Inlägg från: Bambusa |Visa alla inlägg
  • Bambusa

    Retrovagnstråden 19

    Kressie skrev 2010-10-06 09:01:22 följande:
    Ja, jag tror jag kombinerar era förslag med bärsjäl och syskonsits men köper nog en ful syskonvagn också, som vi ka ha om vi ska ut på heldags utflykter. När vi ändå är inne på ämnet vilken sjal är bäst?? Till mellantjejen köpte jag en "bärabarn"sjal men använde den väldigt lite. Har även en babybjörn som inte heller har använts så flitigt. Men ni verkar ju ha sten koll Flört
     ja sjal har ja inte å mkt erfarenhet av, ringsjal är ju mer för kortare stunder eftersom man har den på ena axeln.. men ja har burit ganska länge i den utan problem, då med henne liggandes i den, ändå upp till 1år kunde hon ligga i den.. men hon sover lika bra sittandes med..  manducan gillar ja, men skulle viljah a en becco med, den verkar smidigare.. men dyrare..  men tradera är ju bra..
  • Bambusa
    Lallan skrev 2010-10-06 20:13:23 följande:
    Jag rekomenderar en mei tai, blandning mellan sjal och sele. Lätt att knyta både på ryggen och magen och avlastar bra, funkar dessutom på lite större barn. Precis i början till bebisen är det dock mysigast med en trikåsjal.
    min meitai är inte skön längre, men d är ju inte en äkta heller, finns ju med vaderade axelband och utbredbara, jag har de senaste.. helt ovaderat höftband med, när hon va runt 5månader gick de bra, men sen skär den in för mkt.. är köpt nysydd på tradera.. funderat på att sy om den, men inte blivit av..  ja älskar dock ringsjalen ja fick när ja prenumerade på föräldrar och barn..  men som med allt så tycker man lite olika.. trikåsjal verklar mysigt, om ja får fler ska ja ha en sån hade ja tänkt..
  • Bambusa
    Lallan skrev 2010-10-07 11:11:35 följande:
    Jag sydde min själv och den har också utbredbara axelband men även vadderat höftband. Bar min minsta i den tills han var runt tre utan några som helst problem. Har ävne en Ergo men den gillade jag aldrig.
    okej, ja de är ju jätteolika.. men syr man själv så får man ju som man vill.. ergo har ja provat en kompis på bara, den kändes helt okej, men manducan kan man ju ändra axelbanden på och ha i kors, de är skönt tycker ja.. bar dottern på magen i den när hon va 15månader.. men dom är lite i vägen då..  så på ryggen är smidigare..  
  • Bambusa
    grrrlfriend skrev 2010-10-20 12:08:11 följande:
    Suck... Vad rekommenderar för vagn ni till en nyfödd+20-månaders? Känns som ens enda val är en ny med både sitt och ligg men de är så tråkiga.

    Någon som vet om denna www.tradera.com/item.mvc/viewitem/?auctionId=... passar till BRIOs 80-talschassin förresten?
    de beror ju på om den stora går på dagis eller inte med? för då kan de ju räcka med syskonsits.. en tvillingsittvagn med fullt liggläge, lift till den lilla och den stora sitter bredvid funkar ju med.. en sele/sjal till den lilla kan vara bra, om stora behöver sova i vagnen så kan du bära lilla..
  • Bambusa

    min dotter är 22månader och orkar gå ca 3km bredvid vagnen, då håller hon i vagnen och går lagom takt, ja vill ju gärna gå snabbare men de funkar.. inte snigel fart iaf.. dom klarar mer än man tror..

  • Bambusa
    junk skrev 2010-10-25 14:13:09 följande:
    Ni som är haj på retrovagnar, vad anser ni om denna barnvagn : www.tradera.com/item.mvc/viewitem/?auctionId=... samt den här: www.tradera.com/item.mvc/viewitem/?auctionId=...

    Vad är de värda tycker ni? Samt hur stor är sittdelen (lång) på ett ungefär om man jämför med dagens vagnar? Vagnar som dessa finns aldrig att köpa där jag bor så har aldrig fått chans att klämma på en tyvärr..
    Bor där det är mkt snö och vill ha min 2åring emot mig och tyckte modellen såg fin och praktisk ut.
    vet inte nå om just dom två, men ja har en dotter på snart två och hon åker en emmaljunga gondol från 80talet, där har hon lite växtmån med... men tex syskonvagnen,som är en emmaljunga dubbel kimi, där är hon redan för lång Rynkar på näsan men hon åker i den iaf, men sitter mest.. å då gör de inte lika mkt som om dom ska sova.. hon är inte 90cm än.. har varit och provat många nya vagnar och tycker dom är lite kortare.. haft en liknande som den sista länken, den gillade hon inte, men ja upplevde den smidig men lite väl kort.. då va hon 15mån(84cm)
  • Bambusa

    hm, är de svårt att klä om en vagn helt och hållet, tänkte dock behålla gamla klädseln under för styrkans skull, de är skai..  vill ha en vintervagn som är smidig men mot mig, hon slänger vantar och lever om och kan inte slapna av och sova framåt.. å då hittar ja bara vagnar med tyg ja inte gillar, eller skai.. typ 90talare... min gondol är fin,men inte praktisk.. för lång att åka buss med, de går men inte bra.. och så vill ja inte salta ner chassit...

  • Bambusa
    jagäraf skrev 2010-10-27 16:07:19 följande:
    Salt på chassit tror jag inte är någon fara alls. Min Gesslein har ju gått med fyra barn på Stockholms och dess förorters saltade gator och inte tagit någon som helst skada.
    okej, för ekrar och så i hjulen är rostigga redan, putsat å så, men bubbligt kvar, vill inte att dom ska bli värre.. ven om de inte r orginal så tycker jag de chassit till sittdelen är fint!! å så har ja inte fått tummer ur å byta bussningar på dom andra hjulen heller så... Oskyldig  men som sagt den är lite för osmidig att åka buss och gå på små butiker med.. även om hon sitter och ligger kanonbra i den..
    Kressie skrev 2010-10-27 16:15:00 följande:
    Jag håller på för fullt, visst är det pillrigt men jag tror det blir skitbraSkrattande
    okej, hur gör du då om ja får fråga? Glad jag har väldigt dåligt med tålamod, och lite taskigt med tid med, men man får väl ta sig tid när killen är ledig, inte bara han som ska få ha hobbys som tar tid...
  • Bambusa
    Kressie skrev 2010-10-27 23:11:41 följande:
    oj han inte få med bilderna =)

     


     


     


    oj, de ser riktigt proffsigt ut!! skitsnyggt.. hoppas på fler bilden sen Skrattande
    jagäraf skrev 2010-10-28 07:02:37 följande:
    Jaha, är de bubbliga så är det väl redan försent, då har rost gått igenom kromet. Då kanske salt inte är så lämpligt, Och att den är för stor förstår jag.
    ja, jag vill ju inte att dom blir i sämmr skick.. har vaxat dom så dom står emot lite mer.. men hela förra vintern sov hon i den ute på altanen..   letar efter en comfort, men vi får se vad ja hittar.. börjar bli dags nu..
  • Bambusa

    HM, emmaljunga  viking eller brio comfort ? skulle vilja veta för och nackdelar med båda..

Svar på tråden Retrovagnstråden 19