Inlägg från: jagäraf |Visa alla inlägg
  • jagäraf

    Retrovagnstråden 19

    Jag kan tyvärr inte svara på när de andra grejerna är ifrån. Mitt dockskåp har äldre köksinredning i blått och det är inköpt i början av 60-talet. Sen är resten av grejerna inköpta efter hand på 60- och 70-talet.
    Den röda golvlampan i vardagsrummet känner jag också igen, har någon liknande.

  • jagäraf
    Boothwalker skrev 2011-10-12 12:53:23 följande:
    Hej. Det är en brio. (Solid?) Kim/Kimi är från emmaljunga. Den är från 80talet och inte 70talet.
    Jag tror den funkar för en treåring.
    Jag skulle inte betala 1000 för den men jag tycker kimkimi är snyggare och jag gillar inte blått. Jag betalade 1000 för min röda.
    Gillar du den så köp den =)
    Brio Solid stämmer bra och troligen från runt 1987/88.
  • jagäraf

    Cool vagn, sabl. Jag älskar de där stänkskärmarna!

  • jagäraf
    Jomppelina skrev 2011-10-19 16:39:43 följande:
    Jupp. Jag är lite nyfiken på om någon i tråden har varit och tittat på en odder nyligen, ifall problemet var känt av säljare.... det framgick nämligen inte av mailkonversation. I stort sett alla nitar i chassit är utbytta mot skruvar =(
    Jag har en gammal Odder från 60-talet men jag tror inte den har skruvar. Eller vad var frågan?
  • jagäraf
    TigerToffie skrev 2011-10-20 19:19:20 följande:
    Hej allihop.

    Jag har en brun rondo liggvagn och är på jakt efter en sittdel, finns rondo som sittdel oxå eller vet ni vilka andra sittdelar som skulle passa chassit?

    /Nathalie
    Ja, det finns sittdelar till Rondo. Jag har en i blå manchester (ej till salu) men tyvärr ingen bild av den. Jättefin är den iaf
  • jagäraf
    TigerToffie skrev 2011-10-20 22:31:48 följande:
    Då vet man iallafall att det finns då är det bara att hålla ögon och öron öppna om det dyker upp någon.
    Vet du om det finns andra modeller som passar samma chassi?
    Sittdelen som jag har har egentligen Rodeos sufletts utssende, alltså bara en suflettbåge bak så gissningsvis såldes samma sittdel till både Rodeo och Rondo. Om du tittar in i tråden under nästa vecka så ska jag sätta in en bild av den jag har
  • jagäraf
    TigerToffie skrev 2011-10-21 02:23:11 följande:
    Jag vet inte alls hur original chassit ska se ut... Jag lyckades så sent som igår lista ut att det är en rondo som jag har fått från mina föräldrar (som jag själv låg i som liten)

    Laddar upp den bästa bilden jag har på vagnen, den är lite uppiffad med dekorband runt om samt spets runt suffletten (vilket inte syns på denna bild)


    Det är originalchassi på din vagn. Rondo såldes med två olika chassin, eller rättare sagt hjulstorlek. Jag har båda chassina och gillar den med de små hjulen mest. Det beror på att min kompis hade en med just små hjul 1981. Annars är jag väldigt förtjust i stora däck.



  • jagäraf

    Tigertoffie, att mina chassin har svart på handtaget beror troligen på att mina chassin är senare än ditt. Mina är från 1984 samt 1985. När är din vagn ifrån?

Svar på tråden Retrovagnstråden 19