• Svampp

    Gravida i Västerås trakten

    Mirre10: Synen kan förändras både under graviditeten och efter förlossningen (kan ta några månader innan man vet hur den blir om jag fattat det rätt). Jag var tvungen att byta glasögon under graviditeten, ena ögat behövde starkare och andra svagare glas så jag såg knappt nåt och hade svinont både i ögonen och huvudet. Nu verkar det snart vara dags igen, men vill vänta nån månad så jag inte behöver byta igen om bara några månader. Har rejält starka glas så är inte direkt gratis...

  • Svampp

    Lololo: Åh, vad skönt! Vi hade det fantastiskt bra i Eskilstuna! Lycka till imorrn!

  • Svampp

    Medusan: Barnbidraget får man från månaden efter barnet föds, oavsett om det föds tidigt eller sent i månaden. Lite konstigt kan jag tycka, men såna är visst reglerna.

    ByUs: Grattis! Och det verkar ju gått riktigt bra trots att det gick så snabbt!

  • Svampp

    Svampp: 25 augusti, Alice
    Tanja Thim: 1 september, Ella
    Medusan: 7 september, Cornelis
    LalaAndTheBean: 15 september, Quinton
    Pyttet: 27 september, Annie
    Mirre10: 29 september, Julia 
    Lololo: 8 oktober, Eliott

    --------------------------------------------

    Familjen Rockström BF 22 oktober

  • Svampp

    Medusan: Inte alls kul när barnen mår dåligt... tur att det inte verkar vara något farligt iaf! Vet hur det skär i hjärtat varje gång Alice har ont i magen fast det oftast är flera gånger om dagen så man borde ha vant sig!

  • Svampp

    Mjuik: Oj vilken pärs! Hoppas att lillan snart mår bättre och får komma hem!

  • Svampp

    Det måste vara väldigt olika vart man går. När jag var på ÖF i Torshälla var Alice bara 1 månad och det kändes lite för litet, men det var många där som var runt 3 månader iaf. Jag har tänkt gå fler gånger snart, men har varit lite för mycket annat ett tag nu. Men kommer absolut gå fler gånger innan hon är fem månader. Jag börjar ju jobba deltid när hon är 6 månader så känns ju löjligt att inte få träffa andra föräldrar på nästan hela föräldraledigheten. Fast det känns bra som de har på t.ex. Önsta-Gryta där de har vissa dagar bara för barn under 1 år, för det vart lite väl stökigt med de stora barnen för Alice märkte jag, hon blev lite stressad.

  • Svampp

    Familjen Rockström: Grattis till lilltjejen! Vad härligt med en så bra förlossning!

    Jag vill gärna hänga på till ÖF, men är klart tveksam till om vi kommer lyckas ta oss iväg så tidigt. Snuttan sover oftast rätt länge på mornarna, men nu är det ju vintertid så nu borde hon vakna runt 7.30-8.30 iaf. Men vi bor ju i Kvicksund så det tar en halvtimme att åka in också. Men jag kan ju alltid försöka satsa på kl. 9 så kommer vi förhoppningsvis innan 10 iaf =) Nån som vill luncha nånstans nästnästa onsdag isf? För vi ska på babymassage kl. 13 och då känns det inte så meningsfullt att åka hem mellan.

  • Svampp

    Ummm Elias: Aha, då kanske jag kan ringa dit innan och kolla det bara!

  • Svampp

    bebbe2008: Den här veckan är det stängt för skollov, så det är nästa vecka, den 10:e som gäller för ÖF.

    ByUs: Vi har en balansboll som vi sitter och hoppar på när Alice har ont i magen, funkar oftast bra (dock inte i kväll...), men man orkar ju inte sitta hela kvällarna eller nätterna dessvärre. Alice har ju den goda vanan att magen brukar lugna sig igen framåt kl. 21 på kvällen (hmm, borde ju innebära runt kl 20 nu när det blivit vintertid) så då är det lättare att köra med såna tricks. synd att bärsjal är svårt för er nu. Har du varit inne på sjalbarn.se och hört om det är nån som har nåt knep för hur man kan knyta ändå? Det är det enda som funkar eftermiddagar och kvällar för oss... Jag har förresten slutat helt med lök nu, min barnmorska berättade att vissa barn är extremt känsliga för det och märker av även pyttesmå mängder. Vet ju inte om det har något samband, men två dagar efter det började Alice bli bättre i magen, och även om hon fortfarande har ont ibland är det inte längre hela dagarna nästan varje dag utan oftast bara på kvällarna och max hälften av dagarna. Hemskt jobbigt är det helt klart iaf när magen krånglar... är överlycklig att det blivit så pass mycket bättre nu. Och jag har ändå fått sova hyggligt på nätterna hela den här perioden.

Svar på tråden Gravida i Västerås trakten