan ju bara bli bättre :O) 


     


    Inväntar start:


    På G:
    Tea75  2:a försöket  FET 10 nov
    Hinos syskonförsök FET troligen 23 nov
    Hösttjej ET 29 nov
    Memeja ET 6 dec
    Ruvare: 


    Gravid:
    Akkie77 FET 4/10 Testa +14/10 


     


    Födda:

  • The75

    Hej Akkie77 igen Vad är DET? jag trodde du hade skrivit fel och menade FET men DET kanske är något annat! förvirrad :O)


    FET 10 nov
  • The75

    Mameja


    DET=Double Embryo Transfer :O) jag har aldrig sett det användas som förkortning i så fall måste jag ändra överallt :O) för jag gör ju det DET allså men vad heter de när man gör FET och DET blir det DFET då eller hi hi


     


    DFET 10 nov Hi hi
Svar på tråden AVA klinik i Riga