• Lallan

    Retrovagnstråden 19

    Alexandra2: Minns dig också Grattis till nr 2 och mycket bra val av vagn tycker jag Mina har glidit runt i en brun Emmaljunga med gul insida men ska snart byta till sittdel i samma färgkombinatiion som din liggdel.

  • Lallan

    Den är ju jättefin (och nära). Hade jag bara haft en bebis hade jag varit intresserad. Museumföremål låter smart, den lär ju vara rätt ovanlig här i Sverige i alla fall.

  • Lallan

    Jenpuh: Så fina

    Här firade vi ettårskalas i fredags, tiden går i raketfart

  • Lallan

    Måste ju kika in för att se hur det går för Veladis och bebis, blir det en 2012 istället eller har du bebis hos dig nu? Är ju nyfiken


    När jag ändå är här inne kan jag ju passa på att önska er alla ett gott nytt år!

  • Lallan

    Haha, va kul Stort grattis till lilla Lovis. Jag har allt haft lite koll och tyckte att det borde börja bli dags nu.

  • Lallan
    Quiet thoughts skrev 2012-01-11 21:46:13 följande:
    Jo oo oo de va jag de här jo. Jo och fejsboken är ju en annan värld än denna.

    JO... jag tänkte hur man på bästa sätt syr en sittdyna till den där vagnen. Den gamla som funnits fanns inte mer då den var så dålig men jag tänkte kanske någon här har nåt tips för jag är SKITDÅLIG på sömnad.

    Ska man ha som snoddar bakpå dynan som håller fast den kant i kant med ryggstödet eller ska man laga som en ficka man trär över en bit av kanten på ryggstödet där bak så den hålls. vad blir bäst?
    Som en ficka blir bäst. Jättelätt att göra, precis som ett örngott men omlottdelen på utsidan istället.
  • Lallan

    She and him: dom flesta retrosittvagnarna är smidigare och mindre än emmaljunga classic. Emmaljunga el brio från slutet av 70 till början av 80 talet brukar i alla fall va det.

  • Lallan


    tifa skrev 2012-01-31 20:25:14 följande:
    Tack för svar om min vagn!! Men det finns alltså ingen ligginsats... Ni som verkar vara mer bevandrade än mig vad gäller barnvagnar, tror ni man kan hitta någon annan ligginsats som passar till min vagn ändå, eller är det för trixigt med olika mått etc? Vill så gärna använda den när vår bebis kommer i maj, utan att köpa ytterligare en vagn...
    liknande vagn med mina sma i hardlift

    datorn är trasig och vissa bokstäver fungerar inte sa ha överseende
  • Lallan

    tog tyvärr ingen fran sidan men kan göra det nan dag och slänga in.

  • Lallan
    tifa skrev 2012-02-08 10:27:58 följande:
    Jag kan nog flytta lite på suffleten så den skyddar mer. Har också funderat på en dyna så den kommer upp och lite längre bak. Stabilt verkar det vara, men kanske ska ta en tur med vagnen och låta vår katt provåka, och se hur det funkar :) Tack för tips och tankar!Tänkte höra med er om en annan sak. Har nämligen hittat en vagn till på vinden, men utan varken ligg eller sittdel, men med en sufflet. Någon som vet något om den, och om det är någon idé att behålla den? Har redan räddat den från att åka till tippen en gång...

    Jag har sittdel utan suflet så det är vanligare än att hitta en suflett på en vind Jag har svårt att avgöra vad det är för märke dock, känns inte riktigt som en Emmaljunga, kanske AWN? Du hittar ingen märkning på den? Kan du ta en närmare bild på sufletten. Apropå den andra vagnen så är min insats väldigt lik men inte exakt, båda är troligtvis från slutet av 70-talet men tror att din kan vara en brio och min emmaljunga. I och med kanten på fotstödet så upplevde inte jag att det var osäkert med liften i. Nu använde jag inte vagnen så speciellt länge då dom växte ur liften rätt snabbt och det blev tvillingvagnen sen men då jag använde tyckte jag att det funkade bra.
Svar på tråden Retrovagnstråden 19