• Mirla

    Retrovagnstråden 19

    plonker skrev 2011-08-24 10:03:26 följande:
    Ingen som vet vart det bästa stället att hitta en äldre sittvagn är?

    Blocket, möjligtvis tradera. Eniro har en köp och sälj också men där finns inte lika mycket. 2nd hand och loppis brukar det vara mycket sällsynt att man hittar nåt på.
  • Mirla
    vagnmama skrev 2011-08-29 12:16:04 följande:
    Den tror jag också på! Allt verkar stämma.

    Japp, det ligger två sufletter på varandra till vänster och det är en sittplatta i "fotänden" på vagnen.
  • Mirla
    jagäraf skrev 2011-08-29 13:12:14 följande:
    Dessutom orkar han inte ta ned den från vinden för att ta fler foton (jag ville se den uppfälld) om han inte VET att någon vill köpa den. Ingen vidare säljteknik!

    Men det kan man väl ljuga om ifall han är så vrång? Eller vill han ha betalt innan han tar bilden?

    Han borde ju höra själv hur dumt det låter. Ingen idé att skicka bilder om man ändå bundit sig att köpa den sen. Då får man ju se den IRL.
  • Mirla

    Nu behöver jag lite hjälp från er. Det är så att själva navet (den vita plastgrejen utanpå hjulet, med spärren på) har lossnat på min Emmaljunga Viking. Plastgrejen finns kvar så det går att sätta fast den på hjulpinnnen och hjulet sitter kvar men vobblar lite eftersom det inte hålls helt på plats av plastgrejen.

    Hänger ni med? Kan man göra nåt åt det? Plastgrejen ser inte trasig ut men jag hitter liksom inget sätt att trycka fast den på hjulet igen. Kan man på nåt sätt limma fast den? 

  • Mirla
    Sundri skrev 2011-09-02 10:22:36 följande:
    Tack! Jag blev kär direkt tänkte åka och titta på den iaf! Det är ett litet hål i suffletten också och där tänkte jag i så fall göra en lapp av något retrotyg och limma på, hoppas det funkar!! Finns det något annat jag ska tänka på när jag tittar på den?

    Kolla bromsenoch däcken är mitt tips. Däck är svårt att hitta nya.
  • Mirla

    Jag tror jag fått en ny drömvagn, strengen var ju helt underbar! Synd på möglet...

  • Mirla

    Angående de dyra vagnarna så var det nog någon som såg på engelska antikrundan på SVT24 igår :) Det vara en kvinna som samlade på såna vrålåk och vissa av hennes hade hon betalat liknande summor för.

  • Mirla

    Sonen fick inviga en nygammal sittvagn igår, en Emmaljunga i galon. Någon som vet när den kan vara från? Gissar på 60-tal.


  • Mirla
    lurv skrev 2011-10-22 14:58:58 följande:
    Jag hade en likadan fast min var randig i gult och brunt och den köpte mina föräldrar ny -64
     

    Kul! Då är den nog från 80-talet nån gång då.

    Nån som vet hur hjulen på de där brukar vara? Mina är väldigt hårda, men de är inte trasiga. Brukar de vara hårda eller är det gummit som torkat? Det studsar och låter lite mer än med nyare vagnar :) 
  • Mirla
    Valandur skrev 2011-10-25 10:55:43 följande:
    Den andra vagnen i denna annons, vet ni vilken det är och när den är i från? Hur är den i strl tro? Kan den fungera för en 2,5-åring på 96 cm och 15 kg?www.blocket.se/stockholm/Tva_fina_retrov agnar_36790668.htm?ca=11&w=1

    Jag har en Emmaljunga Viking (som det ser ut att vara) till min son som är 86 cm och väger 13 kg och det går utmärkt. 15 kg kommer inte vara några problem, det är möjligtvis om det blir dåligt med marginal för huvet upp till suffletten  men jag tror inte det är någon fara.

    Jättebra vagn för övrigt :) 
  • Mirla
    Veladis skrev 2011-10-25 13:25:26 följande:

    Grattis! Vad kul med en liten hoppsan!
    Vi brukade skoja om att dottern skulle ha hetat Kerstin som i "Hoppsan Kerstin" eftersom hon var oplanerad. Nu blev ju ingen av de två följande planerad heller, särskilt inte den sista jag väntar nu (31 fulla veckor idag), så de kunde ha hetat Kerstin allihop!

    Då är jag precis en vecka före dig :) 

    Då har du Lucia som BF  antar jag?

     
  • Mirla

    Haha, tankevurpa. Den 27 blir det såklart, eftersom jag har den 20e.

  • Mirla

    Jag kör med en fjällräven kånken i grått som skötväska. Funkar superbra. Perfekt om man har händerna fulla med annat att bära dessutom. Och så funkar den fint med mina 80talsvagnar.

  • Mirla
    crazi cow skrev 2011-11-28 08:50:26 följande:
    Tack för alla gratulationer =)
    Här är en bild på Jayden 3 dagar gammal i badbaljan.


    Grattis, till en supersötis!!!

    Åh vad jag längtar efter lillasyster nu, bara tre veckor kvar :)  
  • Mirla

    Jag slutar jobba imorgon. 18 dagar innan bf. Ser ingen anledning för mig som mått bra att jobba kortare. Sparar hellre de dagarna.

    Med sonen gick jag hem en månad innan men då var det i samband med jul. Sen kom han ändå 2 veckor tidigt :)

  • Mirla

    Jag har en stooor Emmaljunga från 80-talet med princesschassi. Jag har ett universalt regnskydd från Ellos som passar utmärkt. Tror de flesta regnskydd som inte är för en specifik vagn passar bra.

    Sök på regnskydd på tradera så får du upp flera som ser ut att funka. Emmaljunga har fortfarande rätt klassiska former och rejäla modeller så det skulle säkert funka bra.

  • Mirla

    Fast lägga barn på mage undviker man eftersom de barn som dött i plötslig spädbarnsdöd oftast legat på mage. Så jag tänker inte riskera att lägga min lilla på mage även om hon gillar det bäst. :)

Svar på tråden Retrovagnstråden 19