Inlägg från: jagäraf |Visa alla inlägg
  • jagäraf

    Retrovagnstråden 19

    SABL skrev 2011-07-12 19:39:37 följande:
    Den här? www.blocket.se/lulea/Retro_sittvagnar_3485280...
    Sitter och inspirations-surfar inför omklädning av den :)
    Just den! Köp den om du har möjlighet, jag gillade min jättemycket. Min möglade på själva innertyget så jag klädde om den, det var inte svårt alls. Fast numera vill jag att vagnarna ska vara så pass original som möjligt.
  • jagäraf
    SABL skrev 2011-07-12 19:37:12 följande:
    Hahaha, ja det är den. Jag bor ju uppe i Luleå, så det var dig försäljaren pratade om. Vad roligt. På blocket tillsammans med en annan vagn som var svart och omklädd? Är eg inte ute efter sufletten så mycket då det är just en sulky jag söker :)
    Du ska naturligtvis ta med sufletten men den sitter alldeles för långt bak för att den ska vara till någon egentlig nytta. Plus då att vagnen inte går att fälla med sufletten på som sagt.

    Du kan väl sälja den till mig när du använt den färdigt
  • jagäraf
    SABL skrev 2011-07-12 20:02:44 följande:
    Är ju orginalkär också, men nu när Ludvig ratar liggvagnarna och utrymmet är begränsat så måste en sittvagn fixas. Tre dockvagnar och tre retrovagnar så måste jag välja bort nått och AWN vagnen är den vagnen som lockar minst att ha kvar.
    Jag kom inte ifrån för att köpa den idag, men säljaren lovade att hålla den så jag hoppas på det innerligt.
    Självklart ska jag ta med sufletten, roligt att ha även om den passar dåligt :)
    Min dotter Emelie var 6 månader när vi köpte vår Kim och det gick bra fast visst var hon lite väl liten för att sitta i den. Det hände fler än en gång att folk stannade och häpet sa: oj, jag trodde det var en docka!
    AlexandraK skrev 2011-07-12 19:53:59 följande:
    Förstår att du var tvungen att köpa skorna efter vagnen jag af! =) Fina båda två!! Önskar jag kunde gå i sådana skor. Max 1 cm klack klarar jag. Synd att vi inte ska till Gotland i sommar. Annars hade vi kunnat titta in och Ellie kunde provat sulkyn. Och Alma den röda Sx!
    Jag älskar högklackade skor, har en mindre samling sådana också
  • jagäraf
    Veladis skrev 2011-07-12 19:58:22 följande:
    Jag är på Gotland 7-14 augusti. Gifter mig där den 10:e.

    Nu har jag kommit på att jag inte fårp lats med en korgvagn som vagga, men däremot vill jag ha en typ Brio Comfort elelrl iknande. Liten sittvagn som kan fällas helt platt och vändas åt båda hållen. Få se vad jag hittar, kollar alla loppisar etc.  
    Oj, grattis i förskott! Får man fråga var ni ska gifta er?

    Om du får någon tid över får du mycket gärna komma och hälsa på mig. Jag bor bara 8 km söder om Visby.
  • jagäraf
    SABL skrev 2011-07-12 20:44:58 följande:
    Hahahaha, Och nu är hon för stor antar jag... :D Tiden går fort, i mina ögon kan Ludvig gott åka liggvagn några år till ;D
    Kanske liiiite för stor, hon fyller 29 år i september...
  • jagäraf

    En bild av min nyaste AWN som Emelie hämtade åt mig nere i Nybro



    Och en bild av nyaste sulkyn, utan skor



    Och till Oasis, så här sin min Briosulky som jag pratade om ut!

  • jagäraf
    Veladis skrev 2011-07-13 09:14:40 följande:
    jag af: Enklast möjliga! Vi gifter oss borgeligt i vigelsrummet i Visby helt enkelt. Den korta versionen: "Tager du denna och tager du denna" - klart!. För en kort ceremoni med bara vi i familjen - jag, mannen och de två barnen, känns det överflödigt att släpa oss ut till något Raukfält eller hyrta lusthuset i Botaniska med massa fotograferande japaner. Sen ska vi ut och äta och skapa vackra minnen av dagen på vackra platser... Festen har vi nästa år när jag är o-gravid.

    Ja, jag kommer gärna förbi, det beror på hur det funkar med resten av familjen. Vi åker ju på medeltidsveckan och mannen ska bl a slåss i uppvisningsslag, vi har lovat barnen Kneippbyn och lummelunda och så ska vi hälsa på vänner på östra sidan. Annars bor vi i Vibble så det är ju inte så långt. 
    Vi bor ju bara ett par km söder om Vibble/Västerhejde så har du tid är du välkommen att titta förbi. Jag inboxar dig mitt telefonnummer.

    Jag tänkte att ni kanske skulle gifta er i någon ödekyrka eller ruin men oavsett var så är ju Visby en jättefin stad att ha sitt bröllop i.
  • jagäraf

    Den här gamla Emmaljungan var jag och köpte i Uppsala i förmiddags. Tyvärr är det något pucko som misshandlat stänkskärmarna, något de inte var på bilden i annonsen. Jag hoppas min händige man kan fixa till dem. Å andra sidan kostade vagnen bara 250 kronor och då fick jag även med en sån där "insats" som man hade på 50-60-talet (jag har legat i en sån som baby), en röd åkpåse (70-tal gissar jag), ett regnskydd och så en konstig åkpåse i modell jag aldrig sett tidigare. Det måste vara en Emmaljunga för den har sånt där fjärilsmönster som Rondo har. Se nedan:



  • jagäraf
    Nemia noj skrev 2011-07-13 17:54:59 följande:
    Nu är nästa Målilla marknad inbokad o klar, vi drar den 5 och marknaden håller på den 6 och 7 Augusti om jag inte miss minner mig på dagarna. Längtar helt klart
    Du var inte på gamla flygplatsen i lördags? Vi hittade inget speciellt men det var skönt att bara gå omkring. Var inte så varmt som det varit ibland annars.

    AWN är jättefin men känns lite klumpig i jämförelse med jämngamla vagnar.
  • jagäraf

    SABL, grattis till Kim-vagnen! Nu måste du hjälpa mig ang tyget. Min vagn var från 1983 och den var klädd i ett tyg som kunde misstas för bredspårig manchester men det var inte bomull utan ett slags syntettyg som nästan var lite stickigt. Vad är det för tyg på din? Är det riktigt manchester? Jag vet ju att Kim/Kimi även gjordes i poplintyg men det var helt slätt.

Svar på tråden Retrovagnstråden 19