• Memaja

    AVA klinik i Riga

    MrsCecilia skrev 2011-01-29 08:18:04 följande:
    LInaEm- Vi är vaccinerade, men det var förra året då vi reste utomlands.

    En annan fråga, betalar man direkt där med kort eller får man faktura? Ska vi växla in både till euro och deras valuta?
    Hej,

    Antingen kan man betala med kort när man är där eller så kan man få deras bankuppgifter och betala INNAN man kommer dit. Tänk på att det är alltid en dålig växlingskurs plus att de lägger på någon procent när man betalar med kort, så det blir oftast lite "billigare" att betala via banken.
  • Memaja

    Julie1,

    Jag flög dit bara över dagen för insättningen, och räkna med ca 1 timme för insättningen och vila. Det enda kruxet är att du inte kan boka exakt datum med biljett etc långt innan då, som Hinos skrev, man måste anpassa sig efter donators ägglossning, så några dagar kan det skilja från vad Riga sa ifrån början.

  • Memaja
    LinaEm skrev 2011-02-03 21:45:20 följande:
    Spännande! Jag tänkte faktiskt på det själv! Eftersom "pojk"-spermierna rör sig snabbare och de väljer den spermie som simmar snabbast och ser piggast ut så är det ju ganska troligt att det blir en pojke av ägget! :)

    Men när Leia berättade att bebisboken på AVA var fylld med pojkar och Asol berättade att hennes doktor var så säker på att hon ska få en pojke och nu vet att hon är gravid med en pojke så började jag fundera om de på kliniken själva väljer icsi för all befruktning för att få fram fler pojkar! Men så får de väl inte göra om spermierna mår bra?? I så fall vore det att sätta naturens egna lagar ur spel... Blir lite orolig...
    Du kan nog vara lugn. När jag var där i december och tittade i deras fotoalbum såg jag massor bild av små söta flickor. En som jag känner som var där fick tvillingar var av en var en flicka och en var en pojke. Och om jag inte missminner mig så hade AVA tidigare statistik på sin sida (som nu är uppdaterad till något som för mig är helt obebripligt) där jag tror att det stod att det var nästan 50/50 av könen på alla födslar.
  • Memaja
    LinaEm skrev 2011-02-06 20:34:43 följande:
    Tack snälla leia! Tyvärr tog vi obokningsbara biljetter, så det enda vi kan göra är att strunta i att åka... Men biljetterna kostade ändå över 4000:- så vi åker dit ändå. Sambon får hålla mig riktigt hårt i handen! Gråter
    LinaEm, Jag håller med Leia och Hinos, det är bra att åka dit en gång innan själva insättningen.
    Jag visste att man inte behövde åka dit för ett första besök innan själva insättningen men valde att göra det i alla fall. Jag kände att jag ville se och träffa dem som skulle utföra ingreppet innan så att man på den dagen inte behövde oroa sig får sånt utan att man kände sig "van och lugn" i en familjär miljö. Och efter första mötet var jag faktiskt glad att jag hade träffat dem och sett hur proffessionella och trevliga de var. Det var tom nästan så att jag var mer orolig införr första mötet än själva insättningsdagen.
  • Memaja

    Hej Paulina80,

    Var inte nervös, de på AVA Riga är hur proffessionella som helst! Och som Hinos skrev, de är snabba att kontakta en och att boka in en tid. Mitt första möte hos dem var i mitten av oktober och sedan fick jag tid för insättning (både donerade ägg och sperma) i början december, dvs 7 veckor! Och nu sitter jag här med jeansen som spänner över magen i 12:e veckan och väntar tvillingar.

    Du kommer att få äta en hel del mediciner; progestorone hormoner, östrogen hormoner, kortison och folsyra. Jag har precis börjat min nedtrappning men du kan räkna med att du får ta ca 7-10 tabletter/vagiatorer per dag. Men det är det ju värt!

  • Memaja
    The75 skrev 2011-02-07 13:47:34 följande:
    Hej
    Paulina80 håller med föregånde talare du behöver inte vara orolig :0)
    Dom är hur bra som helst,sitter i samma sits som Memaja nästan jag är gravid i vecka 16 med donerade spermier och ägg fast jag väntar " bara" ett :0)
    Blev gravid på första försöket i sommras med det sluta i MF detta är försök två För oss och vi blev gravida även denna gång :0)
    Välkommen till gänget :0)
    Tea75, hahahaha, helt plötsligt kände jag mig nästa "normal" som väntar tvillingar när du skrev att du "bara" väntar ett.
  • Memaja

    En liten fundering....
    Ni som är gravida, har ni gjort eller planerar att göra KUB-testet? Vi har ju alla fått pigga och unga ägg så risken borde ju vara ganska så låg? Jag har nog bestämt mig iaf att göra testet. Hur tänker ni andra?

  • Memaja

    Upp med hakan, vänta tills på fredag för först då har tillräckligt med höga  hcg-värden för att mäta.

  • Memaja

    Leia, jag hade också ont i höger sida under min ruvartid, och se hur det gick för mig...
    Försök att peppa upp dig, för du vill väl att dina som bastistar ska känna sig välkomna?

Svar på tråden AVA klinik i Riga