• Mirla

    Retrovagnstråden 19

    Ok, då kan det säkert stämma! Men man borde väl kunna ha hjul från en 70-talsvagn till den? Om det är vad man hittar alltså. För mig behöver det inte vara orginal bara det inte är dom där fula 90-talshjulen.

  • Mirla
    jagäraf skrev 2010-07-23 09:54:47 följande:
    Absolut! Brio Komfort som din vagn heter (alltså som senare Brio Comfort fast med K) hade likadana hjul från början av 70-talet fram till då kanske i mitten av 80-talet.
    Okej, då kör jag antagligen på dem tills vidare. Det borde se snyggare ut än de som är nu. Svarta små hjul vore ju dock snyggast så jag ska hålla utkik efter det.
  • Mirla

    Den är i vinröd Manchester. Fodret är ljusrosa med vita och vinröda prickar. Tror du har rätt angående hjulen. Dom är rätt klumpiga.

  • Mirla
    Boothwalker skrev 2010-07-24 14:54:25 följande:
    Dagens fynd: Brio sitty med plåtfälg (ska klä om den) 50 kr
    Dagens oköpta: Emmaljunga dockvagn. Grön. I halvkasst skick utan gummi. 50 kr

    Vill ni se bild?
    Klart vi vill se bild!
  • Mirla

    Kom på en sak, den vinröda sittvagnen som jag postade bild på tidigare hade ingen båge. Nån som vet om det modellerna brukade ha det?

  • Mirla
    Angel13 skrev 2010-07-24 21:32:18 följande:
    hej!
     


    Förälskade mig i denna vagn  när vi var på auktion i somras och ropade in den för ynka 30kr!! Älskar färgen samt att den är så himla lättkörd och skön här ute på landsbygden. Skrattande Är det 80-tal sent eller tidigt? Någon som vet?
    Jättefin! Vilket fynd! Gillar färgen.
  • Mirla
    jagäraf skrev 2010-07-24 22:06:30 följande:
    Nej, det finns inga bågar till dessa vagnar. Så här ser min ut (när den är i min almanacka):
    Okej, tack!

    Satt i några timmar igår och sydde en dyna i ljusrosa med vita prickar igår, efter mått som mamma gav mig så jag hoppas den passar och att färgen stämmer bra överens med fodret, var för otålig för att vänta till på måndag då jag får hem den :) Såg förresten att det fanns plysch på ohlssons tyger som man borde kunna sy en footsack av. Borde inte vara så krångligt alls. Men jag ska vänta tills jag har vagnen så att jag väljer rätt färg, fanns minst 3 vinröda färger att välja på.
  • Mirla
    Bedan skrev 2010-07-25 09:50:53 följande:
    Jag höll på att säga nej, men så kom jag på att jag har ju mitt fotoalbum här. Det var meningen att jag skulle ha tagit fram den och ta kort på den nu när jag var och hälsade på föräldrarna, men den står övertäckt längst in i en snedgarderob med två dockliggvagnar framför så det blev aldrig av.
    Bilden är kanske inte den bästa då vagnen inte var det primära motivet, men man ser ju den bra ändå. Åkpåsen jag ligger i finns också kvar. Vilken skatt Skrattande


     
    Åh så fin! Är det mancbester eller plysch? Sittvagnen i vinröd plysch som min mor fyndade åt mig har samma foder som din exklusiv.
Svar på tråden Retrovagnstråden 19