• tuds

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Vad jobbigt ni har som inte får sova Rynkar på näsan. Jag vaknar visserligen då och då under natten och går upp på toa ett par gånger, men jag har inte ont och jag somnar om, så jag tycker att jag sover bra ändå. Visst, jag kan inte sova i min gamla favoritställning platt på mage, men jag har vant om mig och det funkar också.

    Vad gäller namn så pratade vi mycket om det i början av gradividiteten. Flicknamn hade vi flera förslag på, men när vi fick veta att det är en pojke blev det lite svårare. Jag har inget favoritpojknamn sedan tidigare, men ett enda namn kunde vi enas om (efter att sambon fått vänja sig lite Tungan ute) och sen har vi inte direkt funderat mer. Så om han inte kommer ut och presenterar sig som något annat så blir det nog det vi tänkt på.

    Igår var vi på förlossningsvisning med föräldragruppen! Det hade jag längtat till. Det var fullt den kvällen och vi hörde skrikande kvinnor och bebisar genom väggarna Förvånad. Nu drömde jag såklart inatt om att jag gick runt därinne med min nyfödde son. Svårt att tänka sig att nästa gång jag går därifrån har jag förmodligen en liten bebis med mig.

  • tuds
    Li 81:
    Var hittar du avsnitten av jordemor? Nånstans på nätet? Jag minns att jag har sett dem på nätet nångång, men jag minns ju inte var de fanns. Skulle vara kul att se dem igen Glad
  • tuds

    Tack Li 81 för länken!

    Usch, inatt har jag sovit totalt ca fyra timmar Skrikandes. Och det är inte bebisen som håller mig vaken ännu utan en av katterna. Nån som vill ha en katt? Han är gratis, jag kan till och med betala någon för att ta honom...

    Tur att jag är ledig idag. Ska i och för sig till mvc två gånger. Först min egna träff med min nya barnmorska om en timme, och sen sista föräldraträffen i eftermiddag. Det blir nog att ta en tupplur däremellan. Det här med sömnbristen är kanske en bra träning inför bebislivet som väntar... 

  • tuds

    pencil
    Har din barnmorska sagt att ni ska få gå på förlossningsvisning? Ledaren för min föräldragrupp sa att det inte ska bli några visningar i höst eftersom det är mitt i renoveringen och de tillfälliga lokalerna är väldigt små och det inte är läge för rundvandring. Men ni kanske kan få göra ett privat studiebesök även om det inte blir några riktiga guidade turer. Obestämd

    Är det förresten någon som har erfarenhet av bärselar? Jag är lite sugen på en Manduca eller Ergo. Jag ska hålla lite koll på Tradera eftersom de är rätt dyra att köpa nya. Det finns hur många Babybjörn som helst, men jag vill helst inte ha en sådan. Har hört mycket negativt om dem, de är till exempel inte lika ergonomiska som Manduca och Ergo.

  • tuds
    Knyttet och K
    Åh jisses vilken vetenskap det verkar vara med selarna! Tack för en bra genomgång Glad. Jag som också är ganska kort och har lite nättare överkropp jämfört med underkroppen kanske också blir för liten för Manducan? Jag har inte provat någon sele alls utan bara läst lite om dem. Det vore kanske dumt att skicka efter en dyr sele utan att veta om den ens passar mig, jag har inte ens tänkt så långt.

    Tidigare var jag lite mer sugen på sjal, men jag har gått in mer på selar nu för att det verkar så mycket enklare att knäppa ihop ett par spännen jämfört med att snurra ett långt tygstycke på rätt sätt och sen få till en bra knut. Men det kanske inte är så svårt som det verkar? Klarar man det enkelt om man är själv eller behöver man assistans?

    Andrenna
    Jag får också en känsla av håll på sidan om eller under magen när jag är ute och går. Jag har inte gått en ordentlig promenad på länge, mest för att det trycker så otäckt mot blåsan. Har inte problem att hålla tätt, men det är obehagligt att känna sig så jättekissnödig direkt. Jag måste alltid hålla mig nära hemmet eller nånstans där jag vet att det finns en bra toalett. Min barnmorska tycker dock att jag behöver lite mer fysisk aktivitet, och jag håller med henne, så idag tog jag mig en halvtimmes promenad och det gick riktigt bra faktiskt.
  • tuds
    Knyttet och K
    Har du någon åsikt om sjalen EasyHug? Jag läser precis om den, och den verkar ju väldigt enkel att ta på och använda. Jag blir nästan lite sugen.
  • tuds

    Nu har jag slagit till och köpt en bärsele ändå! Det har pågått en auktion på Tradera av en supersnygg Beco butterfly som slutade på 1025 kronor. Jag var inte med och budade på de nivåerna dock. Men! Bara någon halvtimme efter att auktionen avslutades lades selen upp igen på grund av att köparen hade ångrat sig! Då fanns också ett "köp nu"-pris på 799 kronor, och då kunde jag inte låta bli utan slog till och klickade hem den Skrattande.
    Nu hoppas jag bara att den ska passa bra och funka för oss. Om den inte gör det får jag väl lägga upp den på Tradera och kanske få runt 1000 kronor för den Tungan ute

  • tuds

    Vad har ni tänkt klä era småttingar i när de är nyfödda? Det är ju svårt att veta hur varmt/kallt det kommer att vara. Jag har BF 20 augusti och har mest långärmade bodys och byxor, men kom på att det kanske fortfarande är jättevarmt då och klickade precis hem en kortärmad body från Tradera.
    Sen blir det ju vinter så småning om  och då behöver man väl en overall. Vad tror ni man bör välja för storlek? Jag har tänkt kanske 62 eller 68, så att den räcker genom hela vintern. Det gör väl inte så mycket om den är lite stor i början.

    Jag har nyligen börjat få en del molande värk/känsla långt ner i magen. Det gör inte direkt ont, men jag känner ju något. Idag har det varit från och till hela dagen. Antar att det är livmodern som växer, det står ju på growingpeople att barnet ska växa något enormt den närmsta tiden. Jag som tycker jag är stor nu!

  • tuds

    Li 81:
    Angående babyskydd tänkte jag hyra av NTF och mailade dem med lite frågor för några veckor sedan. Tydligen behöver man inte vara ute i god tid eller reservera eller så, det ska finnas inne ändå. De svarade att många hämtar ut det ett par veckor innan bebisen förväntas komma, men vissa skickar sin partner när man ligger på BB.

  • tuds

    Moyo:
    Tack för lite tips. Då ska jag nog inte köpa vinteroverall i storlek 68. Det får bli 56 eller 62. Svårt att veta nu när man inte kan gissa hur stor han kommer att vara då Skrattande.
    Kofta var ett bra tips också, jag har ingen lite tjockare tröja. Ska kolla på det.

Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)