• Memaja

    AVA klinik i Riga

    Nämen åh, vad roligt! Grattis!!! Om en exakt en vecka är det min tur att få testa och få svar. Can't wait...

  • Memaja

    Koala K, jag tog också sprutan själv efter att ha tittat på AVA infofilm på deras sajt.  Jag tyckte väl att den filmen var sådär hjälpsam däremot så medföljer en liten bruksanvisning med bilder och text med sprutan som var bättre hjälp. Jag drog nog ut sprutan lite för tidigt då det kom lite vätska från sprutan ut från magen men annars var det jättelätt att ta den.

    DND, jag är nu inne på dag 10 efter transfer och jag hade som du ömbrösthet och lite mensvärk i början men det är nu borta, antagligen var  det ifrån alla mediciner man äter. Men nu känner jag ingenting (utom lite ont i vänster sida till och från hela tiden) och då blir jag också fundersam att det inte har blivit något. Men på måndag får jag svaret...

  • Memaja

    Hej på er,

    Jag har en fråga...
    I morgon är det (äntligen) dags för min testdag och då ska jag gå och ta blodprov för att se min Östrogen- och Progestoronhalt och då se om jag är gravid eller inte. Eftersom jag äter en massa hormoner har jag blivit tillsagd att inte ta ett vanligt grav test (kiss på sticka) då det kan ge fel utslag pga alla mediciner. Är det så ni gör också?
    Eller vågar ni titta på stickan?

    Kram i snöovädret!

  • Memaja
    The75 skrev 2010-12-19 15:13:30 följande:
    Memaja jag har bara testat med urinprov det går hur bra som helst vad jag förstår påverkas inte hcg nivån av hormonerna man äter :0) så du kan testa med urin
    Tack Tea75!

    Har varit ute och köpt ett urintest nu och testat mig, ja jag vet att man ska göra det på morgonen, men jag kunde inte hålla mig...

    Och jag PLUSSADE!!! ;.)
  • Memaja

    Tack raringar för alla fina gratulationer, det värmer och betyder mer än ni kan ana!

    DND, samma här, symtomerna kommer och går, det enda som är varaktigt är ömheten på höger sida...

    Kram,
    Memaja

  • Memaja

    Dags för en liten uppdatering....

    nv
    äntar start:
    Hinos syskjonförsök februari

    På gång:
    Ungkvinna FET troligen 23 dec

    Ruvare:

    Gravid:
    Akkie77 DET 4/10 Testa +14/10 
    Tea75 FET 10/11 + 26/11
    Hösttjej ET 29 nov
    Memeja DET 6 dec + 19/10

  • Memaja

    Oj där gick det lite snabbt, här kommer en korrekt uppdatering...

    Inv
    äntar start:
    Hinos syskjonförsök februari

    På gång:
    Ungkvinna FET troligen 23 dec

    Ruvare:

    Gravid:
    Akkie77 DET 4/10 Testa +14/10 
    Tea75 FET 10/11 + 26/11
    Hösttjej ET 29 nov
    Memeja DET 6 dec + 19/12

  • Memaja

    God fortsättning på er,

    Jag har funderat på en sak och undrar nu om någon kan hjälpa mig att svara på några frågor.
    Jag har ju enbart gjort äggdonation och aldrig försökt med IVF med mina egna ägg då det var totalt lönlöst för mig. Nu undrar jag vad som skiljer sig i medicineringen med när gör eget äggplock och äggdonation.

    Jag har nämligen en kompis som har gjort IVF 3 gånger och får nästan igen medicinering alls efter själva embryoinsättningen medan jag knaprar i mig nästan ett litet apotek varje dag. Kan inte dessa mediciner hjälpa henne som har gjort IVF också?

    Jag förstår att medicineringen kan se lite annorlunda ut innan äggplockningen för henne då hon ska försöka få så många fina ägg som möjligt och att hon då tar en spruta varje dag men sedan då? Innan min embryoinsättning åt jag Progynon (östrogen) 3ggr om dagen och har forstatt med det även efter insättning och efter positivt resultat. Progestoron (gulkroppshormon) vaggisar började  2 ggr/dag 3 dagar innan innsättningen (dvs samma dag som äggplockningen hos min donator) och har även fortsatt med dem sedan dess.
    Efter insättningen tar jag nu:
    - Progynon 3 ggr/dag
    - Progestoron vaggisar 2 ggr/dag
    - Trombyl (blodförtunnande) 1g/dag
    - Folsyra 1g/dag
    - Progestoron tabletter 1g/dag
    - Prednisolone (kortison) 1g/dag

    Borde man inte ta dessa hormoner även om man gör en IVF med egna ägg? Förutom kortisonet. 
    Ni som har gjort både IVF med egna ägg och donerade, hur har det skilt sig för er? Det verkar som min kompis inte får så mycket förslag ifrån sin läkare och jag vill ju att hon ska få så mkt hjälp och alternativ som hon kan få.

    En annan sak som jag också undrar över, innan ni gjorde IVF med egna ägg tog de då blodprover på FHS (kvaliteten på äggen) och AMH (äggreserven)?

    Må så gott,
    Memaja

  • Memaja
    Akkie77 skrev 2011-01-01 08:49:59 följande:
    Hej Memaja!

    Ska se om jag kan ge dig några svar. Vi gjorde först tre IVF-försök med egna ägg, dock ej någon ET. Sedan då en ÄD som lyckades.

    När man använder de egna äggen så ändras det ju bara lite i hormonbalansen för att öka chanserna att få ut flera och bra ägg att använda och sedan återföra. Då har du redan en förstärkt hormoncykel och kroppen skall då kunna ta emot ett befruktat ägg. Som dessutom är egna celler. Men det är ändå viktigt att ta vissa hormoner för att ge det en bra start.

    Vid ÄD är det ju en annan kvinnas celler och då behöver min hormoncykel rubbas för att ej producera ägg och för att möjliggöra en graviditet. Alla tabletter/vaggisar som vi tar i samband med det är ju för att hjälpa kroppen med det den blivit "påtvingad" och att den ska ta emot det.

    Men sedan är det ju så olika för klinikerna vad de har för policy vad gäller medicinering. yvärr. Det är väl det som gör det förvirrande.
    Men det allra bästa är ju att det är läkare som är öppna för att pröva olika alternativ, eller i alla fall diskutera det.

    Hoppas att det gav dig något?

    Vi tog FSH, men inte AMH vad jag vet och kan hitta i  papprena. FSH var normalt, knepigt med tanke på att det mest troligen var äggfaktorn som gjorde att det inte gick... Jaja.
    Tack, Akkie!
  • Memaja

    Hjälp, hade jätteont på höger sida unde jumsken hela dagen i fredags och sedan i går upptäckte jag till min förskräckelse mörka gamla bloddroppar på trosskyddet och lite brunt på pappret. Ringde direkt Sjukvårdsupplysningen och de sa att de kunde vara gammalt blod att jag inte skulle vara orolig. Däremot skulle jag vara uppmärksam om det kom mer rött blod eller om man fick mer ont får då skulle jag åka in direkt. Inget rött blod idag men mer lite lite brunt på skyddet. Är så orolig. Jag slutade, självmant, med Trombyl i mitten av veckan då jag har fått en sådan fruktansvärd halsbränna och då jag är en gammal magkatarrmänniska vet jag att det inte är bra med acitylsalisyra för min mage. Halsbrännan försvann nästan direkt men nu börjar jag fundera på om det kan vara det som har gjort att det har kommit blod??? Det är väl inte kört nu?

Svar på tråden AVA klinik i Riga