Inlägg från: jagäraf |Visa alla inlägg
  • jagäraf

    Retrovagnstråden 19

    Misery skrev 2011-07-28 08:57:18 följande:
    Ja den var nog i stil som en Triumf. Om man sänkte ner den för annars så blev den hög och konstig.
    Ja, just det, Triumfen också. Det var en hel del snarlika modeller på den tiden. Vad skiljde egentligen Finessen från Triumfen?
  • jagäraf
    crazi cow skrev 2011-07-28 09:39:23 följande:
    enda skillnaden jag vet är ju att Triumfen såldes som ren sittvagn och finessen som kombi, med hårdlift och förlängningsdel, + att den är höj och sänkbar i sitsen.
    Jaså, fanns det inte lift till Triumfen. Den såldes väl samtidigt som Comforten? Har inte mina kataloger just här så jag kan inte kolla men om jag inte minns helt fel så fanns Triumf, Comfort och Combinette samtidigt. Lite märkligt att ha tre sittvagnar i olika storlek samtidigt. Men bra iofs att det finns/fanns valmöjlighet.
  • jagäraf
    crazi cow skrev 2011-07-28 12:30:45 följande:
    det fanns ju enkla hårdliftar att köpa lösa om man ville, annars var väl babynette-korg ett alternativ att köpa, dåtidens duo. Fanns väl ganska mkt vagnar att välja på då, måste varit svårt att välja. Och mkt snygga färger oxo.
    Och det kom så himla många läckra mönster just i början av 90-talet. Tyckte jag åtminstone då. Hawaiimönster, frimärksmönster, jag minns inte alla men jag älskade dem. Skulle väldigt gärna vilja ha en Babynette med just frimärksmönstret.
  • jagäraf
    crazi cow skrev 2011-07-28 12:43:15 följande:
    om jag får syn på en sådan så ska jag tala om det för dig =)
    Tack! Gäller för övrigt även hawaiimönstrad
  • jagäraf
    crazi cow skrev 2011-07-28 12:56:32 följande:
    oki, Babynettebrillorna på =)
    Hihi! Jag har en Babynette från 1992 men den är helt grå och ser enl min dotter ut som en gråsugga = en av de äckligaste insekter jag vet. Huvva!
  • jagäraf
    Misery skrev 2011-07-28 19:55:00 följande:
    Fast till babynetten så passade comfort sittdel.
    Japp, det gjorde den. Min syrra fick min gamla vita Comfort och så köpte jag även en beg Babynette i ljusgrått till henne. Jag var som ett barn i en godisbutik när jag fick hjälpa henne och testa kombinationer hit och dit. Hon själv var inte för fem öre intresserad... Konstig människa
  • jagäraf
    Boothwalker skrev 2011-07-28 20:21:11 följande:
    Var på Astrid Lindgrens Värld i måndags. Det närmaste retrovagn jag såg var en syskonsitty (eller liknande) med kromchassi...

    Däremot såg jag en (eller flera, vet inte om jag såg samma vagn hela tiden eller om det var olika) med stora kromade lufhjul. Nån som har en aning om vad det kan ha varit för nåt? Det var ingen brio eller emmaljunga. Och jag tror inte det var en kronan även om hjulen påminde om deras.
    Kronan finns ju med stora hjul men den har så karakteriskt handtag så det borde du nog sett.
Svar på tråden Retrovagnstråden 19