Inlägg från: jagäraf |Visa alla inlägg
  • jagäraf

    Retrovagnstråden 19

    Uliise, förlåt att jag inte riktigt hänger med men vad är det för sittdel du vill använda? Har den bara rätt sorts fästen så ska det väl inte vara några problem? Vissa av mina vagnar måste man antingen klämma ihop eller dra ut för att få fast deras korgar, även inom samma modell.

  • jagäraf
    Lallan skrev 2011-01-25 11:26:51 följande:
    Jag var för seg så det vävda tyget var redan slut när jag beställde, har visserligen redan en vagn klädd med det tyget men tänkte komplettera lite. Vilken färg valde du?
    Men Lallan, är det amningsförvirringen som slagit till? Det står ju gult...
  • jagäraf

    Hej, Quiet thoughts, din vagn är en Brio Nova, gissningsvis från mitten av 80-talet. Jag har en från 1984, se nedan, vilket jag tror är något av de första åren den kom. Din har "ryschet" lite längre ner, därför tror jag att den är av annan årgång än min. Härlig vagn är det!

  • jagäraf

    Tips, Quiet t, tvätta chassit och hjulen inkl gummi med Svinto så kommer den snart skina lika fint som min . Och vänd på krokarna så att inte något barn får dem i ögonen.

  • jagäraf

    Du kan väl testa med textilschampo/mattschampo kanske. Klä om går ju också men jag har aldrig klätt om bara en insida utan bara en hel vagn och då tar man ju bort hela tyget. Ärligt talat är jag bäst på att fräscha upp chassin

  • jagäraf

    Shit pomfritt, skrev jag nova? Jag vet ju precis att den heter Noblesse. Pratade med dottern om en nova härom dagen, kanske därför. Eller bara allmän förvirring...

  • jagäraf

    Så här ser sittdelen till Princess ut:



    Och det här är en Ringo:



    Och det här ett chassi passande Ringo:



    Och så en komplett Princess:

  • jagäraf

    Chassit jag satte in bild på vet jag inte om det är till Ringo men det är ett Emmaljunga och Ringon passar på det. Jag har köpt det obegagnat på en loppis förra sommaren för 50:-. Idag sitter det på en Emmaljunga Emili som jag fick av Sarahl.

    Sittdelen till Princess/Gondol och vad det nu mer är ser man som sagt inte så ofta. Jag personligen tror det beror på att många var så trötta på dessa stora vagnar så när det var dags för sittvagn så köpte man nåt mindre. Så var det för oss, vi hade ju en Gesslein Royal och till dessa fanns det separata sittdelar att köpa. Men vi valde en E-ljunga Kim istället, trots att Emelie bara var 6 månader. Jag var så trött på det stora chassit och Emmaljungas är ju ännu större. Jag har dock lyckats få tag i en Gesslein sittdel på senare år vilket är jättekul men jämför storleken på den och Kimin på bilderna nedanför. Kim var dessutom lite mindre än Kimin (tror jag) och hade ingen suflett.


  • jagäraf
    Boothwalker skrev 2011-01-30 12:54:11 följande:
    Tror Kim är lite mindre än kimi jag med. Fast jag har ingen kimi att jämföra med. Och min kim har suflett... =)
    Men sufletten var väl inget standardtillbehör utan nåt man köpte till =)
    Ja, man köpte sufletten separat. Jag köpte en men dels satt den så långt bak så den hade nästan ingen effekt och dels var man tvungen att skruva av den innan man kunde fälla ihop vagnen så den förblev i princip oanvänd.
  • jagäraf

    Min Kim var nog äldre än din och på den gick sufletten inte att flytta fram utan stor operation. Den skruvades fast nere på sidorna och man var tvungen att skruva hårt, annars ramlade den av. De utvecklade den väl med tiden gissar jag. När vi köpte vagnen fanns inte sufletter vad jag vet utan de kom efter några år.

Svar på tråden Retrovagnstråden 19