• Plly

    Retrovagnstråden 19

    jagäraf skrev 2011-06-27 19:41:44 följande:
    Jag har så många favoriter, oftast är det den vagnen som kommit hit senast...

    Men, Brio Silvana de Luxe tycker jag är väldigt vacker. Den är dock lite för stel i fjädringen för att vara helt okej:

    Om jag skulle få barn idag (nej, jag är för gammal... ) så skulle jag använda mig av den här. Emmaljunga från 1963 inkl sittdel. Den är så mysig att köra och dessutom i alldeles fantastiskt format:

    Den här Silver Crossen är också en riktig beaty. En härlig glidarvagn, riktig favorit!

    Min Pelargonia går inte heller av för hackor!

    Jag gillar också precis som BW den svartröda Brion och min blå Emmaljunga med brodyr. Och så naturligtvis min to-kill-for-vagn, vinröd Emmaljunga Kim från 1983. Men nån sån har jag ju inte längre...

    Men om jag bara får välja en enda favorit så måste det nog ändå bli den här Peggyn. Vackrare vagn har jag nog aldrig skådat!
    Emmaljungan från 63 har jag oxå som favorit, det är den vagn vi använt mest till Judith, såå smidig och lättkörd, och i miniformat... Önskar jag hade sittdel till den bara!
  • Plly

    Tack finaste Jag af för att vi fick komma och se alla fina vagnar, vi pratar fortfarande om hur fint ni har det!
     Vart lite sugna på att flytta till Gotland nu, man får lite mer hus för pengarna (och myyycket mer plats för ens vagnar kanske? Hihi)
    Kram!
     

  • Plly
    Boothwalker skrev 2011-07-22 00:51:31 följande:
    Får man mer hus för pengarna på Gotland? Jag tänker att det är dyrt med hus där... Men det kanske är för att det är rätt billigt här... =)

    Där kostar de flesta husen 10-15000/km2 Huset jag kollar på här kostar 2700 typ... =)
    Jorå! Vi bor i sthlm så för priset av vårt lilla hus (fritidshus) på 45 kvm kan man få en mindre gård för samma pris på Gotland. Löjligt faktiskt...nej jag skojar inte, vi har rekat ordentligt på hemnet nu sen vi kom hem...och dreglat lite på allt fint! Kolla det här häftiga huset till exempel:
    http://www.hemnet.se/bostad/fritidshus-6rum-roma-gotlands-kommun-roma-larsarve-190-1563142
    jagäraf skrev 2011-07-22 07:47:13 följande:
    Tack, det var jätteskoj att ha er här. Vi verkar ha en hel del gemensamt att prata om

    Visst är Gotland fint och visst är det, åtminstone lite, billigare än i Stockholm men inte långt efter längre. Tyvärr. När vi sålde vår Täbyvilla och köpte gården så tänke vi att vi aldrig skulle kunna flytta tillbaka till Stockholmsområdet igen eftersom Sthlm skulle fara iväg prismässigt. Men Gotland har hållt sig ganska bra och gården som då kostade lika mycket som vi fick för vår villa kostar nog idag ungefär lika mycket som en villa i Täby gör.

    Men visst finns det billigare boende här också, helt klart.

    Å jag kan inte bestämma mig för om jag vill bo här eller i Stockholm. Jobbigt
    Hehe jo vi verkar ju vara rätt lika vi Glöm inte ringa mig om ni får in uppstoppade djur! Jag kommer och hämtar på momangen...

    För oss som kan tänka sig att bo lite varstans på Gotland verkar det finnas en del att välja på faktiskt under miljonen, men då är det ju rätt mycket renovering...(man kan ju alltid drömma om havsutsikt)
    Men det gäller ju att kunna hitta ett jobb oxå...även om jag skulle vilja vara mammaledig för evigt

    Är det en concord? Fin iallafall...
    http://www.blocket.se/stockholm/Fin_tvillingvagn_80_tal_i_bla_vinyl_34993522.htm?ca=11&w=1

    Billig....om man nu gillar korgvagnar
    http://www.blocket.se/stockholm/Tvillingvagn__korgvagn__liggvagn_34905093.htm?ca=11&w=1

    Supersnygg!
    http://www.blocket.se/stockholm/RETRO_Dubbelvagn_Tvillingvagn_70_tal_34977296.htm?ca=11&w=1
  • Plly
    jagäraf skrev 2011-07-22 12:41:09 följande:
    PP, oj vilket sött litet hus! Min syster bor i Roma, helt okej, nära och snabbt till stan. Vi var där igår och promenade, från henne och till Roma Kungsgård.

    Jag vet inte vad du jobbat med och visst är det svårt att få jobb på ön men inte helt omöjligt. Vi har trivts jätte bra här men under de senare åren har jag börjat längta tillbaka till Stockholm igen. Vet inte varför, är en rastlös själ helt enkelt. Jag frågade min syrra igår om hon kände likadant men det gör hon inte alls. Hon stormtrivs.

    Den blå tvillingliggvagnen är en Derby. En sån har jag
    Visst var det fint!
    Jag har ett jobb (sitter där nu extra helger osv) och de har filial i Visby så det är inte omöjligt...men sen ska bara mannen komma på vad han vill göra med sitt liv. Jag tycker vi ska ha en getfarm och sälja getost, men det ska väl gå runt oxå

    Ahh, den var ju kanonsnygg, tror jag missade den hos dig, fanns så mycket fint att titta på ju haha
  • Plly

    Hur lägger jag in bild med mobilen tro? Har fyndat en brio tvillingsittvagn i grå skai i söndags, skulle vilja veta modell

  • Plly


    Hejhopp nu har jag fått tummen ur - här kommer Brio tvillingvagnen i grå skai jag fyndade förra helgen. Superskick! Min dotter till vänster och grannens unge till höger, (man måste ju ha en tvillingvagn när man är barnvakt....hur ska man annars promenera med båda? Min ursäkt till varför jag köpte vagnen....till min man dårå ;-P)
    Modell? Årtal?
  • Plly

    "upptäckte" härom dagen att min Emmaljunga Rio har totalt plant liggläge...smidigt

  • Plly
    kärring jävel skrev 2011-09-02 20:09:04 följande:
    Här kommer blöjorna :)
    Ooooooh vilken nostalgigrej!! Snibbarna kommer man ju ihåg...Man är ju född 1980 så kommer ihåg lillebrors blöjor som satt på mina dockor då och då ,-)
Svar på tråden Retrovagnstråden 19