• Svampp

    Gravida i Västerås trakten

    goodbadugly: Usch, ingen rolig upplevelse! Hoppas verkligen att allt ser bra ut imorgon!

  • Svampp

    IiidaPida: Vi saknade er på föräldragruppen igår. Kommer ni nästa gång?

  • Svampp

    IiidaPida: Jo, vi pratade smärtlindring, var väl inget nytt direkt om man redan läst på lite. Sen var en från BVC där och pratade lite. Ingen hade fått bebis än igår iaf =)

  • Svampp

    Lova och Umm Elias: Jag frågade faktiskt min BM i början av graviditeten om bebis kan ta skada av om man blir riktigt upprörd och mår dåligt ibland, men enligt henne så ska den inte göra det iaf. Det är nog bara vid långvarig stress/depression som det ibland kan påverka, och vad jag förstår är inte forskningen enig ens om ifall det påverkar. Så ni kan nog vara lugna över det och satsa på att ni ska må bättre snart istället... men förstår er oro, man tänker ju hela tiden främst på den lilla... Tror värmen gör dem slöa också, min som är en storsparkare är hyggligt lugn nu med. Förrutom att den fått för sig att vända sig fel igen igår, den som vände sig nedåt för några veckor sen.. men den ligger iaf fortfarande mer nedåt än uppåt iaf.

  • Svampp

    Lova: Min har satt igång idag med att trycka mot revbenen, är i v 33+1 idag. Och det trots att huvudet ligger mer nedåt än uppåt, tyvärr inte så mycket nedåt att den är rättvänd än men, men :D Och det är inte ett dugg skönt med sparkar mot revbenen så var du glad att det dröjer en liten stund till ;)

  • Svampp

    Har också varit hos BM idag. Bebis hade vänt sig nedåt! Tjoho! Det var på tiden :D Däremot hade sf-måttet inte växt alls sedan sist så jag ska få tid för tillväxtultraljud. Oroar mig av nån anledning inte, tycker jag känner att bebis växt plus att den rör sig mest hela tiden så tror den mår fint, men det är ju ändå skönt att de kollar upp. Ligger precis runt nedre linjen för vad som är normalt nu. 30 cm vid 35 fulla veckor är ju inte så mkt...

  • Svampp

    Umm Elias: Jo, men när jag gått 33 fulla veckor låg jag också på 29-30 cm vilket är helt normalt, men det borde ha växt ca 2 cm (ungefär en cm i veckan) sedan dess. Förmodligen är det inget problem som sagt, men barnmorskan vill kolla upp det. Det är ju dels för att min kurva avviker, dvs att måttet inte ökat alls, och dels för att jag nu ligger på nedre kurvan, kanske främst den första delen. De vill väl veta att bebisen får näring fortfarande. Sen vet jag inte om det kan vara en indikation på att det är lite fostervatten eller nåt sånt ifall bebisen har växt som den ska. Men, men, jag lär väl få svar. Hoppas jag får veta när jag ska göra ultraljudet snart.

    Inatt vaknade jag och var helt uppsvälld, kunde knappt gå på fötterna och fingrarna var som tjocka korvar, fick ställa mig i en kall dusch. Kändes lite obehagligt att svälla så mycket, men det var ju å andra sidan extremt varmt inatt.

  • Svampp

    Nån som vet om man måste ha fylld urinblåsa även vid tillväxtultraljud eller om bebis är så stor nu att det inte behövs? Är ju lite svårt nu förtiden att hålla sig typ mer än en halvtimme =) Är i v 35+2 idag.

  • Svampp

    Nu har jag varit på TUL och allt så helt normalt och bra ut. Låg nästan exakt på samma vikt som den förväntade (-1,7 %, dvs knappt 2600 g) så verkar vare sig bli en pyttebäbis eller en jätte, det känns bra! Och nu låg den helt som den ska och verkade ha sjunkit ganska långt ner med så tror inte den kommer vilja vända sig nåt mer, kanonskönt att veta!

  • Svampp

    IiidaPida: Spännande! Har inte börjat packa väskan än, men har tänkt göra det nu i början av veckan, fast är ju rätt mycket som jag inte vill ha nerpackat, så vet inte riktigt vart jag ska börja. Tror jag ska börja med en telefonlista på vilka vi ska höra av oss till efter förlossningen =) Och så hoppas jag att vi ska kunna ta tag i att välja ut bebiskläder att ta med också, men då vill jag ju ha med mannen.

Svar på tråden Gravida i Västerås trakten