• leia83

    AVA klinik i Riga

    The75 skrev 2011-04-02 12:14:26 följande:
    Hej
    Februari72 ja tror alla som går på Ava Riga får kortison för att kroppen inte ska stötta bort embryot :0)
    det har jag aldrig fått. Fick nu senaste gången för jag tjatade mig blå om det men dom ville egentligen inte ge mig det.
  • leia83

    mycket märkligt att det är sån skillnad. Jag har bara tagit östrogen och progestero efter et, thats it. Tycker det e lite märkligt att jag inte fått.......kan det ha med ens historia att göra kanske?

  • leia83

    Hinos: Men är det violetta som gör allas planer? Jag har ju den manliga läkaren.....
    Har skrivit ett mail till dom och frågat varför jag inte har fått vissa mediciner. Får se vad dom svarar. 

  • leia83
    Pysseltomten skrev 2011-04-04 17:52:41 följande:
    Jag ska till AVA kliniken/dr Fodina i övermorgon och då får jeg se våra planer, kan passa på att fråga om detta med kortison och vad dom grundar de olika rekommendationerna på.
    Hittills har jag inte fått så detaljerade svar i mailen som man fått når man frågat på kliniken nämligen...

    Leia83: dr Violetta Fodina är ju VD på Ava Riga och den manliga läkarn du går hos följer säkert samma linjer/planer som Violetta skulle göra, alltså det som är bäst för dig/er som patient. 
    skule verkligen bli super tacksam om du ville ställa den frågan. 
    Väntar med spänning på ditt svar  
  • leia83

    Har pratat med EGV kliniken idag och fått ett suveränt bemötande. Har varit väldigt orolig över vad vi gör om våra små pluttar inte överlever upptiningen. Frågade ava om man kan få embryo donation i så fall men det kunde man inte. Ringde EGV och frågade samma sak och det var inga problem alls. Nu håller vi på att sammanställa alla papper dom behöver för att vara beredda att ta emot oss om det skulle behövas. Sedan tror jag vi byter helt till dom om det inte skulle funka denna gången heller. Tror att vi kommer gå över till embryo donation fortsättningsvis, dels är det billigare och sedan verkar det vara svårt med bara ägg donation vi vet ju inte om det är något fel på mannens simmare som kanske inte syns. 
    En sak hänger jag inte med på riktigt, har läst om folk som fått erbjudande om embryo donation i stället när deras frysta dött på ava...men varför säger jelena till mig att dom inte har den servicen?? 

  • leia83
    Pysseltomten skrev 2011-04-06 12:25:32 följande:
    Då har vi varit på Ava kliniken och mötte även Tistel där som skulle på sitt första besök, jättekul att träffas på riktigt! Så nu har vi fått en konkret plan av dr Fodina och ser verkligen fram emot att få komma igång -trots att jag är sprut-rädd! Tungan ute

    Angående detta med kortison så är det helt individellt beroende på hur ens tester har sett ut, om man skulle kunna gynnas av det eller inte. Andra faktorer som att om man fått missfall innan eller inte spelar också in. Men min uppfattningen från dr Fodina är att de noga avväger vilka mediciner och tillskott man bör ta utifrån varje kvinnas föruttsättningar. I övrigt så är det vanligare i Europa att man skriver ut kortison än i Sverige, det är skilda åsikter om huruvida det egentligen hjälper eller inte. Finns säkert en hel del att läsa om det på nätet om man har lust Flört
    Jag kommer inte bli ordinerad kortison, om inget drastiskt ändrar sig under hormonstimuleringen.
    Leia83: har du fått svar från Ava om kortisonet..?
    Håller tummarna för dig Kräfta!
    Jätte tack att du tog dig tiden att fråga och att svara mig Det blir jag verkligen glad för.
    Fick svar av Jelena igår och hon svarade ungefär samma som du fått besked på 
  • leia83
    Ella67 skrev 2011-04-07 19:24:17 följande:
    Är det någon som vet mer om sköldkörtelprover? Jag har normalt TSH men förhöjt T4 och anti-PCO men detta ska inte vara något problem enligt AVA. Fick Prednisolon men har två misslyckade försök bakom mig och har inte fått någon ändrad medicinering nu inför försök nr 3. Jag vet inte riktigt vad provsvaren står för, är det någon som har koll på det härGlad? Det känns ju angeläget att veta att det inte är detta som är anledning till att det gått åt skogen tidigare...
    När det gäller sköldkörteln är det grymt olika vad läkare anser. Jag har för lågt t4 men reglerat med levaxin är det bra. Att bli gravid skall inte vara några problem , problemet är att missfalls risken fördubblas om man har fel på sköldkörteln. HAr du någon behandling för det? Har du hypo eller hyper?
  • leia83

    Jo det är riktigt. Du har hypertherios eller struma. Du bör kontakta din allmän läkare omedelbart. Du bör INTE göra en behandling innan detta ligger stabilt. Det är bortkastade pengar. I alla fall var det vad min läkare sa. Man får levaxin även vid förhöjning och det tar ett litet tag att ställa in medicinen rätt. Måste trappa upp det långsamt och ta blodprover var 6e vecka. Kolla upp detta noga innan ni sätter igång med ÄD för det kan sätta käppar i hjulen för er helt i onödan annars. Lycka till

  • leia83

    tack før svaret hinos. Blev lite førvirrad dær ett tag. Får i alla fall hjælpen av EGV om det skulle behøvas

Svar på tråden AVA klinik i Riga