• Lallan

    Retrovagnstråden 19

    anneliesofia skrev 2010-03-31 20:50:02 följande:
    Jag kan testa att annonsera i lokaltidningen. Tack för tipset!Jag har inte hittat nån jag gillar på blocket eller tradera. Jag är inte så kräsen men den måste vara hyfsat fräsch och den måste ha en suflett och helst en trådkorg under.Om du ska sälja din brio så kanske jag skulle kunna köpa bara sittdelen? För vi har en brio liggvagn från tidigt 80-tal och om det skulle vara samma underdel vore det ju perfekt. Vet inte hur många olika det finns men jag har en bild på vår vagn i mitt galleri. Kan tänka mig att det kan bli lite svårt för dig annars att få liggdelen såld utan underrede.
    Är rätt säker på att den passar ditt chassi. Såg faktiskt dig och din fina vagn för ett tag sedan när jag var i stan, åkte förbi i bilen Rätt lätt att bli igenkänd med sådana vagnar.
  • Lallan
    anneliesofia skrev 2010-04-01 15:27:39 följande:
    Boothwalker och N21: Tack då vet jag lite mer!Lallan: Är det sittdelen du har en sån som hamnar högt upp eller lågt?
    Inte så hög som gula sittvagnen i galleriet men något högre än en ren sittvagn.
  • Lallan
    anneliesofia skrev 2010-04-03 09:56:39 följande:
    Jaha, där ser man. Men det känns som om det kan bli svårt att hitta en sån vagn. Låter riktigt coolt med en rosa. Jag tror vi satsar på att hitta en med halvliggläge iaf. Han har testat den gamla Emmaljungan vi har ute hos mamma och somnar utan problem i halvliggläge. Ska sätta ut en annons i lokaltidningen nu och hoppas att hitta nåt snart.Lallan, du kanske kan skicka mig en bild på din vinröda? Eller du kanske inte hade bestämt dig om du skulle sälja den?
    Ska masa mig ut i garaget nån dag under helgen och ta en bild!

    Är så sugen på 50-talaren på tradera men jag har ju inte ens någon liten på g och den lär nog kunna gå för en del dessutom.
  • Lallan
    Boothwalker skrev 2010-04-03 22:14:11 följande:
    Är det där du har pinnarna till syskonsitsen? =)
    troligtvis bland allt annat skrot Dom hade jag faktiskt glömt bort helt. Vårt gemensamma vårprojekt här hemma är att gå igenom vårt dubbelgarage  och rensa ut. Just nu går det knappt att gå in där. Vi flyttade från drygt 150 kvadrat till 100kvadrat pch då tröck vi in allt som inte gick in i huset i garaget plus några vagnar sen var det fullt
  • Lallan
    anneliesofia skrev 2010-04-11 19:32:38 följande:
    Äntligen har jag hittat en sittvagn! Och den var gratis!Jag satte ju in en annons i lokaltidningen och fick fyra svar. Dels 50-talsvagnen som jag berättade om, men den tyckte jag var lite opraktisk, dels en blå-svartrutig Emmaljunga från -68 för 1500, men den var lite för sliten, sedan en vit 80-talare i jättefint skick, men vi gillade inte riktigt de svarta plastdetaljerna på den. Till sist så var det en Emmaljunga med grön liggdel och gul sittdel (liknar den som Lallan har) som skulle kastas på tippen ifall vi inte kom och hämtade dem. Kan det bli bättre? Skitfina båda två, med korg och fotsacksskydd. Den var ganska smutsig och rostig men rosten har jag redan fått bort så nu är det bara lite mögel på galonet kvar. Nån som har tips på hur man gör? Kan man måla över det?Elin: På den gula som vi fick var det som ett säkerhetsbälte som hörde till vagnen, inte riktigt som en sele men nästan. Annars kan du nog hitta en retrosele på Tradera, det brukar finnas.
    Vilket flyt! Älskar min gula vagn
  • Lallan
    Kressie skrev 2010-04-12 21:11:08 följande:
    Nu är jag hemma med min pärla från -72, den är såååå fin men just nu är den blöt för den har fått sig en omgång i duschen =).Till min stora besvikelse märkte jag att det inte var någon sittplatta på liggdelen... hmmm lillan är ju 7månader så hon vill ju sitta ibland. Någon som har tips på hur man ev skullr kunna sätta dit en ryggplatta utan att förstöra vagnen.H/ Hanna nu en stolt ägare av en retrovagn!!!
    På min gamla Awn som jag hade tidigare var det bara en liten platta som var klädd i samma plast som insidan av vagnen. Plattan satt sedan fast i vagnen genom att den fasthäftad i ca 1cm plastkant längst ner men kommer inte riktigt ihåg hur det såg ut mer än det.
  • Lallan
    Lallan skrev 2010-04-12 21:19:50 följande:
    På min gamla Awn som jag hade tidigare var det bara en liten platta som var klädd i samma plast som insidan av vagnen. Plattan satt sedan fast i vagnen genom att den fasthäftad i ca 1cm plastkant längst ner men kommer inte riktigt ihåg hur det såg ut mer än det.
    Kan möjligtvis ha varit så att plattan var dubbel och sattes upp som ett v, det borde åtminstonet kunna vara en lösning.
  • Lallan
    anneliesofia skrev 2010-04-13 21:19:26 följande:
    Usch, jag är så ledsen! Den gula sittvagnen som jag fick tag på visade sig ha massor av mögel under fodret i hela sufletten. Det är helt omöjligt att få bort. Känns ju bra att vi inte betalade nåt för den, men tråkigt ändå eftersom den var så himla fin.Nu är jag alltså på jakt igen. Nån som vill sälja en sittvagn? Lallan, (förlåt att jag tjatar men..) kan inte du skicka mig en bild på din röda?
    Ska försöka komma ihåg det när jag kommer hem. Har lite svårt att släpa mig ut i garaget igen när jag väl kommit hem
  • Lallan
    anneliesofia skrev 2010-04-15 19:02:09 följande:
    Jag har lagt upp en bild på en blå brio i mitt galleri som jag funderar på att köpa. Nån som känner till såna här vagnar? Är de bra? Hur mycket skulle ni bjuda på den? Fotsackskydd saknas, annars verkar den va i väldigt fint skick.
    Den är en likadan fast röd som jag har men då är inte min en ren sittvagn. Har haft en sådan som på bilden men mörkblå för några år sedan och gillade den skarpt. Apropå fotsack så har jag fotsack till många av mina men använder som ändå väldigt sällan. Bra att ha när det blåser kallt och man inte har åkpåse men ändå inte nödvändigt enligt mig.

    Tog förresten bild på min för en stund sedan och ska försöka få in bild på den ikväll.
Svar på tråden Retrovagnstråden 19