• Plly

    Retrovagnstråden 19

    Åh tack för tipsen alla! Jag tänkte mer dubbelkimi när dom båda är tillräckligt stora att sitta...blir det nog ståbräda på enkelvagn oxå.

    Booth: sjal funkar ju...fast jag vet inte hur klängig min prutt kommer att vara när hon är ett. Får se om ryggen orkar sjal eller babybjörnen då. Men helt klart ett alternativ
    Sen hoppas jag att det bara är en därinne, annars blir det problem haha...

  • Plly
    Boothwalker skrev 2011-04-23 20:44:10 följande:
    Du kan ju turas om att sjala båda. Men lilla känns ju lättare att sjala... =)
    Hehe, tja jag vet inte...hon väger redan nu 9 kilo och är knappt 6 månader så jag vet inte om jag kommer orka henne när hon är 1...  Tror det blir pappa som får bära isåfall.
  • Plly
    Bambusa skrev 2011-04-25 13:38:13 följande:
    de beror ju på, i en babybjörn kan ja förstå att man inte orkar, men en ergonomisk bärsele eller sjal, då går de bra, hade min dotter på ryggen för en månad sen, hon väger ca 13-13,5kg, nästan 2½år..  orkade ha henne på magen i manducan när hon va 15månader, vägde väl 11kg då kanske..  men mkt lättare på ryggen när dom är så  pass tunga..  och dom går ju inte upp lika snabbt  när dom närmar sig året, brukar ju avta runt halvåret när dom äter smakisar och börjar krypa snart..
    Okej! Tänkte inte ens att man faktiskt kan bära bak på ryggen, är lite trög känner jag 
  • Plly
    Swinghunny skrev 2011-05-04 20:55:29 följande:
    Hej igen tjejer! Har varit borta i ca 5-6 månader nu men är nog äntligen tillbaka! Har nu fått internet igen tillslut och allt börjar lugna ner sig med bebisen! Har säkert missat en hel del! Har saknat er ju! Kramar!! // Swinghunny
    Välkommen tillbaka! <3 <3 <3!
  • Plly
    soda skrev 2011-05-17 22:25:48 följande:
    Ja verkligen, är inte så jätteofta jag springer på gamla godingar på loppis, och då springer jag ändå en hel del på loppisar (eller nåväl fyra av åtta vagnar kommer från loppisar )
    Ja absolut den ena kostade 15 euro och den andra 10 euro så ungeför 100:- och 150:- för den andra, var lite småsaker till båda också selar,regnskydd och myggnät så är riktigt nöjd
    Vilka fynd ditt lyllo!
  • Plly
    jagäraf skrev 2011-06-06 11:26:30 följande:
    Usch, jag är lite besviken! Kanske mest över folks okunnighet. Jag såg en annons igår kväll www.blocket.se/stockholm/Cool_barnvagn_som_pr.... Ringde tjejen och vi pratade ganska länge. Bestämde att jag skulle köpa vagnen som idag. Åkte dit, ganska lång väg från Täby. Det visade sig att det var en dockvagn! Iofs står det i annonsen att den är ganska liten och nätt och nåt om dockor men kolla måtten! Jag blev mest besviken över att jag lade ner pengar på bensin, bilkörande gillar jag och visst hade det varit skoj med en sån här vagn i BARNVAGNSMODELL. Och visst hade jag varit glad om jag hade fått köpa den till reducerat pris (500 kr kanske inte hade varit mycket för den ens som dockis men jag kände inte för att ge det när vagnen inte var det jag trodde. Dessutom var det en annan som skulle köpa den istället. Jag "tvingade" tjejen att ringa den andra och tala om att det handlade om en dockvagn, hoppas hon förstod).

    En annan sak som gjorde mig rejält besviken var att tjejen, som var i 25-årsåldern inte kunde förstå skillnaden mellan dock- och barnvagn. Jag försökte förklara, en dockvagn har man till dockor och en barnvagn till barn. Ja, den här är ju till barn, tyckte hon. Då gav jag faktiskt upp! 

    Men, men, det går nya tåg!
    Nej men hallå så får man ju inte göra, vemsomhelst förstår väl skillnaden mellan barnvagn och DOCKVAGN? Vad fånigt...och trist för dig som fått åka så långt!

    Har förresten min fina awn ute på blocket, en som nappade på en gång...men visar sig vilja ha den som hjälp för att transportera sina saker i när hon flyttar!! Hjälp...vad säger man? Man kan ju inte styra vad folk ska ha vagnen till men ändå...vet inte om jag vill sälja den då ju
  • Plly
    jagäraf skrev 2011-06-06 12:36:22 följande:
    Jag passerade ju Farsta i morse och ångrade då lite att jag inte ringt på din vagn PP men just då var jag så besviken ang barnvagnen/dockvagnen i Haninge så... Men jag köper den som sagt gärna om inte "transportören" gör det
    Äsch då! Men jag lovar att hålla den till dig så jag kan svara henne att den redan är såld. Vad sägs?
  • Plly
    jagäraf skrev 2011-06-11 18:49:12 följande:

    Förresten, min AWN från 1957 har chassits underdel åt fel håll Jag undrade så varför bromsen satt bak tills min klurige man såg att allt var felvänt. Ska vända det rätt vid tillfälle.

    Grepan är helt otroligt snygg!


    Hoppsan...tyckte väl läderremmarna satt lite konstigt på ena sidan....

  • Plly
    jagäraf skrev 2011-06-30 16:12:29 följande:

    Ojojoj, vilken liten pärla jag har köpt idag! En dockvagn från 50-talet, AWN gissar jag. En kopia av den AWN jag köpte av PrettyPolly härom veckan. Den är så söt så jag nästan smälter!

    Barnvagnsmodellen:


    Nej men lägg av vad söt! Och så roooooosa!
    Har inte sett en med franska liljan mer än den du köpte av mig så det var ju kul
Svar på tråden Retrovagnstråden 19