Inlägg från: tinni78 |Visa alla inlägg
  • tinni78

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    diggling skrev 2010-10-18 15:55:41 följande:
    Så då var biljetten och bussen till höstens syfestival bokad. Jippi!
    Undrar vad dom ska lyckas lura på mig den här gången .
    Vart ska du åka från? Jag såg att det går buss från Örebro och jag skulle jättegärna vilja åka dit, men jag ska till Ullared om 1½ vecka och då lär ju alla pengar ta slut.
  • tinni78
    Lind1981 skrev 2010-10-18 17:29:15 följande:
    finns den på bloggen ännu? gillar hoodtröjor men har bara detta mönstret till strl 90 så får börja leta nytt nu.
    Nej inte ännu, det dröjer nog några dagar för jag ligger lite efter med bloggandet. Jag gjorde den efter mönster i Ottobre 4/2010, den var i storlek 98-128 men 98:an var stor till min dotter som drar 98 i vanliga fall.
  • tinni78
    Du och Jag ver2 skrev 2010-10-19 18:20:35 följande:
    Åh - jag vill också beställa nya lappar!!! Knastroll - kan jag också få hjälp?!

    Är lite smått putt - mitt paket (förbetalt såklart....) från Stoff å Stil har kommit bort De vet inte vart det tagit vägen... Ska kolla imorn om de hittat på det nånstans i Sverige....annars så skulle jag reklamera det... Kul - nån annan som råkat ut för det? Å får man pengarna tillbaka???!!
    Vad trist! Men det har väl sändningsnummer så då måste dom ju kunna spåra det.

    Jag är så trött på mig själv, jag gjorde en beställning från MG-tyger och beställde trikå i 100 % bomull så det stretchar ju inte alls . Jag som hade tänk ha tygerna för att sy body till sonen och mössor men det passar ju inte alla. Vad kan jag ha tygerna till istället?
  • tinni78
    Hjärtefröjd skrev 2010-10-19 23:47:33 följande:
    Fin!!! Vad har du använt för grönt tyg? Det var himla fint i färgen.
    Tack!

    Det är velour i lime från MG-tyger.
  • tinni78
    Ogabinne skrev 2010-10-20 11:25:41 följande:
    Jag la in en beställning hos SoS igår på deras collage med flossad baksida. Nu äntligen ska jag själv få mig ett par nya muddisar! Jag bor i mysbyxor hemma, mina velourisar börjar se inte allt så fina ut nu.

    Angående missfärgad eslöjdstyg fick det mig att tänka på zipjackorna jag köpte på Lindex i våras. De sålde de där lite tunnare zipjackorna i gult med vita ränder billigt om någon minns. När jag tvättade dom ihop med andra kläder blev de grårandiga i det gula. Så tråkigt! Kan det också varit så, att de använt olika trådar i tygvävningen?
    Vad kul att sy något till sig själv! Var det bra kvalitet på SoS collage? Jag har funderat på att göra en beställning från dom snart igen.

    Jag väntar också på tidninge från Ottobre, så uppdatera när du får din. Jag beställde några dagar efter dig.
  • tinni78

    Vilken låg nivå det blev här i tråden , men tipset med barnarbete ska jag ta till mig. Frågan är väl bara vad min 3 åring kan hjälpa till med.

    Knastroll: Hoppas allt går bra, jag förstår att man kommer av sig lite när man är orolig för något.

    Här omkring finns det gott om hemsydda mössor, men det är kanske inte så konstig när det finns iaf 3 till här i stan som syr på beställning. Dessutom säljs Gekko på vår lokala barnklädesaffär så därifrån kommer det ffa många dregglisar.

    Tack för svaren ang. SoSs stretchjersey! I hoddtröjan jag sydde här om dagen använde jag det i huvan men då vet jag att det kan användas till annat också.

    Ibland kan man handla oväntat billigt på syaffären här i stan, jag köpte lite svart stretchjersey där igår eftersom det blev fel när jag beställde från MG här om dagen. På prislappen skulle det ha kostat 98 kr metern men jag fick det för 50 kr/metern, så då var jag ju bara tvungen att handla 2 meter till .

    Nej nu måste jag påbörja mina syprojekt, varför har man som mest sylust när man har som minst tid?


  • tinni78

    Ni skriver aldeles för mycket här inne, jag hinner ju inte med att läsa . Det verkar vara riktiga internet-tider nu för även mina Facebook vänner har varit flitiga i eftermiddag och kväll.

    Jag förstår inte hur ni hinner att sy så mycket så ni kan sälja på marknader, jag tycker att jag ängnar massor med tid åt syendet men ändå hinner jag inte sy en massa plagg.


  • tinni78
    Ogabinne skrev 2010-10-22 22:02:50 följande:
    Nu får jag snart ett psykbryt på denna jävla ottobre!! 

    Jag beställer ett lösnummer och betalar med mitt kort 25/9. 4 veckor sedan igår.
    När det nästan gått 3 veckor mailar jag och och frågar hur det går.
    Får svaret att tidningen skickades 14 oktober.
    Mailar tillbaka några dagar senare, ingen tidning har kommit.
    Oh, vi ber om ursäkt, tidningen skickas på måndag 18 oktober.
    Mailar igen, tidningen har FORTFARANDE inte kommit.
    Får nu svar igen att jag ska betala fakturan som ligger öppen på en tidningsprenumeration jag gjorde för TVÅ år sedan men sedan avbeställde då jag köpte billigare från sverige!

    Vad i hela helskotta, nu kokar jag snart över!!!!
    Det kanske är dags för mig med att kolla vad som har hänt med mina tidningar, jag beställde ju några dagar efter dig. Sonen börjar växa ur overallen han har nu så han behöver verkligen tossor (som finns i det numret), tur att jag köpte hans overall på loppis för 30 kr när han ändå inte kunde ha den så länge.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd