Inlägg från: Familjen Rockström |Visa alla inlägg
  • Familjen Rockström

    Gravida i Västerås trakten

    Lololo skrev 2010-05-10 07:26:39 följande:
    var på UL i fredags ja väntar en liten pojk...så söt skrattade och vinkade åt oss...så läckert att se både 2d och 3d bild.
    åå så roligt! grattis! en fråga.. kände du på dig att det var en pojk? har det kännts som dina andra graviditeter?
  • Familjen Rockström
    MigLin skrev 2010-05-11 12:45:00 följande:
    Jag är nu i v.18 och har som sagt varit på RUL och min fd barnmorska (gick i pension i mars) bad mig ringa MVC och boka tid efter RUL. Så idag ringde jag och fick veta att jag inte ska komma dit förrän jag är i v.24? Jag tycker det känns väldigt långt mellan mötena, förra gången jag var där var i v.9, så jag påpekade detta men hon menade på att RUL räknas som en koll och att man då inte behöver komma till MVC före v.24. Vad tycker ni? Hur långt i mellan har ni mellan era möten med MVC??
    det är helt normalt! jag reagerade på det också när jag väntade min första. jag gjorde rul i v18(17+4) sedan fick jag vänta ända tills v 24+0 innan jag fick komma dit igen.

    på vissa ställen har man ett v 20 möte eftersom så många blivande mammor tyckte det var så långt imellan. men då på v 20 mötet så får man träffa en sjukgymnast som berättar lite om ställningar. men ingen "kontroll"
  • Familjen Rockström
    Monchichi skrev 2010-05-12 08:32:51 följande:
    Hej!Smyger mig in här om det är ok. Jag är dock långt distanserad av er andra och har bf slutet på december, men det vore ändå kul att "hänga" med några som kommer vara hemma samtidigt.Det blir andra barnet för oss, har sedan tidigare en son född juli -08.
    Grattis och välkommen :) jag ska ha barn i slutet av oktober. vist är det härligt att lära känna lite mammor som kommer vara hemma sammtidigt :) jag har en dotter född 1 aug -08
    lova2010 skrev 2010-05-12 09:50:11 följande:
    Var hos barnmorskan i måndags, och frågade lite om föräldrautbildningen. Hon sa att den skulle "förmodligen" börja i juni, för sen blir det semestrar, men dom visste inte.. Hon lät jätteosäker. Blev lite orolig, bara för att man ska ha barn i augsuti när dom har semester ska man väl inte behöva klara sig utan utbildning?Får man gå på något annat MVC om det nu skulle bli så? :( Blev lite besviken faktiskt...
    va konstigt. jag började min föräldrautbildning i maj (var beräknad 29 juli) så klart man ska hinna få gå på den! fall hon nu säger att det inte blir något så fråga henne om du inte kan gå på någon annan vårdcentral. på carema startar det 2 varje månad (om jag inte mins fel)
  • Familjen Rockström

    zazz82 kommer väll från etuna?
    med dottern så berättade dom att det förmodligen var en flicka men att hon inte var säker. för en kompis så sa hon som gjorde ultraljudet "jag kan sätta en 20a på att det är en flicka" sen när dom åkte och gjorde könsul så var det en liten pojke. flcikan skulle heta fillipa men nu så fick han heta filip :P
    jag ska fråga denna gång med men hoppas inte på för mycket. ska på RUL imrgon. har drömmt mardrömar 2 dagar irad att dom ska säga att något är fel på barnet. hoppas verkligen att det bara är en mardröm. någon mer som drömt innan ul?

  • Familjen Rockström
    Monchichi skrev 2010-05-17 08:41:15 följande:
    Umm Elias och Medusan: Jag ska ju inte ha förrän till jul, men på andra sidan årsskiftet kommer min son också vara hemma med mig. Han blir två i sommar så han är ju också iofs lite yngre men det gör väl inte så mycket kanske? Ses också gärna!Familjen Rockström: Var det ni som bodde i Oxbacken? Har ni dottern på något dagis i närheten? Vi bor på Jakobsberg och ska skola in i Augusti, därför jag frågar.
    min dotter kommer också vara hemma med mig (hon fyller 2 år i sommar) jag träffas också gärna.

    ja vi bor på oxbacken. vi har fått stått i kö sen dec-08 för att hon ska komma in på en förskola här i närheten (kön är otroligt lång) så hon började på hammarbys förskola (en rikgt dålig förskola, om jag får säga mitt) men nu i aug så kommer hon börja på kristinagårdens förskola (ligger vid djäkneberget) jag har bara hört bra om den förskolan så vi är riktigt glada att vi har fått plats där. vart ska din son börja?
  • Familjen Rockström
    Monchichi skrev 2010-05-18 08:22:31 följande:
    Familjen Rockström: Vad kul, min son ska också börja på Kristinagården i augusti. Synd för er att det inte blev så lyckat på Hammarby, men får hoppas det blir bra nu, det tror jag säkert.Roligt, vi verkar ju vara ett par stycken som vill ses med syskon och bebisar sen
    så roligt att våra barn kommer börja på samma dagis. jag vet att kristinagårdens förskola är en utav de populäraste förskolerna i vårat område.

    idag tjejer var jag på mitt RUL och allt såg bra ut. fick ett nytt BF till den 22 oktober. jag frågade efter kön och hon sa att det var en flicka. men hon var inte helt säker. känns lite jobbigt eftersom jag hoppades på pojke denna gång. men det smälter nog in snart :) jag är super glad att barnet var friskt och mådde bra.
  • Familjen Rockström
    Umm Elias skrev 2010-06-07 16:00:11 följande:

    Vad skönt Anna!!

    Jag tycker min bm är så skum! Har tagit prover i v 26 men inte fått ngt svar på dem! Antar att allt ser bra ut då men vill ju ändå veta! Jag var ju på första besöket hos henne i v 26, nu har jag nästa besök i v 32 ungefär... Jag ska även boka tid för ul i v 32 och planering för snitt... Men seriöst jag tycker jag har vääääldigt några kontroller?! Läste att man ska börja gå varannan/var tredje vecka nu men det går ju dubbelt så länge för mig... Förstår inte riktigt varför! Särskilt eftersom jag egentligen ska gå på extra täta kontroller o kontrollera blodvärden etc...

    Har ni andra fått hem era journaler eller har de bytt system? När jag väntade sonen fick vi journalen att försvara hemma och ta med vid varje besök, denna gång har jag inte sett ngn journal heller


    säg till barnmorskan att du tycker det är lite. jag sa till min barnmorska att jag ville träffas lite oftare. fick tid v 23, 26,30 och sissta tiden v 32

    dom har bytit system. allt är på dataorn nu så att man ska slippa ha massa papper hemma. saknar faktiskt det eftersom jag tittade så ofta i jornalen med dottern :( jag skriver värdena på ett löst papper men min bm sa att efter förlossningen så skulle hon skriva ut den till mig om jag ville.
Svar på tråden Gravida i Västerås trakten