Inlägg från: jagäraf |Visa alla inlägg
  • jagäraf

    Retrovagnstråden 19

    Boothwalker skrev 2010-08-23 09:42:28 följande:
    Ah. Jag trodde Marmet var en SXmodell =)
    Kan inte SX alls typ =)
    Om jag förstått saken rätt, är inte så bra heller, så finns det SX, Marmet, Wilson och ett antal fler.
  • jagäraf
    Boothwalker skrev 2010-08-23 15:03:07 följande:
    Imorgon försvinner jag ett tag. Eller jag lär väl dyka in om jag hittar gratis wlan nånstans.
    Ska till Skottland =)
    Önskar dig en trevlig resa
  • jagäraf
    Teskedsmamman skrev 2010-08-23 16:58:17 följande:
    Har inte varit här mer än läst på ett bra tag....

    Det har varit stillestånd i vagnsmeckandet men nu när lillebror anträdde världen igår morse fick maken genast eld i baken så nu har min gamla pärla fått nytt gummi (nytt? nåja 20 år yngre) på hjulen och den blev såååå fin!

    Lillebror använder fula 90-talaren att ligga och sova i inne/på trappan och Pärlan åker ut i bilen för att vara lättillgänglig för jämnan Ska bara hitta en filt att ha över så den inte blir solblekt.
    Grattis till lillebror!
  • jagäraf
    Bambusa skrev 2010-08-24 01:02:26 följande:
    blev sugen på att putsa lite krom idag, tog na hunden å cyklade till pappa å lånade en tub autosol men vad ska man gnida med för att få bort rost? ja had bara trassel, de som inte är rostigt blev ju fint iaf.. har ni på nått efter som skydande lager? killen sa bilvax,men att man lär ju upprepa då och då.. ja anväder vintertid med, och här saltas de rejält.. han har ju lite krom på sina bilar, och han anvnder inte auotolsol i onödanför de sliter på kromet.. va massa intorkad smuts i hjulen på tvillingvagnen, är lite kvar med,ja vågade inte ta av hjulen å kom inte åt så bra, vill inte att nån busning ska gå,som på liggvagnen, 2 helt pajj,å en lite knepig.. 

    nån som vet vad de är får årsmodell på min sittvagn ja köpte i våras? finns i mitt galleri.. beige utvändigt och brun innuti..
    Rosten försvinner lättast med Svinto. Även smutsen på däcken försvinner med det. Efteråt kan du smörja in kromet med bilvax, det gör att kromet skyddas bättre. Autosol kan man använda på stål som inte är kromat, gör att det blir blankare. Visst vågar du ta av hjulen, annars blir det ju jättejobbigt att rengöra. Kan även finnas smuts i navet som gör att bussningarna går sönder ännu mer. Nya bussningar finns att köpa.

    Dubbelkimin är troligen från 1990/91.

    Den beiga sittvvagnen tror jag är från ganska tidigt 70-tal.
  • jagäraf

    N21, svinto går jättebra mellan ekrarna oxå

  • jagäraf
    Fru J skrev 2010-08-24 14:47:52 följande:
    Gud vilken fin! Gillar faktsit just det där tyget. Det tyget dök up i slutet på 90-talet! Kan kolla upp mer exakt senare i mina kataloger om du är intresserad?
    Slutet av 90-talet? Jag tror tvärtom, början av 90-talet. Och om jag förstått saken rätt tillverkades Kimi bara fram till mitten av 90-talet.
  • jagäraf
    Plly skrev 2010-08-24 16:21:38 följande:
    www.blocket.se/stockholm/Barnvagn_modell_A_29...

    Hehe, vad är det HÄR för vagn?? (silvertejpat handtag oxå ;-P)
    Ser nästan lite hemmagjord ut...hoppas ingen tar illa upp!
    Jag mailade faktiskt säljaren och fick till svar att hon inte visste vilket märke det är. Men jag tycker vagnen ser så pass illa ut så jag känner inte att jag vill ha den även om den finns på bilavstånd.
  • jagäraf

    Tröttmössan, det är en Brio Solid från kanske 1988, 1989.

  • jagäraf
    Teskedsmamman skrev 2010-08-25 16:22:36 följande:
    Nog för att vagnen och typen är det mest underbara jag någonsin kört!! Men jag är nog beredd att lägga max 400 kr som någon skrev ovan

    Idag har jag och lillprutten gjort premiäråket i vagnen!! Tack och lov älskar han att åka vagn och sov hela tiden, och många vändesig om och sköterskorna på BB-mottagningen blev helt över sig över vagnen *nöjd*
    Vilken vagn har ni premiäråkt?
  • jagäraf
    Teskedsmamman skrev 2010-08-25 17:59:04 följande:

    Den här, EL från -68
    Så fin
Svar på tråden Retrovagnstråden 19