• plura

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Mimmi 71 skrev 2010-07-29 10:14:46 följande:
    Om det är själva "svängen" som är problemet så är det ju lite speciellt att sy med OL om man inte är van. Knepet med alla "svängar/böjar" är att sträcka tyget istället för att försöka svänga med OL.
    Mmm tycker att det knövlar -men det är väl övning som gäller och den får jag ju inte när jag "fuskar" och syr på vanliga maskin
    Blir ju mycket bättre om det är overlockat än sicksackat -så jag får väl ta och lära mig -synd bara att man inte hinner sitta längre stunder framför maskinerna.
  • plura
    Du och Jag ver2 skrev 2010-08-02 21:01:04 följande:
    Vassego! Hihi, jepp, det gjorde jag!

    Kom hem i fredags, har redan hunnit sy lite grann iaf!
    Åh grattis till bebis -myyysigt!
  • plura

    Vi har visserligen varit och badat idag -men det gäller ju att vara ute i tid
    Så ni som sytt vinteroveraller till små -vad har ni använt för modell och material.
    Tycker att den (med 2 dragkedjor) i Anita Gunnars "Sy till småbarnen" är fin, men vet ju inte hur den är att sy eller hur den blir till en (då) ettåring.
    Funderar även på att sy en i fleece för att det är bättre i åkpåsen.
    Jag vet att jag är lite tidigt ute, men vill ha bestämt mig för vad så att en tygbeställning kan göras nästa månad (för det blir väl antagligen från S&S och då får jag ju en anledning att köpa lite annat med )

  • plura
    plura skrev 2010-08-06 22:17:37 följande:
    Vi har visserligen varit och badat idag -men det gäller ju att vara ute i tid
    Så ni som sytt vinteroveraller till små -vad har ni använt för modell och material.
    Tycker att den (med 2 dragkedjor) i Anita Gunnars "Sy till småbarnen" är fin, men vet ju inte hur den är att sy eller hur den blir till en (då) ettåring.
    Funderar även på att sy en i fleece för att det är bättre i åkpåsen.
    Jag vet att jag är lite tidigt ute, men vill ha bestämt mig för vad så att en tygbeställning kan göras nästa månad (för det blir väl antagligen från S&S och då får jag ju en anledning att köpa lite annat med )
    Puffar lite
    Nån som sytt vinteroverall till ettåring?
    Tänkte handla tyg från S&S (bara höstnyheterna kommer -kan nog kanske slinka med nåt mer )
    Sen har jag köpstopp!
    Blev lite sugen på manchester -hur varmt kan det bli med fleccefoder? Han kommer ju inte att sitta nåt, i snön just så det behöver inte vara nåt "tecmaterial" (för nån sån begagnad har jag redan)

    Sen har jag bestämt mig för att utmana mig själv -att sy nåt ur varje "sybok"
    Då jag handlar gamla syböcker och mönster på loppisar (tyvärr har jag ju inte hittat nån av "rariteterna" men då ska man väl ha en himla tur) som inspirerar, men som sen bara ställs in i hyllan.
    Mest för att få ändan ur -tyvärr så får jag inte tiden att riktigt räcka till. Så lite "positiv" press att skapa nåt från färdigt mönster är nog vad jag behöver.
    Mönsterkonstruktion låter spännande, men hur ska man ha tid att lära sig det bara. 
  • plura
    Hawk and Weasel skrev 2010-08-10 23:12:50 följande:
    Oj vilken trevlig utmaning! Borde man verkligen göra. Jag har lite systopp för tillfället tyvärr, annars skulle jag hänga på... fast jag har i alla fall sytt mig en klänning från en japansk mönsterbok jag fått av min pojkvän. Jag har verkligen också hyllan full med fina mönster som aldrig blir sydda.  Vad ska du börja med?
    Är den på finska? 
    I sådana fall har jag den med  
    Egentligen borde jag börja med nåt till mig själv -då jag är den i störst behov av kläder i familjen. Samtidigt försöker jag gå ner i vikt, så jag är lite kluven.
    Annars tror jag att det ska bli tofflor och Mary Jane tygskor till bäbis och dottern. Vet bara inte riktigt vad jag ska ha för material till sulan (så att den inte blir så halkig) Tips mottages
    Jag skulle behöva en ny väska (eller tre) Sen behöver bebis (snart 7 mån och 9 kilo tung) verkligen nya kläder nu när det går mot höst.
    Har fått en massa gamla tyger (50-60 tal) De är i nåt konstigt syntet material och egentligen så gillar jag ju inte syntet, men jag älskar återvinning. Så mitt huvud är fyllt av idéer på vad jag kan använda dem till. Fast bara till mig själv då, på barnen vill jag ha bomull. 
  • plura

    Kattf** rev ner en blomkruka.

    Har även fått en massa avlagda jeans, så på nåt sätt ska väl de komma till pass.
    Har inte lyckats hitta nån tröjfavorit till barnen än, men hoppas att jag genom att prova olika mönster och kanske med vissa egna förändringar -värka fram nåt bra.
    Har 3 smalisar, en normal och en knubbig (bebis) så alltid måste nåt ändras.

    Som sagt hoppas få lite mer sytt och lite annat än det "vanliga" mer beprövade.
    Jag köper mer mönster och tyg, än vad jag syr och det ger mig lite dåligt samvete och lite mer platsbrist  
    Hoppas att råda bot på båda problemen. 

  • plura
    Hawk and Weasel skrev 2010-08-11 14:51:02 följande:
    Nej, min sybok är japanska på rikt, köpt i japan av snälla pojkvännen. Tur att de är så bra på tydliga illustrationer där! Katt

    Jag har sytt både muddbyxor, små barnjeans och babyjeansjacka av gamla jeans.  Jeansjackan och jeansen från boken Baby cool, (mycket bra bok!),  muddjeansen hittade jag väl på lite. Kanske det kan vara nåt för knubb-bebisen?

    Så här ser jackan ut:
    hawkandweasel.blogspot.com/2009/06/sweat-spri...
    Den tog dessutom typ en timme att sy, alla sömmar fanns ju i stort sett redan på jeansen... fast man måste använda ett par jeans med en lång knappgylf.

    Här är jeansen: hawkandweasel.blogspot.com/2009/06/reused-jea... 
    Riktig tuff jacka.
    Man skulle kanske tom kunna fodra den med teddy (var det bara jag som sucktade efter en sån jeansjacka -storasystern hade en *avis*)
    och brodera nåt på (för hand såklart -vill ha brodermaskin *avis* där med )
    Dottern (som jag precis knåpat ihop en jacka till) behöver nog en sån -oj ett projekt till blev det visst.
    Fast jag räknar med att få lite mer tid när skola och dagis kommer igång.

    Med bred mudd upptill så kan man nog klämma ner knubbis i ett par jeans.
    Jalapeno skrev 2010-08-11 09:49:47 följande:
    plura, kolla heimlaga. heimlagasyblogg.blogspot.com/ Hon har sytt flera overaller och är precis hur trevlig som helst!
    Tack för tips -vet att jag varit in på hennes blogg nån gång, men aldrig kollat vinterkläder.
    Pumpalicious skrev 2010-08-11 14:43:27 följande:

    Ett litet tips; Ohlssons säljer ut massa tyg för 30% AV reapriset, hutlöst billigt!
    Det fanns massor av stjärnvelour, blomvelour och randigvelour kvar på Sveavägen för någon timme sen.
    För 55kr/metern!!


    Ibland är det riktigt trist att bo i en småstad *suck*
    Med såna priser existerar inte köpstopp och havregrynsgröt är ju rätt gott
     
  • plura
    Made in Taiwan skrev 2010-08-13 09:50:17 följande:
    Jag vet inte riktigt vars jag ska börja! Har ett par hättor som jag skulle vilja sy färdigt, men så är vi bortbjudna imorgon, och skulle vilja sy ett par shorts eller en kjol åt mig själv att ha på mig, men så vill jag också sy en liten korg att fylla med frukt och ge till värdparet (har aldrig träffat dom och det är en liten "inflyttningsgrillfest" såhär ett år efter att dom flyttat hit). MEN, karl i den här familjen, dvs min sambos kollega, är tydligen helt knäpp. Min sambo vill egentligen inte gå, men eftersom att våra enda vänner har flyttat härifrån så är det mer jag som vill gå och träffa lite nytt folk, även om dom är knäpp. Det är inte så att vi har nåt annat planerat, plus att frugan, och dom andra fruarna (vars makar alla är knäpp (utom 1)). kanske inte är så knäpp. 

    Så, ska jag sy en fruktkorg till ett värdpar som är knäppa? eller? 
    Klart "weirdparet" ska få en fruktkorg, vitaminer är bra.
    Sen kanske de under ytan, är alldeles vanlig -om man ger dem en chans
  • plura
    Helena och Axel skrev 2010-08-13 21:21:05 följande:
    Nä, det är så redan innan jag sytt, när jag nålat. Ska kanske försöka leta på ett annat mönster och se om det blir bättre.
    Har haft samma "problem" på just nåt Ottobre mönster. Visst kan jag ha varit slarvig när jag klippte ut (men jag tror inte det)
    Fast det har inte spelat nån roll (förutsatt att inte byxan blir för kort då) Se till att nåla rätt i grenen bara, sen har jag klippt så att det blivit rakt vid foten.
    Byt bara mönster om du inte gillar modellen. Tills nästa gång vet du ju vad som felar och kan ändra det innan du klipper ut tyget. 
  • plura

    Nån som sytt singoalla från Meedom? Tycker ni att det är en bra modell? Tyckte att mönstret såg smalt ut i halsen -eller så har jag ritat av fel. Nu har de singoalla jag sytt -inte så många än (kom ju igång sent med att sy sådana, men oj vad de är tacksamma att sy) Iallafall så har de blivit lite för breda i halslinningen, så Meedoms är kanske bra. Ska väl vid tillfälle skissa på hur jag vill ha en singoalla, men innan dess kan det ju vara bra att prova några olika varianter.

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd