• Igor

    AVA klinik i Riga

    Hej
    Jag fick ordination på progesteron vag 400mg 3 ggr per dag den här gången efter ÄD.  Förra gången fick jag ta tabletter mitt på dagen dvs utrogest 400mg. men den här gången sa hon att det var bättre med vagitorier alla tillfällen. Kladdigt värre.

  • Igor

    Hej
    Tar ca 10-15 min från båten till Kliniken. Finns karta på båten så det är inte svårt att hitta.
    Besöket där tar ca 1 tim.
    Vi var där kl 14.30 sist. Finns inte så många restauranger mellan båten och kliniken. Så det beror på när du ska vara där. Vi åt innan och gick runt på stan lite. Sedan efteråt gick vi lugnt tillbaks till båten. Hann lagom tillbaks utan att behöva stressa. Då var ändå Jelena en 15-20 min sen.

    Medicinen man får med sig räcker inte hela behandlingen ut. Kostar ganska mycket att få den eftersänd. Betalade ca 1 000 kr bara för transporten + extra för medicin. Bad nu om extra medicin så att det skulle räcka hela behandlingen ut. Ja jag behövde bara dexametazon vilket kostade 3 euro asken (10 tabl).

    Lycka till!

    Själv känner jag ingenting så jag tror inte att det gått vägen för oss med vårt syskonförsök.Rynkar på näsan

  • Igor
    loisan31 skrev 2010-07-17 22:16:44 följande:
    Hej,

    Det vet du ju inte. Det behöver ju inte kännas direkt. Jag hade otrolig molvärk i början när jag väntade C och sedan var jag superkänslig började gråta lätt och så ville jag ej ha kaffe heller.

    Loisan31
    Nej Loisan31 det har du rätt i. Kortisonet tar bort många av symtomen antar jag. Kände inte mycket sist heller. Minns att jag var vansigt trött förra gången, och att det spände i brösten men minns inte om det var innan eller efter testdatum. Fullt klart är att det kändes helt annorlunda mot att vara gravid på normalt sätt. Då har jag redan innan "testdag" kunnat säga med 100% säkerhet att jag varit gravid.
    Det kunde jag inte med förra ÄD.n.
    Men man vill inte hoppas för mycket heller, blir så besviken då...
  • Igor

    Hej
    Måste bara berätta att jag varit borta en vecka utan internet. Men under den veckan har jag varit i väg och gjort 2 gravtester. Och de var runt 700 första gången och runt 1600 andra gången. Med 2 dagars mellanrum. Så jag är gravid......Glad.

    Det trodde jag aldrig. Tyckte inte jag kände något alls förren precis samma dag som testdagen. Då började jag må illa. och känna mig lite yr...Ja visst det kunde ju ha varit medicinerna som spelade en ett spratt som vanligt men det verkar inte så....

    Urinprovet jag tog var så svagt postivgt så jag tänkte att det där är inte 2 streck utan enbart ett men eftersom blodproverna säger GRAVID så är det väl så...

    Föresten mår jag illa nästan hela dagarna nu så det stämmer säkert.


    Gravid 4+4
  • Igor

    Hej
    tack för gratulationerna. Ja, än är inte alla faror över men vi är i alla fall en bit på väg....
    Hoppas det går lika bra för dig Loisan31 och leia83 med era försök. Synd Loisan31 att det inte gick att få samma donator men det blir ju era barn i alla fall även om de inte är identiska syskon.

    Hörs.

  • Igor

    Hej
    Ja, jag har barn sedan innan. Fick som sagt en ÄD babis för 14 månader sedan så detta blir hans helsyskon.
    Själv är jag 48 år snart.

    Lyckat till du med hoppas det går bra för dig med om du ska dit i höst.

    Det kommer att gå finfin. Vi har haft Violet och hon har varit kanonbra. Alla kom i håg oss nu när vi var över igen och gjorde vårt andra ÄD försök. Hade sonen med och han blev väldigt väl omhändertagen där. Hade nog kunnat lämna honom till sköterskan Lena och Nadja meddans vi gjorde ingreppet för de verkade inte ha något emot det. Han satt med dem i receptionen en bra stund och trivdes bra där. Fanns datorer och telefonen att knappa på :)

  • Igor

    Hej
    Har läst på någon sida att från och med 5:e graviditetsvecka ska man kunna se hjärtat slå på ultraljudet. Dvs redan 3 veckor efter ET eller 21 dagar.
    Ska på ultraljud på måndag och hoppas då att få se hjärtat slå. Är då i vecka 6 + 6.

  • Igor

    Fick medicin från Riga budat till mig förra gången. Kostade 1000 kr i frakt bara eftersom det flög hit paketet....Sedan är väl inte själva medicinen så dyr däremot.
    Så kolla andra alternativ först. Vilken läkare som helst kan skriva ut hormoner behöver inte vara en gynspecialist.

  • Igor

    Beror på vad du behöver. dexametaxon kostade 5 Euro per förpackning. Det är den enda jag vet. direkt priset på

  • Igor

    Hej
    Så har jag varit i väg på första ultraljudet efter jag blev gravid. Var dit i vecka 6+6 och fick se hjärtat slå där i gulsäcken. MAGISKT. Vårt lilla pyre...

Svar på tråden AVA klinik i Riga