• Svampp

    Gravida i Västerås trakten

    Lova: Stort grattis! Vilken liten skrutta ;) Inte behöver du ha dåligt samvete för att ni varit ute med henne! Vi gick en liten promenad redan efter 3 dagar och på dag 5 var vi på café och på stan i Eskilstuna. Hur mysigt som helst och lilltjejen verkade må bra och var helt nöjd hela tiden.

  • Svampp

    Lova: Jo, det gick jättebra med doulan. Det var guld värt att ha henne med! Framför allt var hon väldigt duktig att hjälpa mig tillbaka till att slappna av när jag några gånger tappade fokus och blev lite panikig. Var rädd att det skulle vara kört om jag väl började spänna mig men hon fick oftast tillbaka avslappningen redan under samma värk genom att andas tillsammans med mig och inte vet jag hur hon gjorde mer ;) Kan iaf varmt rekommendera doula och kommer förmodligen vilja ha henne nästa gång också.

  • Svampp

    Familjen Rockström: Vi hade en doula som heter Therese Röjsäter och bor i Skokloster. Jag tycker verkligen det var värt pengarna, och egentligen tycker jag 4000 kr för så många timmars arbete är väldigt lite, särskilt om man tänker på skatter mm som ryker. Använde alla fyra verktygen och tyckte det funkade hur bra som helst, men andningen kände jag mest efter hur kroppen ville att jag skulle andas, andades olika i olika värkar och ibland olika under olika delar av värkarna också. Men är van att använda mig av andning vid många olika tillfällen sen många år tillbaka så det kanske är svårt att bara känna efter hur kroppen vill ha det om man inte är van. Då funkar det säkert helt ok med den teknik som Heli beskriver. För mig tryckte det på så mycket att jag nästan fick krystreflexer redan från att jag öppnat mig nånstans runt 3-4 cm så jag behövde flåsa en del ganska tidigt för att undvika att trycka på för mycket. Det häftigaste verktyget tyckte jag nästan var rösten... det var märkligt att höra sig själv låta med såna där mörka ljud, och det gjorde stoor skillnad! Jag hade provat olika ord innan också, och det kände jag att det underlättade framför allt i början av förlossningen att jag vågade använda dem.

  • Svampp

    Lova: Vår lilla kräks ofta, oftast lite men kanske en gång om dagen blir det en rejäl. Men det är helt uppenbart varför. Hon hetsäter som bara den för det mesta. De ska ju suga några tag och sedan ta en liten paus innan de suger några tag igen, men ofta så klunkar hon på utan några som helst pauser. Jag får ta bort henne från bröstet men jämna mellanrum så hon ska hinna svälja ordentligt. Vet inte varför hon hetsäter så däremot, i början åt hon betydligt lugnare. Kanske det att det rinner på så mycket mjölk av sig själv? Hoppas det lugnar sig när mjölkproduktionen stabiliserats lite så hon slipper få fontän in i munnen utan att ens behöva suga ;)

  • Svampp

    IiidaPida: Grattis! Hoppas att ni snart får åka hem och att du får må helt bra snart!

  • Svampp

    Medusan: Håller tummarna för att det är på allvar nu! Så svårt att veta när man ska åka in. Jag väntade mer än 6 timmar längre än jag skulle ha gjort enligt de direktiv jag fick från förlossningen, men blev ändå hemskickad för att jag var för lite öppen. Men det var ju mitt första barn, andra kan ju gå betydligt fortare! Lycka till nu!

  • Svampp

    Medusan: Låter jobbigt det där. Hoppas att allt satt igång på riktigt nu!

    Memmal: Maja 2 augusti BF+8
    Svampp: Alice 25 augusti BF+10

  • Svampp

    Familjen Rockström: Min bebis låg precis som din och var inget problem alls. Hon roterade precis som hon skulle hela vägen genom förlossningen, och har aldrig hört att det ska spela nån som helst roll åt vilket håll se ligger, bara att ena sidan är vanligare än den andra.

    Medusan: Grattis till sonen! Ska bli spännande att läsa om hur det gick till. Skönt att höra att det ändå var en positiv upplevelse!

  • Svampp

    Lololo: Vad jobbigt för dig... Kan de inte ens tänka sig hinnsvepning eller nåt sånt?? För att bara hjälpa till på traven lite? Det känns ju så himla otacksamt att ligga med värkar så länge utan att något händer... (även om det säkert händer saker så klart, bara inte som märks..) Hoppas att det inte är några problem med din lillas hjärtljud nu bara!

  • Svampp

    Nu har jag försökt lägga in min förlossningsberättelse i min blogg. Ingen koll dock på om det funkar. Och för mig verkar det som att alla stycken tagits bort så kanske kan bli tungt att läsa (den är ganska lång och mest skriven för min egen del). Om nån har tips på hur jag kan fixa det får ni gärna PM:a mig ;)

    www.familjeliv.se/Bloggar-3-52/b124277.html

Svar på tråden Gravida i Västerås trakten