• ungkvinna81

    AVA klinik i Riga

    Hej!

    Jag är 28 år och har efter flera blodprover och undersökningar fått diagnos förtidig Klimakterium. Innan jag fick denna diagnos fick jag prova Pergotime 2 ggr, en gång med 1 tablett och den andra gången två tabletter. Men det gav mig inga resultat{#lang_emotions_frown}. Sen gjorde jag en AMH -test som egentligen visar hur mycket ägg en kvinna har kvar i kroppen och mina resultat var under den normala gränsen. Det innebär att jag inte kan skaffa barn med mina ägg. I sverige fick jag stå i kö för en äggsdonationsbehandling och min tur är räknat till 2012. En jäkla låååång tid att vänta för ett ägg..... Min läkare på St: Göran sjukhus rekommenderade AVA klinik. 

    Jag och min man valde AVA kliniken i Riga- Lettland eftersom de har INGA köar{#lang_emotions_laughing}
    Jag åkte med min man till Riga under mars 2010 och träffade en jätte trevlig läkare. Klinken i sig var jätte fräsch och de hade jätte moderna ultraljudsapparater och professionella, hjälpsamma sjuksköterskor så jag fick en jätte bra intryck av de. Behandligen kostar 65 000 sek och de har även en möjlighet att skicka läkemedel till mig om jag vill det med DHL.

    Efter bara första mötet fick jag sätta igång med behandligen. Jag har tagit en Zoladex spruta i buken förra veckan "aj aj!{#lang_emotions_undecided}", progynon tar jag nu och innan min embryo transfer ska jag påbörja intaget av progesteronet. Räknat tid för min embro är 21 maj 2010 så det gick ganska snabbt. 

    Vi har redan valt en donator, vi fick inte se bild eller veta namn utan vi fick fylla i våra önskemål om hårfärg, ögonfärg, längd, vikt m.m. och vi fick två kandidater sedan fick vi välja en av de. All kommunikation mellan mig och kliniken i AVA sker via mejl och jag tycker att det har funkat bra man kan även riga dit om man vill.        

  • Svar på tråden AVA klinik i Riga
  • ungkvinna81

    Hej Tea75,

    Vi betalade med ett kort - en vanlig VISA kort där vi hade endast summan vi betalade för AVA. Vi tänkte i början betala med kreditkort och dela upp betalning kort+cash men vi tyckte att det är smidigt att betala summan med ett kort. Du få jätte gärna fråga de om betalningen jag tror att man kan betala via Banken. altså man kan gå till banken o personalen där hjälper till med detta dilemma, men som sagt fråga om det är ok med de, annars kort funkar bra;) och jag fick även ett kvitto på betalningen från AVA.

    Angående din donator som måste så klart matcha din blodtyp+ dina önskemål... jag fick info om min donator innan min spruta, nästan efter en veckan när de tog blodprov på mig o min man MEN oroa dig INTE... det här fixar de... det är bättre att de letar efter en person som fyller dina krav:) Fråga din sjuksköterska om du känner dig orolig för nått, de brukar informera hur det går med detta!

    Det har gått exakt en vecka sen jag gjorde min äggöverförig och nu måste jag väääänta på resultatet{#lang_emotions_surprised}... jag har ännu inte fått nån blödning så det kanske är positivit men samtidigt jag känner ingenting förtum min maga är lite svulen pga att jag motionerar inte eller gå o bara äter enligt läkarensrekommendationer.

    Lycka till på din behandlig{#lang_emotions_flower}
      

  • ungkvinna81

    förlåt glömde skriva en grej.... enligt AVA donator ska starta oxå en behandlig parallet med dig... så hon oxå få spruta och stimulerande hormoner... TA kontakt med din sjuksköterska hos AVA!{#lang_emotions_flower}

  • sprøprøver
    ungkvinna81 skrev 2010-06-01 18:21:08 följande:

    förlåt glömde skriva en grej.... enligt AVA donator ska starta oxå en behandlig parallet med dig... så hon oxå få spruta och stimulerande hormoner... TA kontakt med din sjuksköterska hos AVA!{#lang_emotions_flower}


    Hei. Jeg er en norsk jente som har forvillet meg inn her. Har lett litt etter informasjon om eggdonasjon, og kom over akkurat denne siden!!
    Har gjennomført 3 pgd forsøk i Huddinge , Stockholm(det samme som prøverør, bortsett fra at man gentester eggene til slutt. Dette er ikke lov i Norge grunnet den strenge bioteknologiloven)Siste forsøket var det ingen friske egg å sette tilbake, så vi har funnet ut at dette orker vi ikke mer. Da begynte vi å tenke på ED. Vi er nå i gang med prosessen på AVA-klinikken i Riga og skal antakelig til Riga for innsett (återføring) 21 juni. Synes jeg leste lenger oppe her at det var en annen tjei som skulle inn samtidig. Har min første ul undersøkelse i morgen tidlig. Satte Procrensprutan 18 mai. Er veldig spent.
    Blir så glad av å lese at det er flere som har lykkes allerede på første forsøk!!!
  • The75

    Hej/God morgon

    Sproprover välkomen hit du ligger lite före mej jag tog min spruta 1 juni och ska på VUL 16 juni och 17 ska jag börja med tabletterna du får berätta hur det går för dej

    Jag ska ju på första VUL 16 juni vad ska ha hänt tills dess ni som vet!

    Allt bra med er allihoppa?

  • sprøprøver
    The75 skrev 2010-06-03 08:45:02 följande:
    Hej/God morgon

    Sproprover välkomen hit du ligger lite före mej jag tog min spruta 1 juni och ska på VUL 16 juni och 17 ska jag börja med tabletterna du får berätta hur det går för dej

    Jag ska ju på första VUL 16 juni vad ska ha hänt tills dess ni som vet!

    Allt bra med er allihoppa?
    Hei igjen.

    Nå har jeg vært på VUL, og er en smule bekymret...På høgre eggstokk var det 3 ganske store follikler... Har scannet over resultatene til Jelena Silkalna, og venter på hva de mener. Gynekologen/doktoren min i dag morges var litt bekymret han også. Huff, det er ille om forsøket må avbrytes...
  • The75

    Hej

    Sproprover tyvärr vet jag inget om ditt problem hoppas det löser sig så du inte måste avbryta ditt försök


    Nu har informationen om våra donatorer kommit så nu känner jag mej lite lugnare,tänk att två för oss helt okända människor ställer upp och hjälper oss i nöd det känns verkligen bra :O) jag lovar att ta väl hand om cellerna;O)


    Är det något speciellt man ska tänka på så här innan?några speciella vitaminer eller mineraler som rekomenderas eller något som man ska unvika?

    Får alla som gör ÄD på ava kliniken prednisilon utskrivet?ska jag be min "hemma läkare" skriva ut det så jag kan få det på högkostadsskyddet?så slipper man köpa det i Riga!
    Om hon nu är villig att göra det.

    Av alla er här inne på tråden hur många är det som tar emot både ägg och spermier?
    som vi kommer göra!
    Jag har läst lite på andra trådar här inne och det står att man vid ÄD ska vara "speciellt" försiktig med träning,lyft och stress har ni fått några sådana ordinationer av läkaren i Riga?

  • ungkvinna81

    Hej Tea 75,

    Tänk på att du måste börja med folsyra tabletter minst 400mikrogram som du kan köpa på apoteket, annars kommer du att få från AVA. De minskar foster missbildningar och missfall.
    Undvik gärna: kaffe, läsk och all drykar som innehåller koffien, så klart man ska unvika rökning och vin/alkohol... annars kan man äta i princip vad man vill men Lax ska man oxå vara försiktig med pga av vissa lax sorter innehåller gifter. 

  • The75

    Hej Ungkvinna81
    Då ska jag sluta med coca colan som jag tyvärr dricker ibland,röker gör jag inte och alkohol dricker jag så sällan så det är inget problem,kaffe dricker jag ju tyvärr men bara "vuxen välling" som jag så fint kallar det (latte macciato,massa mjölk och en skvätt kaffe) kanske skulle sluta med de oxå för säkerhets skull.
    Undra om det är miljögifter i ica handlarnas nyckelhålls märkta lax som jag åt härom dagen?

    Vi ska ta en liten tur till Norrtälje idag så då kan jag inhandla folsyra och lite annat man vill ju verkligen göra allt man kan för att öka oddsen :O)
    Vet du hur det är med Prednisilonet som jag frågade om för ett par inlägg sedan?

  • ungkvinna81

    Hej igen Tea75,

    hehehe... ja! jag förstår verkligen vad du menar det är så gott med coca-cola och jag älskar cola zero med sin pappriga smak. varje gång jag åker till mina föräldrar har de det i kylskåpet det blir så svårt o undvika det, mer än en slurp dricker jag aldrig, istället tar jag vatten men jag dricker fruktljuice som är bara gjorde på 100% frukt och inte gjorde på koncentrat. Det innehåller mycket kolhydrater tyvärr men även mycket vitaminer och protiener vilket passar bra under säsonger där vissa frukt sorter inte finns att köpa. 

    Ja! jag har hört att man ska undvika kaffe, te beror på hur mycket koffien finns i det, är man osäker kan man alltid fråga sin läkare.

     Prednisilonet känner jag inte igen men jag fick från AVA en annan anti-inflammatorik LM som heter Dexamethason 0,5mg.      

  • Igor

    Hej
    Kortisondosen som Ava kliniken skriver ut är svagare än den som finns i Sverige sa de till mig sist. Därför rekommemderar de att man handlar den hos dem. Dexamethason 0,5 mg.

    Kaffeoch te ska man undvika som gravid enligt livsmedelsverkets rekommendationer pga av att missfallsrisken ökar annars eller något sådant. Max 1,5 mugg tror jag de säger. Googla på mat för gravida + livsmedelsverket så får du fram en hel lista vad man fär äta och inte. Även om man planerar att bli gravid.

Svar på tråden AVA klinik i Riga