Inlägg från: Ogabinne |Visa alla inlägg
  • Ogabinne

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    molnen skrev 2011-03-05 20:47:45 följande:
    Var hittar jag mönster på flickkjol st 116? vill att den ska vara klockad , sydd i flera  stycken (bitar) typ som Molos kjolar.
    Ottobre nummer 4/2010 har en!
  • Ogabinne

    Jag har precis lagt en beställning hos Lilofant för första gången men jag är lite osäker på hur jag ska betala. Jag fick en automatisk orderbekräftelse, ska jag betala in till deras bankgiro på en gång eller vänta på något nytt mail? Om jag betalar in på en gång, vad ska jag skriva för avsändare? Ordernumret?

    Jag brukar dra mig från att beställa från ställen som inte har kortbetalning men nu struntade jag i det. Nån som vet?

  • Ogabinne
    yrväder skrev 2011-03-06 11:19:07 följande:
    Ogabinne
    Jag betalade in på bg direkt jag fick mejlet, angav ordernumret
    Tack! Jag kollade nu när jag kom hem men hade inte fått något extra mail så då gör jag också så att jag betalar in till BG och skriver in ordernumret.
  • Ogabinne
    Fiffa5 skrev 2011-03-06 16:47:24 följande:
    Ngn som kan hjälpa mig...jag håller på att sy en liten hängselklänning i trikå, men för att slippa sy kantband har jag vändsytt den upptill.Ska jag låta innertyget gå hela vägen ner på klänningen eller ska jag ta av tyget strax under ärmarna?  Det känns lite tjockt att ha hela klänningen i dubbelt tyg. 

    Låt fodret gå i en liten båge nedåt från en liten bit under ena armhålan till en liten bit under andra armhålan. Då ser det ut som att klänningen är helfodrad när den inte har något barn i sig, men blir ändå lagom tunn. Den foderbiten tycker jag blir bäst om man bara typ overlockar kanten på och låter den vara som den är innanför, alltså inte syr fast mot bakstycket.
  • Ogabinne

    Får man ut 2 T-shirts i 110 och 128 på en halv meter tyg om tyget har 70 cm bredd tro? Vågar man chansa på att det går runt?

  • Ogabinne
    Ogabinne skrev 2011-03-06 17:48:29 följande:
    Får man ut 2 T-shirts i 110 och 128 på en halv meter tyg om tyget har 70 cm bredd tro? Vågar man chansa på att det går runt?
    Okej, det där lär ju aldrig gå. Om tyget har 170 cm bredd skulle det ju stå.
  • Ogabinne
    tinni78 skrev 2011-03-06 20:20:52 följande:
    Räcker det på längden med ½ meter på en 128? Jag vet inte om det räcker men kan du inte mäta mönsterdelarna eller i värsta fall kanske armarna kan vara i ett annat tyg.
    Skit med. Rotade fram mitt mönster i 128 och upptäckte att det är 53 cm långt. Längden behövs då sonen har en rejäl kula till mage, så jag vågar nog inte ta av hela 3 cm på den. Visserligen köper jag nästan uteslutande alla tyger från JNY och hon brukar alltid lägga på minst några cm, ibland upp till 1 dm, men det är ju inget man ska ta för givet att det ska räcka... Aja... jag får köra på en meter ist och göra annat kul av det som blir över.
  • Ogabinne

    Oj vad fint Neanobelle fixar! Tyvärr kommer jag inte längre än till framsidan men det löser de nog snart.

  • Ogabinne

    Ikväll har jag lyckats hamra i tryckknappar på 5 bibs utan att en enda knapprackare bråkade. Såna dagar skulle man egentligen köpa sig en lott.

  • Ogabinne
    emmize skrev 2011-03-07 21:28:00 följande:
    En snabb fråga. Har lagt in beställning hos jny nu i helgen, men har inte betalat än...och beställde nu igen. Kryssade i "samfrakt" visst betalar jag bara en frakt då?
    Kanske dum fråga men... Det borde väl vara så i alla fall?

    Såg nämligen nu att jag missat att beställa ett tyg, så jag vill bara veta att jag slipper betala frakt gånger 3 isåfall
    Hoppas att det är nån där ute som kan vara snabb på att svara så att jag kan betala nu ikväll  
    Jo det stämmer.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd