• Lallan

    Retrovagnstråden 19

    Letade bland mina favoriter och hittade tjejen som köpt en likadan/liknande vagn i Frankrike, Hatter hette hon då men aliaset finns inte längre kvar.

  • Lallan

    Åkte på veteranbilsmarknad igår med förhoppningen om att få syn på massa retrovagnar och dockisar men den här gången var det rätt skralt på den fronten. Det fanns en vagn till salu, en gammelrosa brio för 700Kr. Modellen kommer jag inte ihåg vad den heter men den ser ut som Noblessen men rynket sitter längst ner vid kanten istället för mitt på liggkorgen. Den fick i alla fall snällt stå kvar.

    Fick i alla fall syn på en fin retrovagn men den var ju inte till salu men det var kul att träffa N21 Man blir rätt lätt igenkänd med sina vagnar

  • Lallan
    Bambusa skrev 2010-04-25 09:32:06 följande:
    ja, såg du den lilla blå dockisen?? fast 400tyckte vi va lite dyrt, åkte till loppis en bit bort och hittade ne rosa liten dockis för 100kr... ligger kvar i bilen dock..
    Ja, den var riktigt fin men lovade sambon att jag bara skulle köpa en till dockvagn om jag råkade hitta en vit 50-talare i plåt och inte annars :-d Åkte hem med en grön fin tv-kanna och lite tyg istället!
    Var där för två år sedan och då var det betydligt fler retrovagnar med men dom säljs nog på annat håll i högre utsträckning idag.
  • Lallan
    Stackhouse skrev 2010-04-26 15:27:39 följande:
    BW: åh den gula vagnen är sååååå fin! Jag skulle ha köpt en sån av Lallan eller min blåa lilla brio men jag valde brion eftersom sambon tyckte att den gula var så GUUUUUL
    Jag är så tacksam över att du valde brion istället, det som gjorde att jag hade två gula sittdelar när jag fick tag i syskonvagnen på längden.

    Jag sålde ju dessutom den blå för att jag önskade mig en brun istället vilket jag hade flyt och fick tag i bara någon vecka senare
  • Lallan
    ElisaDay skrev 2010-04-30 01:02:32 följande:
    Hur är det med syskonsitsar förresten, som ska passa en emmaljunga från -79... Är de svåra att få tag på? Är de säkra? Syskonvagn kommer antagligen inte vara ett alternativ (är inte gravid men planerar :P) då det inte fanns med delbart ryggstöd osv heh. Visst heter det syskonsits? =/
    Funkar superbra. Samma som alltid att inte släppa handtaget när barnet sitter i sitsen bara. Finns ofta på loppisar eller på blocket men det gäller att kolla så att dom är kompletta.
  • Lallan
    Lallan skrev 2010-04-30 09:38:03 följande:
    Funkar superbra. Samma som alltid att inte släppa handtaget när barnet sitter i sitsen bara. Finns ofta på loppisar eller på blocket men det gäller att kolla så att dom är kompletta.
    Jaja, ibland ska man läsa dom andra svaren lite noggrannare innan man svarar men men
    Boothwalker skrev 2010-04-29 20:18:32 följande:
    www.tradera.com/Retro-Emmaljunga-vindskydd-au...Nån som behöver? Fast man ska ju gärna ha rätt färg på vagnen med?Btw, är det alltid kass passform på dem eller är det jag som inte fattar hur de ska sitta?
    Vill ha
  • Lallan
    jagäraf skrev 2010-04-30 10:54:58 följande:
    Det enda jag inte gillar med syskonsits, förutom ostabiliteten är att den kan skava på vagnen så lägg något emellan om du är rädd om vagnen.
    Det lärde ju jag mig tyvärr den hårda vägen. Tog sedan en bit plast, sådan man har i besticklådor och kastrullådor för att det inte ska låta så mycket och satte precis under färstena. Då blev inte skadan större i alla fall.
  • Lallan
    jagäraf skrev 2010-05-01 08:13:26 följande:
    Men om du lägger en liten tygbit emellan så är det ingen fara för vagnen. Och som Misery skrev så ligger Brios sitsar inte ens mot vagnen utan fästs bara på handtaget (tror jag). Ostadigheten är dock inte mycket att göra åt.
    Tygbit eller plast, funkar jättebra för att skydda vagnen.
  • Lallan

    Haha, jag knep vindskyddet på tradera så nu blir tvillingvagnen på längden komplett

    Pergotezzie: Vagnen var riktigt maffig och läcker Min arbetskamrat har mycket svårt att förstå sig på min hobby så det är kul att hon får se att jag inte är ensam

  • Lallan

    Both: Vill du bli av med någon av blommorna så är det bara att hojta till

Svar på tråden Retrovagnstråden 19