Inlägg från: jagäraf |Visa alla inlägg
  • jagäraf

    Retrovagnstråden 19

    Vagnmama, här är min AWN från 1957



    Jag har även en från 1967, har du möjligtvis även den katalogen?



    Och en annan 60-talare som jag inte vet närifrån den är:

  • jagäraf

    Förresten, min AWN från 1957 har chassits underdel åt fel håll Jag undrade så varför bromsen satt bak tills min klurige man såg att allt var felvänt. Ska vända det rätt vid tillfälle.

    Grepan är helt otroligt snygg!

  • jagäraf

    Kul sida men det var ju inga direkt vackra vagnar, eller?

  • jagäraf

    Kul också att det är män! Både han i Holland och så han som skrivit till Nemia. Man förväntar sig ju att det ska vara kvinnor.

  • jagäraf
    Boothwalker skrev 2011-06-12 08:26:53 följande:
    Holland? Menar du han i australien eller finns det en i holland med? =)
    Och jag håller med. Kul att det finns manliga vagnsamlare =)
    Haha, lite morgontrött! Australien såklart
  • jagäraf

    Åh, tack så jättemycket, vagnmama! Jag blir så glad, det är så skoj att veta vad vagnarna heter och när de är ifrån. Din vagn är också jättefin och jag håller med om att min 66:a är hur fin som helst. Jag blev så glad när jag fick köpa den. Den låg ute länge på annons utan att någon köpte den. Jag fick den t o m hemkörd! Minns inte vad jag betalade men det var inte särskilt mycket. Mellan 500-700 kronor har jag för mig.

  • jagäraf

    Den blå från 1965 har jag förresten betalat 60 kr (eller var det 40, hmmm, minnet sviktar) för på en bakluckeloppis i Visby. Den är ganska rejält rostig på chassit, jag påbörjade en ordentlig renovering men kom liksom bara av mig! Men till sommaren nu ska jag förhoppningsvis komma igång igen.

  • jagäraf
    Plly skrev 2011-06-12 15:17:26 följande:

    Hoppsan...tyckte väl läderremmarna satt lite konstigt på ena sidan....


    Hihi, när jag just plockat ur vagnen ur skuffen så kom en granne som jag pratade med. Under tiden gick jag runt som ett fån och letade efter bromsen. Jag såg ju att det fanns något vid (fram)däcken men jag hittade inget att dra eller trampa på. Tills jag fick se att det fanns i framändan. Men inte ens då kopplade jag, inte förrän jag visat för min man hur konstigt vagnen hade bromsen och han sa: men chassits underdel sitter ju åt fel håll
  • jagäraf
    ElisaDay skrev 2011-06-12 15:58:30 följande:
    Fick vårat andra barn den fjärde maj som får åka runt i en brun manchestervagn. Från slutet av 70talet tror jag, brun galoninsida med päronmönster :) Men helsike vad jag skulle behöva en syskonsits, så svårt att hitta!! Hur var det nu med brio och emmaljungas syskonsitsar, vilken fästes på chassit och vilken på liggdelen?
    Grattis, Kortnos!
  • jagäraf

    Nemia, fick du den lilla sittvagnen såld? Eller var den inte till salu?

Svar på tråden Retrovagnstråden 19