• Boothwalker

    Retrovagnstråden 19

    Välkommen till Retrovagnstråden!

    Här hittar du oss som gillar allt som har med retrovagnar att göra. Tillsammans har vi ganska mycket kunskap om äldre vagnar och kan ofta komma fram till både ungefär hur gammal en vagn är och vilket märke det är på den.


    Undrar du nåt om en äldre barnvagn så fråga gärna. Det brukar finnas i alla fall någon som har koll på vagnen antingen det är en 40talare eller en tidig 90talare. Har du frågor om hur man tar hand om och lagar eventuella slitningsskador så fråga oss gärna eller kolla på några av dessa ställen där har vi lagt in en del tips och annat kul för retrovagnsälskare:


    www.retrovagnen.se
    www.retrovagn.blogspot.com

    Retrovagn på facebook
    Retrovagnsforumet
    Retrovagn köp och sälj


    Vill du se fina vagnar så har många av oss bilder på sina vagnar i sina gallerier. Du är välkommen att titta på dem men låna dem inte till annonser eller liknande utan att fråga om lov. Det är inte uppskattat. Frågar man däremot är många av oss villiga att hjälpa till.

    Många här ser de andra i tråden som nån sorts andra familj och vi pratar gärna om lite allt möjligt. Så även om fokus ligger på Retrovagnar (eftersom det är vårt stora gemensamma intresse) så är inget egentligen OT =)


    OBS! Denna tråd har en starkt beroendeframkallande verkan. Det är möjligt att du kommer att bli helt insnöad på galonsufletter, stänkskärmar och kromade chassin om du hänger här. Detta kan t ex orsaka hål i plånboken och en extas vid åsynen av en äldre vagn...!
    ♪♫♪ Goretex mot regnet och fleece mot kall snö ♫♪♫
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-05 02:43
    Blev visst nåt mysko med de tre sista länkarna.
    Facebook - www.facebook.com/group.php
    Retrovagnsforumet - retrovagnen.mylava.net/
  • Svar på tråden Retrovagnstråden 19
  • Bambusa

    ja, jag ska kika lite seckondhand med, men finns sällan i rätt storlek för mig..  ev tänkte ja sy en kjol och köpa en topp till bara.. åsså dom dryga skorna då.. ja o en kompis skojja lite om att vi skulle gå barfota, vi hatar båda å köpa skor.. hehe.. men de kan ja däremot hitta på seckondhand då ja har 38-39 å d finns de ofta massor i.. tradera är bra med.. skulle vilja ha en 50tals klänning ja me, men känns bekvämare med kjol på nå sett.. men om ja lyckas sluta äta sötsaker så kanske de kan kännas bättre med klänning {#lang_emotions_laughing} ja, dottern ska ju få prova en hel del, sen ska de ju ätas å byta blöjjor å underhållas med.. men skulle inte vilja åka utan henne iaf.. tar ca 8-9timmar å åka för oss säger dom som vart dit å bor häromkring.. men vi åker ju gamal jänkare så de är kul å bara åka med.. kanske skulle haft en vagn som matchar i årtalet till sommarens träffar.. {#lang_emotions_cool}  60tal, vill ju tom killen ha.. men inte för dyr..


    Boothwalker skrev 2010-04-10 22:55:15 följande:
    Skulle nog klara av det rätt snabbt ändå =) Det som tar tid är ju att prova typ. =) Men det beror ju på hur mycket man ska ha och sånt med. Vi har lite drygt fyra timmar dit. Har typ aldrig finkläder utom på bröllop och sånt. Och då har jag converse till =) Måste hitta nåt till bröllopet jag ska på 5e juni. Ska försöka kolla secondhand. Köper hellre typ en 50talsklänning. Har en men den kan jag ju inte ha på alla bröllop =) (har jeans till klänning btw =)
  • Boothwalker
    Bambusa skrev 2010-04-11 16:17:22 följande:
    ja, jag ska kika lite seckondhand med, men finns sällan i rätt storlek för mig..  ev tänkte ja sy en kjol och köpa en topp till bara.. åsså dom dryga skorna då.. ja o en kompis skojja lite om att vi skulle gå barfota, vi hatar båda å köpa skor.. hehe.. men de kan ja däremot hitta på seckondhand då ja har 38-39 å d finns de ofta massor i.. tradera är bra med.. skulle vilja ha en 50tals klänning ja me, men känns bekvämare med kjol på nå sett.. men om ja lyckas sluta äta sötsaker så kanske de kan kännas bättre med klänning ja, dottern ska ju få prova en hel del, sen ska de ju ätas å byta blöjjor å underhållas med.. men skulle inte vilja åka utan henne iaf.. tar ca 8-9timmar å åka för oss säger dom som vart dit å bor häromkring.. men vi åker ju gamal jänkare så de är kul å bara åka med.. kanske skulle haft en vagn som matchar i årtalet till sommarens träffar..   60tal, vill ju tom killen ha.. men inte för dyr..
    Jag är oftast helt slut efter att ha gått där ett par timmar. Så mycket folk och ljud och sånt kan stressa mig helt. Och så blir man trött i fötterna =)

    Gillar du att pyssla har panduro ett outlet där och de var faktiskt inte så dyra. Panduro ligger bortanför motormuseet =)
    Jag är bra på att hoppa, men inte lika bra på att landa - Mowgli 4 år
  • apmani

    Hej! Åh, är sjukt glad över att ha hittat den här tråden... Jag är i full färd med att skaffa en sittvagn till min son och har hittat ett par som det står mellan. Men alldeles nyss kom jag att tänka på det här med sele. Ni som använder sittvagn till ert barn, har det följt med originalsele till vagnen, eller har ni skaffat en ny och i så fall, finns det fästen till en ny i vagnen...? 


    Tack på förhand! 
    /Elin
  • Boothwalker
    apmani skrev 2010-04-11 18:59:59 följande:
    Hej! Åh, är sjukt glad över att ha hittat den här tråden... Jag är i full färd med att skaffa en sittvagn till min son och har hittat ett par som det står mellan. Men alldeles nyss kom jag att tänka på det här med sele. Ni som använder sittvagn till ert barn, har det följt med originalsele till vagnen, eller har ni skaffat en ny och i så fall, finns det fästen till en ny i vagnen...?  Tack på förhand!  /Elin
    Välkommen

    Sele kan följa med men oftast gör det inte. Finns retro att köpa annars funkar det med ny också. Går alltid att fästa på nåt sätt =)
    Jag är bra på att hoppa, men inte lika bra på att landa - Mowgli 4 år
  • anneliesofia

    Äntligen har jag hittat en sittvagn! Och den var gratis!
    Jag satte ju in en annons i lokaltidningen och fick fyra svar. Dels 50-talsvagnen som jag berättade om, men den tyckte jag var lite opraktisk, dels en blå-svartrutig Emmaljunga från -68 för 1500, men den var lite för sliten, sedan en vit 80-talare i jättefint skick, men vi gillade inte riktigt de svarta plastdetaljerna på den. Till sist så var det en Emmaljunga med grön liggdel och gul sittdel (liknar den som Lallan har) som skulle kastas på tippen ifall vi inte kom och hämtade dem. Kan det bli bättre? Skitfina båda två, med korg och fotsacksskydd. Den var ganska smutsig och rostig men rosten har jag redan fått bort så nu är det bara lite mögel på galonet kvar. Nån som har tips på hur man gör? Kan man måla över det?

    Elin: På den gula som vi fick var det som ett säkerhetsbälte som hörde till vagnen, inte riktigt som en sele men nästan. Annars kan du nog hitta en retrosele på Tradera, det brukar finnas.


  • Lallan
    anneliesofia skrev 2010-04-11 19:32:38 följande:
    Äntligen har jag hittat en sittvagn! Och den var gratis!Jag satte ju in en annons i lokaltidningen och fick fyra svar. Dels 50-talsvagnen som jag berättade om, men den tyckte jag var lite opraktisk, dels en blå-svartrutig Emmaljunga från -68 för 1500, men den var lite för sliten, sedan en vit 80-talare i jättefint skick, men vi gillade inte riktigt de svarta plastdetaljerna på den. Till sist så var det en Emmaljunga med grön liggdel och gul sittdel (liknar den som Lallan har) som skulle kastas på tippen ifall vi inte kom och hämtade dem. Kan det bli bättre? Skitfina båda två, med korg och fotsacksskydd. Den var ganska smutsig och rostig men rosten har jag redan fått bort så nu är det bara lite mögel på galonet kvar. Nån som har tips på hur man gör? Kan man måla över det?Elin: På den gula som vi fick var det som ett säkerhetsbälte som hörde till vagnen, inte riktigt som en sele men nästan. Annars kan du nog hitta en retrosele på Tradera, det brukar finnas.
    Vilket flyt! Älskar min gula vagn
  • Teskedsmamman
    Boothwalker skrev 2010-04-11 18:34:00 följande:
    Jag är oftast helt slut efter att ha gått där ett par timmar. Så mycket folk och ljud och sånt kan stressa mig helt. Och så blir man trött i fötterna =) Gillar du att pyssla har panduro ett outlet där och de var faktiskt inte så dyra. Panduro ligger bortanför motormuseet =)
    Är det nu jag ska säga att jag har 7 mil till Ullared?!
    3 killar & pojke v23 ☆ tesked.blogspot.com/ ☆ Virkaholic
  • Teskedsmamman
    anneliesofia skrev 2010-04-11 19:32:38 följande:
    Äntligen har jag hittat en sittvagn! Och den var gratis! Jag satte ju in en annons i lokaltidningen och fick fyra svar. Dels 50-talsvagnen som jag berättade om, men den tyckte jag var lite opraktisk, dels en blå-svartrutig Emmaljunga från -68 för 1500, men den var lite för sliten, sedan en vit 80-talare i jättefint skick, men vi gillade inte riktigt de svarta plastdetaljerna på den. Till sist så var det en Emmaljunga med grön liggdel och gul sittdel (liknar den som Lallan har) som skulle kastas på tippen ifall vi inte kom och hämtade dem. Kan det bli bättre? Skitfina båda två, med korg och fotsacksskydd. Den var ganska smutsig och rostig men rosten har jag redan fått bort så nu är det bara lite mögel på galonet kvar. Nån som har tips på hur man gör? Kan man måla över det? Elin: På den gula som vi fick var det som ett säkerhetsbälte som hörde till vagnen, inte riktigt som en sele men nästan. Annars kan du nog hitta en retrosele på Tradera, det brukar finnas.
    Testa lite citronsyra på möglet.... men testa på en plats som inte syns först ifall syran tar färgen eller ytan Blanda upp citronsyran med vatten till en pasta.
    3 killar & pojke v23 ☆ tesked.blogspot.com/ ☆ Virkaholic
Svar på tråden Retrovagnstråden 19