Inlägg från: jagäraf |Visa alla inlägg
  • jagäraf

    Retrovagnstråden 19

    Misery, jag gissar att man kunde välja chassi lite hur man ville? I min broschyr visas den med det här chassit i bägge färgerna. Det är en otroligt vacker vagn tycker jag

  • jagäraf
    danosani skrev 2011-01-31 09:33:37 följande:
    Hörni, hoppas det är OK att jag slänger in lite frågor!

    www.blocket.se/alvsborg/Retrovagn_31871583.ht...

    Ska åka och titta på denna vagn idag. Om den är i bra skick, är 1500 kr ett bra pris? Vad heter modellen? Något speciellt med just den man ska kolla noga på?
    Tacksam för svar
    Hmmm, min första tanke var - åh en AWN. Sen läste jag i texten att det ska vara en Emmaljunga men det är det absolut inte. Skulle kunna vara en Brio vilket är i princip samma sak som AWN.  Något namn tror jag inte den har om det är en AWN. Jag tror inte de använde sig av namn utan troligen siffror. 1500:- är mycket pengar men är den i fint skick kan den vara värd det absolut. Retrovagnar har ju gått upp i pris så det inte är klokt!

    Eftersom jag inte använder mina vagnar så kan jag inte säga så mycket om vad du ska kolla efter men däcken bör inte vara spruckna eller för torra. Nya däck kan vara jättesvåra att få tag i. Sen att allt verkar helt, speciellt på chassit. Nitar, skruvar osv och framför allt är det viktigt att bromsen fungerar tillfredsställande.
  • jagäraf
    danosani skrev 2011-01-31 11:05:52 följande:
    Har nu kollat in "Emmaljungan".
    Fanns inget märke på liggdelen eller chassit men däremot Brio-klistermärken på stänkskärmarna (frågade om det men gubben vidhöll att det VAR en Emmaljunga, haha). I övrigt var den i princip rostfri (lite lite mellan hjulekrarna), gummit var bra, bromsen funkade, tyget var i jättebra skick! Ett skavmärke på en sufflettkant men inte mer. Gubben fick sina 1500:- för jag blev kär

    Däremot var det två fläckar på ligglocket, vad rekommenderar ni att man tar bort med? Har använt Vanish matt- och soffspray på mina nyare vagnar men detta tyget känns lite mer ömtåligt.

    Tack för era svar!
    Du kan testa med lite såpa utspätt i vatten. Eller kanske bara en s k mirakeltrasa, lite tvål, lite galltvål?

    Chassit och däcken fräschar du upp med Svinto och sen kanske lite bilvax. Grattis till en jättefin vagn!
  • jagäraf
    Uliise skrev 2011-01-31 12:18:58 följande:
    Ja verkligen kul för säljaren! Helt otroligt egentligen, när många anda retrovagnar (finare desstuom) på tradera inte ens blir sålda.
    Och ja, de där hjulen ser inte bra ut till en Derby.
    Ser helt knäppt ut
  • jagäraf
    Misery skrev 2011-01-31 13:48:54 följande:
    Jag af jag tyckte inte om Romantic när den kom. Har alltid gillat exklusiven. Men nu skulle jag mkt väl kunna tänka mig en.Men det ska vara med orginalchassit tycker jag.
    Originalchassit gör liksom hela vagnen, tycker jag. Jag minns den inte alls när den kom, var lite inne på Exklusiven när jag fick min första men tyckte att den var lite för stor. Gesslein var lite mindre och smidigare. Romanticen är en av de finaste vagnarna jag har, både skickmässigt och utseendemässigt.
  • jagäraf

    Typiskt! Jag blev nyss uppringd av Radio Gotland som ville komma hem till mig på onsdag och göra en kort intervju. Och så är jag inte hemma den här veckan! Hon sa att hon skulle spara mitt telefonnummer och höra av sig vid ett senare tillfälle. Jag blev ju intervjuad av dem för ca ett år sedan och det var jätteskoj

  • jagäraf

    BW, hade museet varit klart hade jag åkt hem direkt. Snacka om gratisreklam!

  • jagäraf

    Tröttmössan, klart ni ska komma och titta, oavsett om museet är färdigt eller inte.

    BW, det går trögt. Förhoppningsvis sätter vi igång i vår men tid och pengar har man ju inte så det växer ur näsan precis

  • jagäraf
    Boothwalker skrev 2011-01-31 23:27:21 följande:
    Men den ser ju faktiskt ut som ett bi...
    En gråsugga! Enl min dotter
Svar på tråden Retrovagnstråden 19