Inlägg från: jagäraf |Visa alla inlägg
  • jagäraf

    Retrovagnstråden 19

    Boothwalker skrev 2011-07-20 00:44:57 följande:
    I know =)

    Jag gillar napparna...

    Flodhästen är också ikea. Vi hade flodhäst, elefant, nalle ochy jag vet inte vad... =)
    Jag gillar också nappar! Du skulle se hur fina de var när jag var barn/ung. Vita och det fanns även ljustljustrosa. Jag var ofta i barnhyllorna i affären och tittade på dem. De låg enstycksförpackade i pappaskar. En gång när jag var kanske i 12-årsåldern så kunde jag inte hålla mig längre utan jag köpte en sån där vit napp. Snacka om att jag kände mig pervers! Gömde den väl hemma. Men jag var bara tvungen för de var ju sååå fina!
  • jagäraf
    oasis4ever skrev 2011-07-21 14:10:04 följande:
    Jag af: Tack för besöket, fikan, sulkysnacket!! det va superkul..
    Hultsfred 2011 va galet kul och grymt bra band..
    Din gamla brio sulky är ju superfin!!
    Tror jag har haft en likadan men sålde också tyvärr..

    Nemija:
    Har precis inboxat dej om den ljublåa brio sulkyn från 80-talet, Jag af erbjöd mej så rörande vackert att hämta den..
    Längtar efter den..
    Fint ljusblå tyg och härligt blänkande crom!!!!!!!!!!!

    Hoppas alla ni övriga i tråden har en kanonfin och bra sommar!!
    Tack själv, Oasis! Det var jättetrevligt att träffas och prata vagnar. Och att få titta på alla dina sulkys. Jag lovar att ta väl hand om den lilla rosa E-ljungan.

    Härom dagen hade jag besök av PrettyPolly med familj. Också hur mysigt som helst! Vi retrovagnsmänniskor verkar vara av en ovanligt trevlig art
  • jagäraf
    oasis4ever skrev 2011-07-21 18:03:43 följande:
    Jag af: Du har så rätt så, vi verkar vara en högst frilyst och ovanligt trevlig art. Har ju träffat några av er i: jag af, Nemja Noi och Swinghunny..
    Såg att du också fick hem den underbara 70-tals emmaljunga sulkyn med blått och vit randigt tyg som lades upp för endast 2 kr..
    Den ville jag också ha..
    Skönt att den står snällt hemma hos dej.
    Den är också tvättad och fixad så gott det nu gick, 70-talssulkyn alltså. Som jag förresten tror kan vara från 1980. Tyget har en lite ful lagning men jag vet inte om jag ska orka ge mig på det. Får väl bli någon dag när jag inte har något annat som måste göras. Om det nu finns såna dagar, vill säga...
  • jagäraf
    Uliise skrev 2011-07-21 15:19:40 följande:
    www.blocket.se/stockholm/Emmaljunga_retro_350... Väldigt fin princess, kolla däcken!
    Jättefina däck men är det bara jag som tycker att en Princess "ska" ha de stora däcken? Det hör liksom till när det är en så stor, ståtlig vagn.
  • jagäraf

    Riktigt, riktigt ögongodis, Vagnmama

  • jagäraf
    Plly skrev 2011-07-21 22:55:12 följande:
    Tack finaste Jag af för att vi fick komma och se alla fina vagnar, vi pratar fortfarande om hur fint ni har det!
     Vart lite sugna på att flytta till Gotland nu, man får lite mer hus för pengarna (och myyycket mer plats för ens vagnar kanske? Hihi)
    Kram!
     
    Tack, det var jätteskoj att ha er här. Vi verkar ha en hel del gemensamt att prata om

    Visst är Gotland fint och visst är det, åtminstone lite, billigare än i Stockholm men inte långt efter längre. Tyvärr. När vi sålde vår Täbyvilla och köpte gården så tänke vi att vi aldrig skulle kunna flytta tillbaka till Stockholmsområdet igen eftersom Sthlm skulle fara iväg prismässigt. Men Gotland har hållt sig ganska bra och gården som då kostade lika mycket som vi fick för vår villa kostar nog idag ungefär lika mycket som en villa i Täby gör.

    Men visst finns det billigare boende här också, helt klart.

    Å jag kan inte bestämma mig för om jag vill bo här eller i Stockholm. Jobbigt
  • jagäraf
    Veladis skrev 2011-07-20 19:09:49 följande:
    Har varit uppe på vinden och fotat. Tänk så fel man kan ha... Helt annat innertyg, inte alls sådana suflettspännen och ljusare röd. Den står på "fel" chassi, det som hör till den ligger ihopffält bredvid.Snygg lift i vagnen, köpt av Nemia.

    www.familjeliv.se/hem/veladis/gallery/phpicvi...

    Såhär ser det ut på min vind. Behöver röjas en aning... Bakom den röda står den blå Exclusiven, i högra hörnet står en AWN utan suflett med en påse med extrajhul (har fler). Framför den röda ligger en liggdel i grå manchester som är fin men saknar vindskydd. Bredvid den ligger en hopfälld Dubbel-Kimi, och framför den skymtar den omklädda Rion med rött kanintyg. Mitt på golvet ligger en hopfälld 70-talssulky utan tyg och så står det några dockvagnar där.
    www.familjeliv.se/hem/veladis/gallery/phpyecb...

      
    Det är inte så möjligtvis att din vagn är någon form av Noblesse? De har ju funnits i ganska många olika modeller, både med och utan rysch och pysch s a s.
  • jagäraf

    Veladis, nu har jag kommit din vagn lite närmare på spåren! I min katalog/produktblad från 1983 finns din vagn med fast inte just i den färgen om färgåtergivelsen är korrekt på din bild. Den finns i mer ljusröd färg. Däremot finns Exklusiv i din färg. Innertyget finns också fast i andra färger. Jag har ingen komplett broschyr från 1983 utan bara en fyrsidig historia så det kan ju tänkas att den funnits i din färg ändå. Modellen heter iaf 280 (inga namn på den tiden) och den har precis som din raka suflettspännare.

    Tyvärr kan jag inte skanna men senare i helgen kanske min man kan hjälpa mig.

    BW, det är möjligtvis inte så att jag skannat in det här bladet åt dig?

  • jagäraf

    PP, oj vilket sött litet hus! Min syster bor i Roma, helt okej, nära och snabbt till stan. Vi var där igår och promenade, från henne och till Roma Kungsgård.

    Jag vet inte vad du jobbat med och visst är det svårt att få jobb på ön men inte helt omöjligt. Vi har trivts jätte bra här men under de senare åren har jag börjat längta tillbaka till Stockholm igen. Vet inte varför, är en rastlös själ helt enkelt. Jag frågade min syrra igår om hon kände likadant men det gör hon inte alls. Hon stormtrivs.

    Den blå tvillingliggvagnen är en Derby. En sån har jag

  • jagäraf
    Plly skrev 2011-07-22 14:50:34 följande:
    Visst var det fint!
    Jag har ett jobb (sitter där nu extra helger osv) och de har filial i Visby så det är inte omöjligt...men sen ska bara mannen komma på vad han vill göra med sitt liv. Jag tycker vi ska ha en getfarm och sälja getost, men det ska väl gå runt oxå

    Ahh, den var ju kanonsnygg, tror jag missade den hos dig, fanns så mycket fint att titta på ju haha
    Det var nog mest pga röran du missade tvillingvagnen
Svar på tråden Retrovagnstråden 19