Inlägg från: Anonym (panikslagen.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (panikslagen.)

    Får PANIK! Pälsängrar, hur bli av med?

    Jag lägger denna tråd här eftersom jag tycker att detta är så otroligt pinsamt! Skulle inte direkt kunna prata med någon utav mina vänner om det.

    Det är så att jag för ca 6 månader sedan hittade några larver i min garderob (på golvet). Blev jätte äcklad och tog död på dessa och städade ur garderoben.
    Nu för någon vecka sedan hittade jag en skalbagge, den dammsugade jag upp och kastade dammsugarpåsen.

    I helgen städade jag ur en annan garderob och hittade 2 st larver som låg på en väska som vi hade ett duntäcke i, jag kastade duntäcket illa kvickt. Städade ur hela garderoben och kollade väskor som stått på golvet skakade ur jackor som hängt där inne och så.. men jag bar ned några kartonger i källaren, samt två väskor tror ni att det kan ha följt med något då? Kollade enbart väskan som stått i garderoben, en de två stängda kartongerna. Kan de ta sig igenom kartong? Ska jag vara orolig för att de nu finns i källaren med?!

    Idag såg jag något som kröp på köksgolvet, det var då jag förstod att det var pälsängrar. Har nu ringt till hyresvärden och anticimex ska komma hit och sanera, men frågan är.. ska jag tvätta alla kläder för att vara helt säker på att de ej kommer tillbaka? Om jag tvättar alla kläder räcker det med att tvätta dem i 40 grader eller måste jag tvätta i 60 grader.

    Om jag tvättat allt i 40-60 grader, torktumlat i ca 10 min och låtit hänga i värmeskåp (fläcktrum) i minst 2 timmar tror ni att de dött då?
    Om jag gör så med alla kläder och sen packeterar dem i plastbackar borde det väl vara lugnt?! eller?! {#lang_emotions_undecided}
    Ringde till Anticimex och hon kunde inte svara på om de dog av det eller inte, kan tillägga att jag tycker att det är ganska konstigt!!

    Får panik! Blir så otroligt äcklad, tillägger att jag ska köpa förvaringspåsar till jackorna innan jag hänger in dem i garderoben.

    Är väldigt tacksam för hjälp och svar!!

  • Svar på tråden Får PANIK! Pälsängrar, hur bli av med?
  • Anonym (panikslagen.)

    Tack för svar..
    Ingen annan i huset har dem tydligen, så än finns det hopp. Men tror ni att de (larver, skalbaggar, ägg) dör om man tvättar 40 grader, torktumlar tio min och låter det hänga i torkskåp?

    Äggen flyger väl inte runt då bara eller?

    Vi ska åka till IKEA nu och köpa plastbackar så vi kan packetera alla kläder sen efter att de blivit tvättade. Usch, saken är den att jag har väldigt mycket kläder som jag INTE vill ha dem i, samt ganska dyra möbler som jag inte vill ha förstörda.. 
    Har hittils hittat 3 baggar i lägenheten, ska jag vara orolig för vagnen? (står färdigbäddad men är aldrig använd , väntar på sin ägare som är beräknad om ca 1 vecka)..

    Tror ni att jackorna klarar sig om man hänger dem i förvaringspåsar... 

    Samt ska jag vara orolig för det som jag bar ned i källaren?   

  • Anonym (panikslagen.)

    Gah, jag blir tokig! Städar och dammsugar och plockar ihop alla kläder nu..

    Trodde att jag skulle slippa se något mer nu, tror ni inte att jag hittar ett j**** skal på golvet! Vet inte vad jag ska göra kliar och kryper på hela mig!! Kan inte Anticimex sanera ens kläder också?!?! hah. {#lang_emotions_tongue_out}

    Jag hittar dem ju lite varstans í lägenheten.. men bara en här och en där..
    Ska jag tvätta alla kläder innan jag lägger in dem i de sanerade garderoberna igen? Det kanske är bäst för att vara på den säkra sidan.. tror ni att jag kan be anticimex sanera hela lägenheten imorgon när de endå är här?! Var först sagt att de endast skulle ta garderoberna, men nu när jag hittar äckel lite varstans så vill jag verkligen bli av med dem!! Vet inte vad jag ska ta mig till! Att jag har ont i hela kroppen gör inte saken bättre heller.

  • Anonym (panikslagen.)

    Jo har tänkt mig att jag ska göra allt detta efter att Anticimex varit här.  Blir bara så arg att allt kommer på en gång. Det är väl lika bra att tvätta allt innan jag hänger in det i garderoben igen. Så att man blir av med dem för gott!!

    Vi har torkrum, där kan man inte ställi in grader utan bara tid. Tror ni att både larver och ägg dör om man tvättar kläderna, torktumlar i 10 min och sedan hänger det i torkrummet tills det är helt torrt?!

    Har bokat tvättstugan 1,5 dagar tror dock inte att jag kommer hinna med att tvätta allt endå. Ska jag vara orolig om jag har hittat ett skal i lägenheten och 3 baggar (en var död)? De borde ju försvinna med Anticimex, räd cederträolja efter och lavendelpåsar?

  • Anonym (panikslagen.)

    Pälsängrar är en skadeinsekt som äter kläder.. den kommer utifrån och ifrån husväggar..

  • Anonym (panikslagen.)

    Googla på pälsängrar så får du upp Anticimex hemsida.. visste ej att de fanns förrens jag läste en artikel i aftonbladet och sedan hittade en larv i en smutstvättkasse..

Svar på tråden Får PANIK! Pälsängrar, hur bli av med?