Inlägg från: camas |Visa alla inlägg
  • camas

    Ge mig dina bästa städtips! Total oordning här hemma...

    Hej!
    Jag hoppar in här oxå... Här är det kaos, många prylar som inte har något hem... nåt som kommit halvvägs och det mesta har blivit liggandes...

    Nåt vi därimot har ordning på så är det hallen (konstigt nog)... vi har två barn på 2 och 5 år...

    Det är prylar överallt... micron är belamrad av saker... allt från gem, mobilladdare, batterier, bröd, nån gipsram... med mera...

    ovanpå köksskåpen står blomkrukor, flingpaket, skålar, burkar och hör och häpna en stooooor lego technic låda...

    Vårat sovrum ska man ju inte ens nämna... ojojojoj... där är det så mycket grjer så att man blir sjösjuk ;)... nej men det är en hel del kartonger o kläder (smutskläder som egentligen som ska ligga i tvättpåsarna, som just nu innehåller rena kläder...)

    spontan besök är totalförbjudna här... INGEN kommer och knackar på utan förvarning... ALLA vet att de måste ringa innan... (sorgligt men sant)

    Vi har även 4 katter och 2 marsvin.... önskar ibland att man hade hjärta att ta bort dem (inte döda) såå att man ia slapp allt jävla katthår överallt...

    jag vill mer än gärna oxå ha en massa tips...

    jag har läst heeela tråden :)


    Filip 041227 och Tea 080401
  • camas
    Mamma 04 och 06 skrev 2010-03-23 22:56:35 följande:
    Hur håller ni koll på kläder som är för små? Jag typ slänger dem i tvätten och så glömmer jag vilka som jag skulle sortera innan igen. När jag väl fått på de för små kläderna på mina protesterande barn så tar jag inte av tröjan förrän den är smutsig och så hamnar den i tvätten och i lådan igen...Finns det något man kan fästa på själva klädesplagget när man tagit av det inför tvätten? Någon klämma av något slag? Eller måste man skriva upp det på en lista (om man som jag har lite dåligt minne när det gäller sånt)? Finns något enklare sätt?Bebisar växer ju så oerhört snabbt!
    jag kollar på storlekslappen ;) och så slänger jag de i en kartong eller till och början en plastpåse som jag har i en garderob som senare hamnar i en kartong ;)
    Filip 041227 och Tea 080401
  • camas
    Mamma 04 och 06 skrev 2010-03-23 23:50:48 följande:
    Fast storlekslappen brukar inte alltid stämma så bra... Eller så har mina barn inte "rätt" förhållande på huvudomfång, lårens tjockled och längden  . Följer ni andra också stenhårt angiven storlek?Dessutom är en hel del plagg så tvättade att storleken inte syns plus att jag inte orkar kolla storleken efter varje tvätt, ibland sitter den ju inuti plaggen.Men jag kanske skulle kunna skriva ett kryss eller likn. med märkpenna inuti plagget innan tvätten... Brukar ni sortera undan kläderna per storlek innan ni tex ger bort dem till klädinsamlingen? Eller lämnar ni in kläder osorterat?  
    jag brukar komma ihåg vilka kläder som passar eller inte... jag är väl kanske annorlunda... men om tröjan jag sätter på min dotter/son är för liten så tar jag av den på en gång och lägger undan den...

    Jag säljer mina (barnens) kläder på loppisar... har inte skänkt bort ett plagg... ska dock skänka bort mina urvuxna kläder som blivit för små... har insett att när jag väl går ner i vikt igen så kommer jag inte vilja ha de gamla kläderna på mig utan jag kommer ju vilja köpa nya kläder ;)
    Filip 041227 och Tea 080401
  • camas

    i helgen så hade jag tvättstugan... och när jag tvättat upp all tvätt så tänkte jag att jag skulle gå igenom dotterns kläder och ta bort de som ev blivit för smått.... då upptäcker jag till min förskräckelse att vi har pälsängrar... så det var bara att ta ALLA dotterns kläder och gå ner i tvättstugan igen och tvätta allt i minst 40 grader samt torktumla ALLA kläder... tom de som absolut inte får torktumlas... nu är byrån skurad och kläderna på plats igen.... hoppas bara att vi blivit av med pälsängrarna... :S


    Filip 041227 och Tea 080401
  • camas
    Analoga skrev 2010-03-24 12:05:47 följande:
    Har rensat ur dotterns urvuxna kläder idag. Ska börja med lite andra grejer också. Är det fler än jag som har svårt att skänka bort, till second hand tex, saker ni fått i present men som ni inte gillar och ej har använt? låter knäppt kanske men jag får dåligt samvete på något sätt
    jag har det... har sparat lite finare saker... annat säljer jag på loppisar...
    Filip 041227 och Tea 080401
  • camas
    Mamma 04 och 06 skrev 2010-03-24 17:18:16 följande:
    Sånt som inte går att tvätta kan man frysa i tre dygn i stället.
    jo fast vi har bara en halvfrys... alltså kombinerad kyl/frys skåp... så vi får inte plats med något... jo kanske ett gem ;)
    Filip 041227 och Tea 080401
  • camas
    Mamma 04 och 06 skrev 2010-03-24 17:50:05 följande:
    Synd att vintern är slut!
    kanske inte slut ;) men långt ifrån så kallt som det borde vara om de små skitarna ska dö... skulle vara MINST -18....
    Filip 041227 och Tea 080401
  • camas
    Katta86 skrev 2010-03-25 01:48:03 följande:
    Hur gör ni med kläder som är "halv använda"? Ni vet att man haft ett par byxor eller en tröja en dag men plaggat känns inte skitigt. Att lägga in dem i garderoben igen känns ju inte alltför fräsht!
    jag lyckas aldrig med sånt... att kläderna bara blir halvanvända alltså ;) alltid nån liten som är där och kladdar med nån kladdig hand... ;)
     tröjorna byter jag varje dag och då hamnar de i tvättpåsen medans byxorna har jag flera dagar... då hänger jag upp den över en krok som jag har på väggen i sovrummet....
    Filip 041227 och Tea 080401
  • camas
    Nyfiken gul skrev 2010-04-04 21:31:40 följande:
    En fråga från mig som omväxling..Hur/var förvarar ni saker i köket? Jag tänker mest på : Var har ni tex er Sodastreamer? Bra och vettig placering önskas! Den står egentliglen inte i vägen där vi har den nu men ändå är den ivägen...Hur och var förvarar ni flaskorna till sodastreamern? Jag blir tokig på att flaskorna hamnar överallt där dom INTE ska vara... dom får inte plats ståendes någonstans och då lägger jag dom i ett skåp där dom inte hör hemma och så flyttas dom runt ideligen..Hur gör ni med smaksättningsflaskorna? Kylskåp, skafferi, står dom framme??? Saftflaskor hur förvaras sånt? Jag tycker bara dom är i vägen i kylskåpet och får inte heller plats hur som helst därinne och framme vill jag inte ha dom...Får sputnick och klåda på maken som ideligen tar fram allt det här och det resulterar bara i att mina köksbänkar är ÄNNU mer rörigare än tidigare och ÄNNU mer belamrad...Jag vill få undan sånt här utan att det ska stå och damma i ett skåp och bli bortglömt - vilket ju är garanterat om man ställer undan den.. (espressomaskinen fick det ödet efter vi tog bort den från köksbänken, vi använder den ALDRIG NÅNSIN efter vi tog undan den... )
    sodastreamern står på bänken brevid spisen (ca 25 cm bred bräd bit som är som en förlängning av diskbänken) eller ja du kanske förstår :)
    tillhörande flaskor har vi liggandes i en pyramid i översta hyllan i ett köksskåp mittemot (har champagneglasen på samma hylla oxå)
    essenserna ska stå i kylen när de blvit öppnade så de står där :) de håller dock 1-2 månader efter öppnandet så har man inte använt dem så släng dem då de blir dåliga...
    Saftflaskor står i skafferiet (hmmm intryckta där de får plats)
    våran espressomaskin står längst in och längst ner i skafferiet brevid min matberedare, saftgryta, brödrost samt sodastream patronerna ;)

    men jag vet preciiiiis vad du menar... jag lir galen på mina köksbänkar oxå... eller det är väl mest på allt på micron som jag blir galen på... allt smått som man inte vet vart man ska lägga... som egentligen inte hör hemma någonstans... :S
    Filip 041227 och Tea 080401
  • camas
    Paulina Paulina skrev 2010-04-07 22:25:10 följande:
    Har en tvättfundering... Många skriver att de typ "tvättar så fort tvättkorgen är full" eller lägger in tvätten direkt i tvättmaskinen till och med. Då undrar jag - sorterar ni inte tvätten!? Man kan väl inte tvätta allt tillsammans heller?! Jag är nog överdriven med sorterandet men jag gillar inte solkiga kläder, som jag tycker de blir om man blandar färger hej vilt... Det mesta dagliga kör jag i 40 grader, men lakan m.m. vill jag köra i 60 grader. Och så en del fin-/hand-/ylletvätt.... Då blir det ju till att samla tvätten ett tag, tills dess att man fått ihop tillräckligt mycket av samma sort för att det ska vara försvarbart att köra en maskin!
    vi tvättar en gång i veckan i tvättstugan som vi har här i hyreshuset... men hmmm det brukar bli as mycket tvätt då vi är 2 vuxna och 2 barn... vi har två tvättpåsar i vårat sovrum som brukar bli proppfulla... men hade jag haft egen tvättmaskin så skulle jag tvättat oftare och garanterat inte lika miljövänligt (med fulla maskiner mm)
    Filip 041227 och Tea 080401
Svar på tråden Ge mig dina bästa städtips! Total oordning här hemma...