• tuds

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Det är en pojke! {#lang_emotions_heart} Allt såg bra ut med honom och på slutet av ultraljudsundersökningen startade barnmorskan 3D-ultraljud så vi fick se hans ansiktsdrag tydligt. Det var jättehäftigt! {#lang_emotions_smile}
    Efteråt gick vi på stan och köpte en liten body i blått med en u-båt på. Var bara tvungna att köpa något åt honom. Det var första grejen vi köpt.

  • tuds
    Loris skrev 2010-03-24 20:00:57 följande:
     Tuds Grattis till pojken Vad skoj att de kunde se vad det var. Visst är det mysigt då man vet att man kan köpa något "könsinspirerat" med "gott samvete",. med dottern så gjorde vi precis samma sak, vi åkte direkt in till stan och handlade tjejkläder
    Tack! Det känns mycket lättare att knyta an till den lille i magen när man vet vad det är för något.
    Vi har ju inte handlat något förrän nu, för det har känts så orealistiskt på något sätt. För mig känns det också som att om jag köper grejer till bebisen så kanske jag förstår att det ska bli en bebis av det här, och då kommer jag att börja längta så mycket och det är ju så lång tid kvar. Nu har jag klappat på de två små bodysarna jag har och försöker föreställa mig dem på en bebis {#lang_emotions_dreamer}. Det är lite svårt att tänka sig faktiskt.
    Han har dock blivit starkare i benen och armarna känner jag när han knuffar runt inne i mig {#lang_emotions_laughing} Det känns ju jättekul.
  • tuds

    Är det någon mer som börjar få lite sömnproblem? Min favoritsovställning har alltid varit på mage och det är så jag sover allra bäst. Nu sedan några veckor går det inte att ligga så längre, för det trycker så i magen och jag känner hur pulsen dunkar hårt där. Krypet inuti börjar gärna protestera då också {#lang_emotions_tongue_out}. Ryggläge går bra då och då, men ibland känner jag även då hur det trycker för mycket i magen och det kan även nästan kännas lite tungt att andas. Det som blir kvar är att ligga på sidan, som jag gillar minst, men vad ska man göra? Det är bara att acceptera. Vaknar flera gånger per natt på grund av att det känns obekvämt och varmt och trångt (kan dock ha att göra med att två katter alltid ska sova på mina ben {#lang_emotions_laughing}). Jag förstår ju att det bara kommer att bli knöligare med sovandet, men det hade jag väl räknat med från början också.

    Jag har förresten börjat köpa lite mer saker nu. Mamma har en arbetskamrat som sålde spjälsäng och skötbord väldigt billigt, så hon slog till på det och jag har dem nu i källaren tills vidare. Det är kanske liiite tidigt att bädda sängen. Vi hoppas förresten hinna flytta innan det är dags för bebisen att komma, men vi får väl se hur det går med det.

    Jag fyller på den påbörjade BF-listan

    BF-lista:
    Moyo, 2:a barnet, BF: månadsskiftet augusti/september
    Pencil, 1:a barnet, BF: månadsskiftet september/oktober
    tuds, 1:a barnet, BF: 20 augusti

  • tuds

    Jag kommer att vara ganska ledig ett tag innan förlossningen. Nu i juni blir jag klar med min utbildning och jag har tackat nej till det sommarjobb jag brukar ha, för det är ett ganska tungt jobb som pågår till efter jag är beräknad att föda. Det kommer att bli några inhopp då och då, men till största delen kommer jag att ha en ledig sommar! Det är ju synd att missa pengarna, men jag har jobbat mer än heltid de senaste somrarna och då känns det som om man inte haft någon sommar. Det blir härligt med lite ledighet!

    Någon mer än jag som har fastnat på Tradera? {#lang_emotions_embarassed} Jag gick in där en dag för ett tag sedan och fastnade direkt. Det finns ju fina jättebilliga bebiskläder och jag har inget emot begagnat, så jag har budat hem både det ena och det andra plagget... Det är dock lite svårt att veta hur mycket man behöver. Man kan ju få en "renlig" bebis eller en som kräks och kladdar hela tiden så det blir massor med byten per dag.

  • tuds

    Välkommen förresten lysa! Hoppas det går bra med KUB-testet. Jag har inte gjort något så har inga erfarenheter att dela med mig av.

  • tuds

    Jag har också fått inbjudan nu till föräldraträffar i maj nångång, minns inte exakta datum. Tyvärr kommer jag att missa en av träffarna för jag ska ha slutredovisning på min utbildning, men men. Min sambo är lite skeptisk till träffarna, han är rädd att vi alla måste sitta och prata om våra känslor {#lang_emotions_tongue_out}. Ja, det kanske är så, jag har ju aldrig varit på någon sådan så jag vet inte riktigt.

    Hihi, idag har min chefs värkar startat så jag är himla nyfiken på hur det går där {#lang_emotions_laughing}. Man fattar ju inte riktigt att man själv ska vara där en dag.

  • tuds

    Usch då, då kommer jag säkert att föda mitt i någon omflyttning. Fast jag har ju lagt in en beställning på förlossning nångång mellan 15 och 25 augusti, ca 8 timmar {#lang_emotions_laughing}

    Nu ska jag strax till mvc och lyssna på bebisens hjärtljud för första gången! Ska väl också lämna lite blod igen och se om värdena förändrats sedan inskrivningen. Ska också meddela min nuvarande vikt... har gått upp 6 kg sedan inskrivningen {#lang_emotions_frown}. Tja, det är ju inte speciellt mycket mer än normalt antar jag, men det är klart att man inte vill sluta på några jättehöjder. 

  • tuds
    Lisabettan skrev 2010-04-26 17:11:31 följande:
    Ojdå, varför beställer ni så långa förlossningar? Förra var avklarad på en timme och försa på tre. Fast snabbare än en timme vill jag nog inte vara med om.
    Visst hade det varit skönt att ha det avklarat på en timme, men eftersom det är första förlossningen för mig så vill jag hinna med ordentligt. Jag vill ju inte dras med det hur länge som helst såklart, men jag vill nog gärna vara hemma ett tag först och klocka värkar och sen åka in, hinna få bedövning om jag vill ha det och sånt. Det är ju ganska mycket som ska hända i kroppen. Är det inte en intensivare smärta om man ska öppna sig 10 cm på en timme? Men det är klart att det är jobbigt att ha de smärtorna i timme efter timme också.
  • tuds
    Starla skrev 2010-04-26 11:23:11 följande:
    tuds: haha, det hade faktiskt varit väldigt komiskt om vi alla skulle sitta och prata om våra känslor på de där träffarna. Men å andra sidan så, vad vet jag! Hur gick det för din chef egentligen? Kom det ut någon?  Oj, kan man beställa?! Då gör jag det med; mellan den 25-30 juli, helst ca 5 timmar! 
    Vid det här laget måste det ju ha kommit en bebis, men jag jobbar inte förrän på torsdag så jag får väl höra då {#lang_emotions_smile}
  • tuds

    Jag ser att ni skrivit om sammandragningar. Förut trodde jag att jag hade det, men nu funderar jag på om det inte är bebisen jag känner istället. Plötsligt blir det hårt och spänt i magen, men det kan vara antingen nedåt eller åt höger till exempel, och håller man handen mot känner man att det är en knöl där. Efter en kort stund sjunker den undan. Jag tror att det är bebisen som tar spjärn ordentligt och pressar ut rumpan eller huvudet för att sen glida iväg igen {#lang_emotions_laughing}.

    Jag är rätt kort och har ganska kort överkropp, och nu när bebisen bör vara runt 35 cm i utsträckt läge känns det som att det börjar bli lite trångt. Om jag äter lite för mycket blir det lite tyngre att andas och det är ju inte konstigt eftersom det finns mindre plats för lungorna nu.

    Vi har nog börjat acceptera att vi antagligen inte hinner flytta innan bebisen kommer. Vi får väl försöka göra det så bra som möjligt i vår nuvarande lägenhet - han behöver ju inte ett eget rum från början även om jag gärna vill inreda ett barnrum, och han ska ju inte gå ut och leka själv än på länge (vi bor i stan vid en ganska hårt trafikerad väg utan innergård eller dylikt). Men det hade ju varit jätteskönt med en trea eller större istället för vår tvåa. Inte minst för att hans saker tar en massa plats.

Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)