Inlägg från: jagäraf |Visa alla inlägg
  • jagäraf

    Retrovagnstråden 19

    BW, du menar bilden där jag står brevid den gamla Emmaljungasittvagnen? Han måste verkligen ha gått ned på knä för att få rätt vinkel. Sen är det ju något alldeles speciellt med svartvita foton, det går inte att komma ifrån.

  • jagäraf

    BW, det har du alldeles rätt i. Jag ser framför mig min pappa tittandes ned i kameran... En Rolliflex tror min man att det var btw.

    Mina bilder blir ofta lite för mycket uppifrån. Orkar inte riktigt böja mig ned. Och numera orkar jag inte ens ta fram min gamla kamera utan det får bli mobilbilder. Men de blir förvånansvärt bra!

  • jagäraf

    Rumpbild...

    Jag ska testa att gå ned lite mer när jag fotar. Tycker det är jobbigt att böja mig och så får jag oftast en hel drös med vovvar på mig bara!

  • jagäraf


    Melvin njuter hos husse. Dålig bildkvalitet men bra vinkel, kanske?
  • jagäraf
    Boothwalker skrev 2011-07-01 23:58:23 följande:
    Bra vinkel och bra min. Men ja inte världens bästa kvalitet =)
    Vilket är svårt att få inne =)
    Speciellt med en halvdassig mobilkamera som det handlar om i det här fallet
  • jagäraf

    Åh, Vagnmama, jag känner så igen mig i det du skriver! Jag önskade också att mina dockor var levande och för mig var de det. Jag bäddade ner dem i docksängen på natten, tyckte jag kunde känna värme i sängen av täcket... Jag minns det som igår! Jag ska idag gå ner och hämta Lollan från källaren, där har hon minsann ingenting att göra. Usch så jag behandlat henne

    Vagnmama, hoppas det inte är för varmt på vinden för din vagn så att däcken tar skada! Den är jättefin, påminner ju en hel del om min AWN från -57.

    Den vagnen jag låg i var som sagt dansk men jag har ingen aning om vilket av de danska märkena den var. Och jag har aldrig sett någon liknande vagn. Den var ihopfällbar, liggdelen kunde s a s säckas ihop så att den blev alldeles platt. Chassit, som förresten var lackerat i mörkgrönt, fälldes så att alla fyra hjulen ställdes ihop eller hur jag ska förklara det. Handtaget hamnade i andra änden. Hmmm, svårt att förklara! Lägg märke till att den inte hade några skärmar. Det har jag inte tänkt på förut!

    Den som någon gång kan berätta för mig vad det var för vagn ska få en rejäl kram av mig

  • jagäraf


    Här är jag sittande i liggvagnen. Om man tittar på sufletten kan man ana mönstret. Den var alltså mörkgrön med präglat mönster. Som jag minns det någon form av blommor men det kanske det inte var. Mörkgrönlackerat chassi.

    Overallen jag har på mig använde jag även till några av mina barn

    Ps! Jag är inte lika söt längre...
  • jagäraf

    Jag är lite ambivalent ang om jag tycker att 70- eller 80-talsvagnarna var snyggast. Jag tror att det delvis beror på att jag hade barn på 80-talet och eftersom jag även då var tokig i barnvagnar så var det ju ett eldorado att få köpa vagn. Och så gillar jag ju stora, svulstiga vagnar och allra helst de som har olika stora hjul vilket var vanligt just på 80-talet. 70-talsvagnarna har jag kommit att tycka om nu på senare tid. Jag gillade dem när det begav sig, på 70-talet alltså men sen kom 80-talsvagnarna och överskuggade allt fram till för bara några år sedan. Numera gillar jag ju som bekant mest den som senast kommit in i min samling

Svar på tråden Retrovagnstråden 19