• Mirla

    Retrovagnstråden 19

    Veladis: jag skriver i en tråd "Stockholm några som ska ha i december 2011?" vi är inte så många som skriver där. Tror inte du skriver där va?

    Ska lägga in en bild på dockvagnen, det finns bilder i Facebook-gruppen om ni vill se direkt.

  • Mirla

    Nu har jag lagt upp bilder i galleriet på dockagnen om nån var intresserad.

  • Mirla

    Det kanske stämmer. Vet bara att min mor hade en med blå. röda och gula plasthundar och kulor i samma färger på när jag var liten, föddes 83. Och när jag själv fick en dockvagn i galon runt 88 så var det en mobil med rosa och blå pudlar i plast till. Men det var ju förstås en dockvagn.

    Är själv väldigt förtjust i dem i plast, har en med hästskor på till liggvagnen.  

  • Mirla
    minezza skrev 2011-08-10 16:41:52 följande:
    Vad tror ni att det här är för emmaljunga och ca från vilket år?

    Emmaljunga

    Liknar min, det är ett princess- / gondol-chassi med en liggdel som ingen verkar veta vad det är. Min mor köpte den ny när jag föddes 83, det var då fjolårets modell så den är alltså från 82. Den köptes med den liggdelen som syns på bilden men vad jag har hört så är det bara princess och gondol som hade det chassit så det verkar ju som att barnvagnsbutiken själva matchat ihop det. Min vagn har dock inga metall-handtag på sidorna.

  • Mirla
    jagäraf skrev 2011-08-12 10:05:26 följande:
    Derbys chassi är väl egentigen också väldigt likt Prinsess/Gondolchassit förutom att de har bytt till de där lite grövre däcken och att det är vit plast på handtaget. Eller?

    Ja, fast har inte det chassit även "rundade hörn" längst fram på ställningen. Om du förstår hur jag menar?
  • Mirla

    Då finns det ännu ett chassi med den formen som är mer rundad i hörnen. Min mor har ett chassi i stugan som jag trott varit ett derby-chassi, det är precis som mitt gondol-chassi förutom att hjulen är tjockare, det är plastfjädring och det är ett mycket mer rundat chassi.

    Ser ut som att det chassit hon har skulle vara till för en sån vagn som är på din bild medan mitt chassi ser ut att vara mer till för en sån liggdel jag har.

  • Mirla
    jagäraf skrev 2011-08-15 08:05:52 följande:
    Vad jag förstår är det en fransk Bebe Confort. Usch, jag tycker den är riktigt otäck! Och dockan gör ju inte saken bättre. Men det är ju bara vad jag tycker

    Jag kom fram till samma sak så det stämmer nog :)
  • Mirla

    Ja, jag såg det inte heller först men sen läste jag lite närmare och fattade :)

Svar på tråden Retrovagnstråden 19