Inlägg från: jagäraf |Visa alla inlägg
  • jagäraf

    Retrovagnstråden 19

    UpsyDaisy skrev 2010-07-23 18:45:53 följande:
    Jag vet inte vad ni tycker, men själv har jag faktiskt aldrig varit så förtjust i just korgvagnar. Vet inte riktigt varför, gillar inte stilen helt enkelt.
    Inga jag heller och jag vet att många här i tråden tycker som vi. Konstigt.
  • jagäraf
    Boothwalker skrev 2010-07-24 03:28:12 följande:
    Jag gillar inte nåt i korg vad jag kan komma på...
    Jag ljög visst lite när jag skrev att jag inte gillar korgvagnar för jag gillar ju den här. Men så är det ju en Gesslein:

  • jagäraf

    Nej, med typisk korgvagn tänker jag på såna där vitmålade Knorrvagnar och det är såna jag inte gillar.

  • jagäraf

    Idag pratade jag med en kvinna som har en tygaffär här i Visby. Hennes första son är född 1979 och till honom köpte de en Emmaljunga. Jag vet dock inte mer än att den är brun. Sonen, som bor i Helsingborg,  fick i april en dotter och till henne använder de Emmaljungavagnen. Han har tydligt blivit erbjuden 20 000 kr !!!!! för vagnen av en Emmaljungaåterförsäljare. Helt otroligt, om det verkligen är sant! Jag hoppas få se bild av vagnen senare i veckan och sen ska berätta vilken modell det är.

  • jagäraf
    Bedan skrev 2010-07-24 10:47:06 följande:
    Mysig tråd! Jag har inte barn än utan ska vänta ett tag till men när jag får barn har jag planer på att använda min BRIO-vagn från 1981. Varför belasta ekonomi och miljö med att skaffa en sprillans ny? Särskilt nu när de är så fruktansvärt trista i färgerna... Min mamma använde inte min vagn jättemycket till mig så den är i superfint skick! Vinröd sammet utanpå och rosa tyg med vita blommor inuti. Med alla nya high-tec-vagnar som finns nu har jag dock inte kunnat låta bli att oroa mig över att det skulle vara krångligt med en vintage-vagn, men samtidigt hade ju hon den till mig och det funkade ju trots att jag är född i december och det inte var terränghjul på vagnen Flört
    Jag tror tvärtom att din gamla vagn kommer vara mindre krånglig än dagens vagnar. Förmodligen kommer den vara lättare att köra oavsett väglag. Den kommer vara betydligt rymligare för barnet. Jag vet inte så mycket om vikt på dagens vagnar, kanske din kan väga lite mer men man tar ju alltid isär vagnarna så det ska nog inte vara någon större skillnad. Miljöaspekten tycker jag är ett stort plus och dessutom kommer du ju ha den snyggaste vagnen i hela stan, gissar jag
  • jagäraf

    Bedan, har du inte någon bild att visa av vagnen? Vi är tokiga i bilder av gamla vagnar i den här tråden

  • jagäraf
    Mirla skrev 2010-07-24 21:58:20 följande:

    Kom på en sak, den vinröda sittvagnen som jag postade bild på tidigare hade ingen båge. Nån som vet om det modellerna brukade ha det?


    Nej, det finns inga bågar till dessa vagnar. Så här ser min ut (när den är i min almanacka):

  • jagäraf

    Mirla, min är förresten inte en ren sittvagn utan sittdel till samma chassi som liggdelen. För övrigt i princip likadan som din.

  • jagäraf
    Boothwalker skrev 2010-07-24 22:05:35 följande:
    Kim/Kimi är snygga, smidiga och sköna att köra =)
    En av mina absoluta favoritvagnar
Svar på tråden Retrovagnstråden 19