Inlägg från: lollsanT |Visa alla inlägg
  • lollsanT

    Vad ska ni äta i dag 25

    Igår åt vi färska och rökta räkor, kungskrabba, hemmagjord aioli och baguette. 

    Idag åt vi grillad karré och majskolv, ugnsbakad potatis, hemmagjord coleslaw, vitlökssmör, avokado och fetaost. 

  • lollsanT
    Voluptuous Shalimar skrev 2013-05-04 21:21:51 följande:
    Men sluta Jag saknar färska skaldjur som aldrig förr! Satt och stönade över smörrebröden i Köpenhamn förra helgen *pinsamt.com*
    Har varit så galet sugen på det så jag "tvingade" maken att handla. Fick ett litet gravidcraving. Är det något jag alltid äter när vi semestrar på västkusten så är det skaldjur.
    Synd att det inte går att skicka per post  
  • lollsanT
    Voluptuous Shalimar skrev 2013-05-05 07:51:41 följande:
    Ja verkligen. Jag älskar maten här (Frankfurt) men när jag är i Sverige och äter färska skaldjur så minns jag hur underbart gott det är!
    Det finns alltid mat man saknar. Konstigt att det inte går att få tag på "riktiga" räkor ändå, men det kanske inte äts så mycket där.

    Idag hade vi lite idétorka på mat och ingen lust att gå in för tidigt så det blev en repris - grillad karré, korv och majskolv, råstekt potatis, bearnaisesås och coleslaw. Avslutade med hemmagjord blåbärsglass och hemmagjorda maränger.
  • lollsanT
    Voluptuous Shalimar skrev 2013-05-05 20:21:23 följande:
    I norra Tyskland finns säkerligen bra seafood men här är det torka. Vi har iofs den fantastiska "Mon ami Maxie" men där kostar en middag för två över 4000 kr.

    Ibland köper jag lite äckliga räkor och gör en sorglig skagenröra
    Oj, ja dit kanske man inte går så ofta.
    Tycker synd om dig 
  • lollsanT

    Grillad entrecote och baconlindad halloumi, kroketter, bea och sallad. Jordgubbar och grädde till efterrätt.

  • lollsanT
    Solstråle0001 skrev 2013-05-09 16:30:45 följande:
    Grillad högrev (som förkokat 2 timmar). Hemmagjort barbecueglaze på. Ungnsbakade rödbetor och klyftpotatis. Är lite skeptiskt till om det kommer gå att äta men jag håller tummarna
    Vi har grillat högrev som vi förkokt förut. Iofs kokade vi en bit ekologisk högrev i ca 3 timmar men den föll nästan sönder efter några minuter på grillen. MUMMA!!! Har gjort så med tjocka revben också, det blir kanon.
  • lollsanT

    Idag grillade vi en bit laxfilé. Åt med skagenröra, räkor och kungskrabba från fiskbutiken samt kokt potatis och sallad. Efterrätt blev grillad ananas med hemmagjord gräddvaniljglass.

  • lollsanT

    Idag blir det rostbiff (hade tänkt göra hel i ugnen med egen grillkrydda, men nu när solen kikade fram så blev jag sugen på att grilla istället) med potatisgratäng, kantarellsås och grönsallad.

Svar på tråden Vad ska ni äta i dag 25